Tek tıkla sorgula hemen al! Hesaplara yattığı halde bilinmediği için çekilmeyen, SGK, e-Devlet ve PTT'de unutulan destek paraları!

Milyonlarca çalışan erkek ve kadınlar için SGK tarafından verilen ödemeler bulunmaktadır. Bu ödemeler haktır ve alınması gerekir. Bu ödemelerden birtakımları direkt olarak hesaplara yatarken birtakım ödemeler amacıyla müracaat yapılması gerek. Bunun dışında detaylı kurumların ödemeleri PTT'den ödenirken Aile Bakanlığı'da ödeme veren kurumlardan birisi olarak öne çıkmaktadır. Bütün devlet kurumlarının dışında bankalarda da unutulan paralar da var olabilir.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2022, 10:11 Güncelleme 08 Nisan 2022, 10:12
Tek tıkla sorgula hemen al! Hesaplara yattığı halde bilinmediği için çekilmeyen, SGK, e-Devlet ve PTT’de unutulan destek paraları!

İÇİNDEKİLER

Devlette unutulan para yardımları nasıl geri alınabilir?

SGK doğrultusundan her sene binlerce vatandaşa verdiği yardımlardan birçoğu ne yazık ki hesapta kalıyor. Genellikle bu yardımlardan cenaze yardımı, yol yardımı, emzirme yardımı, ilaç ödemeleri ve diş ödemeleri gibi yardımlar vatandaşlar doğrultusundan pek bilinmiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda unutulan bu yardımlar gerçekten e- Devlet üzerinden çok basit bir şekilde öğrenilerek alınabilir.

Devletin yaptığı para yardımları ve hesapta unutulan paralar neler?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden oluşturulan muhtaç vatandaşa destekler SGK ve İŞKUR üzerinden ulaştırılmaya çalışılıyor. Ancak milyonlarca vatandaşın bu paradan haberi dahi olmadan hesaplarında öylece beklemelerine sebep oluyor.

AİLE BAKANLIĞI DESTEKLERİ

Doğum Parası

Ödemeler çocuk sayısına göre 300 TL ile 600 TL arasında değişir. Başvurular genellikle kimlik çıkarılırken yapılır.

Yaşlı Maaşı

65 yaş üzeri vatandaşlara 1804 TL maaş verilir.

Engelli Maaşı

Engel oranına göre vatandaşlara 864 TL ve 1298 TL ödeme verilir.

İşe Başlama Parası

Sosyal yadım alanlar iş başvurusunda bulunduğunda 425 TL masraf parası verilir.

Doğalgaz Desteği

450 TL'den 1100 TL'ye kadar doğalgaz desteği verilir.

Elektrik Yardımı

103 TL'den 206 TL'ye kadar elekrik tüketim desteği verilir.

SGK TARAFINDAN VERİLEN DESTEKLER

Çeyiz Parası Ödemesi

SGK evlenecek olan genç kızlara çeyiz parası ödemesi yapar. Bu ödeme yetim maaşı alacak kızların evlenmeye karar vermeleri durumunda ödenir. Ödemeler 24 maaş tutarında yapılır başvurular SGK'ya yazılı iletilir.

SGK İş Görememezlik Parası

SGK mesleki hastalığa yakalanan, işyerinde hastalanan vatandaşlara ödeme yapar. Başvurular işveren tarafından yapılır. İş Görememezlik yada Rapor Parası olarak bilinen ödemeler için sağlık raporu gereklidir.

Emekli Olamayanlara Toplu Para

SGK emekli olamayanlara toplu para ödemesi yapar. Gün ve yaş şartını sağlamış olanlar özel başvuru koşullarını sağlamaları durumunda SGK'ya ödemiş oldukları primlerin toplu iadesi için başvuru yapabilirler.

Cenaze Parası

Sigortalı bir kişi vefat ettiği zaman geride kalan yakınlarına tek seferlik yardım parası ödenir. Ödemeler ilk önce eş çocuklara yapılır.