1 milyon çocuğun anaokulu ücreti devletten!

Sosyal yardımlardan yararlanan hanelerdeki çocukların anaokulu ücretleri Aile Bakanlığı tarafından karşılanacak. İşte sizler için derlediğimiz 19 Mayıs tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2022 Güncelleme 19 Mayıs 2022, 06:59
1 milyon çocuğun anaokulu ücreti devletten!

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Hizmetler ile Milli Eğitim Bakanlıkları arasında, sosyal yardımlardan yararlanan hanelerde 3-5 yaş aralığındaki çocukların anaokulu ücretlerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca karşılanmasını içeren protokol imzalandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Ailelerimiz çocuklarını bir anaokuluna kayıt ettirdikleri takdirde, ücret, Bakanlığımız tarafından ödenecek. Ailelerimizin herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak. Ailelerimizin yapması gereken tek şey var; çocuklarını anaokuluna kaydettirmek" dedi. Yaklaşık 1 milyon çocuğun destekten faydalanmasını öngördüklerini anlatan Yanık, "Yıllık maliyeti de yaklaşık 500 milyon lira olacak" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise bu ayın sonunda Emine Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da 150 bağımsız anaokulunun açılışını yapacaklarını söyledi.



SANATI DİJİTALLEŞTİRDİ
Türk Telekom, ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) dijital dönüşüm ve teknoloji deneyimini kültür-sanat alanına da taşıdı. Türk Telekom Opera Salonu'nda düzenlenen gala gecesinde 70 kişilik orkestra, 40 kişilik koro ve 4 solist tarafından canlı seslendirilen eserlere salonun tamamını çevreleyen ışık tasarımıyla oluşturulan gösteri eşlik etti. Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Bir 'şehir mıknatısı' gibi günün her saatinde yaşayan Atatürk Kültür Merkezi'nin ana destekçisi olmaktan büyük gurur duyuyoruz" dedi.



'DÜNYAYA YETECEK KADAR ÇAYIMIZ VAR'
Kuru çaydaki fiyat artışı üzerine bazı marketler, çayları raflardan kaldırıp, depoya koydu. Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, "Marketlerin niyetlerinin ne olduğunu bilemiyoruz ama şu an 50 bin tonun üzerinde kuru çayımız var. Yani, hiç kimsenin tereddüdü olmasın, ülkemize, hatta dünyaya yetecek kadar kaliteli çayımız var. Var olmaya da devam edecek. 2022 yaş çay sezonu da başlamak üzere olduğundan, bu yaş çayın işlenmesiyle kuru çay daha da artacak. Bu nedenle çay stokçuluğu yapmaya gerek yok" dedi.
Özgür ÖZDEMİR

45 BİN MAĞDURA SMS UYARISI
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF) sözleşmelerin devir teslimine ilişkin, önceki akşam itibarıyla 'evim' şirketi mağduru vatandaşların telefonlarına kısa mesajların gelmeye başladığı, fakat davet gelmeden şubelere gidenler sebebiyle oluşan izdihamların işlemleri yavaşlattığı kaydedildi. Tasfiye edilen 21 firmanın geride yaklaşık 45 bin mağdur bıraktığı belirtilen açıklamada, "2 seçenek var; isteyen yeni şirkette taksitlerini ödemeye devam edecek, isteyen bugüne kadar yatırdığı parasını geri alabilecek" denildi.

TATİLZEDE OLMAYIN
Ticaret Bakanlığı, tatil planı yapmaya başlayanlara tur ve otel konaklamalarına ilişkin uyarılarda bulundu:
● Sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta ile gelen tekliflerdeki tesisleri mutlaka kontrol edin.
● Sosyal medya yerine seyahat acentelerinin internet sitesi tercih edilmeli.
● Seyahat acentelerinin ve turizm tesislerinin belgeli olup olmadığı, 'kulturturizm. gov.tr' ve 'tursab.org.tr' adreslerinden sorgulanmalı.
● Özellikle mesafeli yolla imzalanan sözleşmelerde, seyahat acentesi veya tesisin bilgilerinin ETBİS'te kayıtlı olup olmadığı mutlaka kontrol edilmeli.

TOGG'DA SON AŞAMA
TOGG Gemlik tesisinde kurulumu tamamlanan 208 robot, parçasız denemelerden sonra hücre bazında parçalı denemelere başladı. Tesis bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale gelecek. Gemlik tesisinde Mayıs ayı itibarıyla boya tesisinin yüzde 99'u, montaj tesisinin de yüzde 95'i tamamlandı. 83 bin 935 metre elektrik kablolama yapılan ve 36 bin 770 metre boru hattı döşenen boya tesisinde tanklar su testlerine başladı. Montaj tesisinde ise 99 bin 210 metre elektrik kablolama yapılırken, 58 bin 330 metre boru hattı döşendi. 1.2 milyon metrekare açık alan üzerine inşa edilen Togg Gemlik tesisinin inşası Haziran ayı sonunda tamamlanacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN