Fiyat İstikrarı Komitesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplandı! Enflasyonla mücadele vurgusu

Fiyat İstikrarı Komitesi, bugün ilk toplantısını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlığında yaparak, enflasyona ilişkin gelişmeleri ve bu konudaki muhtemel riskleri masaya yatırdı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplantının ardından yaptığı açıklamada "Fiyat İstikrarı Komitesi toplantımızın ilkini gerçekleştirdik. Enflasyon ile ilgili gelişmeleri ve bu konudaki risklere ilişkin atılacak adımları konuştuk." dedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ekonomi politikalarımızın önceliklerinden birisi olan fiyat istikrarı çerçevesinde yönetilen/yönlendirilen fiyatlar vasıtasıyla bugüne kadar hayata geçirilen uygulamalar ile bundan sonraki süreçte atılacak adımlar görüşülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 27 Aralık 2021, 13:23 Güncelleme 28 Aralık 2021, 17:17
Fiyat İstikrarı Komitesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında toplandı! Enflasyonla mücadele vurgusu

İÇİNDEKİLER

Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığındaki ilk toplantısını yaptı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı binasında yapılan toplantıda, enflasyona ilişkin gelişmeler ve bu konudaki muhtemel risklerin masaya yatırıldı.




BAKAN NEBATİ'DEN İLK AÇIKLAMA
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplantının ardından yaptığı açıklamada "Fiyat İstikrarı Komitesi toplantımızın ilkini gerçekleştirdik. Enflasyon ile ilgili gelişmeleri ve bu konudaki risklere ilişkin atılacak adımları konuştuk." dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Fiyat İstikrarı Komitesi Toplantısı'nda, ilk olarak küresel enflasyon gerçekleşmelerinin ve emtia piyasalarındaki gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Açıklamada, "Ardından yurt içi enflasyon gelişmeleri ve enflasyon görünümüne yönelik riskler bütüncül bir bakış açısı ile ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, döviz kurlarında ve emtia fiyatlarında yaşanan gelişmeler ile bunların fiyatlama davranışları üzerindeki etkisi detaylı analiz edilmiştir. Ekonomi politikalarımızın önceliklerinden birisi olan fiyat istikrarı çerçevesinde yönetilen/yönlendirilen fiyatlar vasıtasıyla bugüne kadar hayata geçirilen uygulamalar ile bundan sonraki süreçte atılacak adımlar görüşülmüştür. Önümüzdeki dönemde de enflasyon ile mücadele konusunda kurumlarımız tam uyum içerisinde koordineli hareket edecektir. Komite çalışmalarına düzenli ve sık aralıklarla devam edecektir" denildi.

Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bazı üst düzey bürokratlar katıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN