Toplu sözleşme ikramiyesi alacak sendikalar! Memurlara toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar? Hangi aylarda ödenir?

2022 yılında toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı zammı ve toplu sözleşme ikramiyesi alanlar da olacak alamayanlarda. 1600 TL'yi bulan toplu sözleşme ikramiyesinin ödemelerinden kimler yararlanabilir merak ediliyor. Ayrıca ödemelerin yapılacağı tarih araştırılıyor. Bu kapsamda Memur ikramiyesi ne kadar? Memur ikramiyesi ne zaman, kimlere verilecek? Memur toplu sözleşme ikramiyesi nasıl alınır? sorularının yanıtlarına haberimizde yer verdik.

Giriş Tarihi 15 Aralık 2021, 10:15 Güncelleme 15 Aralık 2021, 10:15
Toplu sözleşme ikramiyesi alacak sendikalar! Memurlara toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar? Hangi aylarda ödenir?

İÇİNDEKİLER

Ocak ayında ödenecek toplu sözleşme ikramiyesi almak isteyenler detaylar için araştırmalara koyuldu. Sendika üyesi kamu görevlilerine 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4. maddesi gereğince ödenecek olan toplu sözleşme ikramiyesi hakkında bir çok soru gündeme geldi. Peki Memur ikramiyesi ne kadar? Memur ikramiyesi ne zaman, kimlere verilecek? Memur toplu sözleşme ikramiyesi nasıl alınır? Memur ikramiyesi nasıl hesaplanır? İşte cevapları haberimizde.

MEMUR İKRAMİYESİ NE KADAR?

Milyonlarca memur ocak zammıyla birlikte maaşlarının ne kadar olacağını merakla bekliyor. Memurlara toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının yanı sıra maaşlarına ek düzenleme yapılacak. Güzel haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de toplu sözleşme ikramiyesi müjdesi geldi. 3 ayda bir yatacak ikramiyenin yıllık tutarı 1.600 TL.

MEMUR İKRAMİYESİ NE ZAMAN, KİMLERE VERİLECEK?

Toplu sözleşme ikramiyeleri 15 Ocak'a kadar hesaplara yatacak. Sendikaya üye olmayanlara ikramiye verilmeyecek. 1 milyona yakın memurun halen üyeliği bulunmuyor.

MEMUR TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ NASIL ALINIR?

15 Ocak'a kadar sendikalı olan memurlar toplu sözleşme ikramiyesini alabilecek. İkramiyeden faydalanabilmek için yye sayısı yüzde 1'i aşan bir sendikaya üye olmak gerekiyor. Sendika üyeliği ile ilgili olarak 4688 sayılı kanunun 14'üncü maddesinde, 'sendikalara üye olmak serbesttir' deniyor. Kamu görevlileri çalıştıkları işyerinin girdiği hizmet kolunda kurulu bir sendikaya üye olabilir. Sendikaya üyelik, memurun doldurup imzaladığı üye formu ile sendikaya başvurması ve başvurunun sendika tarafından kabulü ile kazanılır.

Üyelik başvurusu, sendika tarafından 30 gün içinde reddedilmediği takdirde üyelik talebi kabul edilmiş sayılıyor. Haklı bir sebep gösterilmeden üyeliği kabul edilmeyen kamu görevlisinin, bu kararın kendisine tebliğinden itibaren 30 gün içinde dava açma hakkı var. Sendika, üyeliği kesinleşen memurun başvuru belgesinin bir örneğini üyenin kendisine verir, bir örneği sendikada kalır, bir örneğini üyelik ödentisine esas olmak ve dosyasında saklanmak üzere 15 gün içinde işverene gönderir. Birden çok sendikaya üye olunamaz.