'Asgari ücret 4 bin TL olmasın' diyen Özgür Demirtaş'a Hulki Cevizoğlu'ndan salvolar: Bundan haz alıyor

Millet İttifakı'nın gazladığı adı cumhurbaşkanı adayı olarak da geçen Prof. Dr. Özgür Demirtaş "Asgari ücret 4 bin TL'nin üzerine çıksa da işe yaramayacağını" daha sonra da "Asgari ücret 100 bin TL olsun işe yaramaz" dedi. Hulki Cevizoğlu ise Demirtaş'ın bu açıklamalarının Almanca karşılığının "Schadenfreude" olduğunu belirtti ve Demirtaş'ın içinde bulunduğu durumun ülkenin başarısızlığından haz duymak olduğunu söyledi. İşte Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın açıklamaları ve Hulki Cevizoğlu'nun cevapları...

Giriş Tarihi 14 Aralık 2021, 23:54 Güncelleme 15 Aralık 2021, 00:19
’Asgari ücret 4 bin TL olmasın’ diyen Özgür Demirtaş’a Hulki Cevizoğlu’ndan salvolar: Bundan haz alıyor

İÇİNDEKİLER

CHP'lilerin gazladığı ölüp bittiği akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamalara karşılık ağzının payını aldı. Demirtaş, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda önce asgari ücretin 4 bin TL daha sonra ise 100 bin TL olsa bile işe yaramayacağını söyledi.

İşte Özgür Demirtaş'ın o paylaşımları:

"100 BİN TL YAPIN İŞE YARAMAZ"
Demirtaş daha sonra ise şunu yazdı "Boş kağıda Fotokopi çekerek yeni paranın yaratılmak zorunda olduğu bir ekonomide, Asgari ücreti isterseniz 100 BİN TL yapın işe yaramaz. Önemli olan Asgari ücretin kendisi değil. O ücretle ne kadar alabildiğinizdir. Asgari ücret ciddi arttırılacak ama işe yaramayacak…"

HULKİ CEVİZOĞLU ÖZGÜR DEMİRTAŞ'I BOMBALADI: SCHADENFREUDE
Bu akşam CNN Türk'te yayınlanan Akıl Çemberi programında Sosyolog-Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın açıklamalarına karşılık "Bundan memnun mu olacaksınız? Ekonomik türbülanstan geçiyoruz. Böyle bir sarsıntı var ise bir ekonomi profesörünün mutlu olmaması gerekir. Hepimiz aynı uçağın içindeyiz. 'Türbülansa girdik pilota saldıralım' der misiniz? Önce uçağın yere inmesi gerekiyor. 'Asgari ücret artırılacak ama işe yaramayacak.' Bundan memnun mu olacaksınız?

Daha önce söyledik Almanca bir kavram Schadenfreude: Başkasının, karşındakinin ya da ülkenin ya da karşıdaki politikacının başarısız olmasından haz duymak, bu başarısızlıkları üzerine kendisine siyasal, ekonomik, bilimsel bir makam elde etmek, sözde bir kariyer inşa etmek. Toplum gözünde popüler olabilmek. Bundan mutluluk duymak. Böyle bir şey normal psikolojik kavram olarak açıklanmıyor. Herkes eleştiri yapma hakkına sahip ama bunu haz duyar gibi yapmayacak. " diyerek Demirtaş'a yüklendi.

YARIM SAAT KONUŞUP TELEFONU KAPATTI
Demirtaş, daha sonra yayına bağlanıp yarım saat aralıksız konuştu ve telefonu kapattı. Cevizoğlu, Özgür Demirtaş'ın ardından ise bu sefer "Yaklaşık 29 dakika aralıksız konuştu.

Ben sözümü söylerim giderim dediği zaman kendi paradoksunu üretmiş oluyor. Nedir kendi paradoksu? Ekonomide tek adam dönemlerinde Çin'den söz ederken diktatör yönetimlerinde olur diyor. Burada ben konuşup gidiyorum dediği zaman kendisi de diktatörce bir konuşma yapmış ve kendisine soru sorulmasını istememiş olur. " dedi.