ÖTV indirimli otomobiller listesi güncellendi: ÖTV indirimi sonrası bayilerde araç var mı? İşte ÖTV indirimli fiyat listesi ve teslim tarihleri

ÖTV düzenlemesi ardından ÖTV indirimli vasıtalar son zamanlarda en çok merak edilen konular arasında başı çekti. Yeni ÖTV düzenlemesi ardından bayilerde tespit edilen vasıtalar birkaç günde tükenirken, vasıta alabilmek isteyenler şuandan ön sipariş vermeye başladı. İşte güncel ÖTV indirimli vasıtalar listesi ve bayilerin en erken vasıta teslim tarihleri… Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan yeni ÖTV kararı sonrası, yüzde 45 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 85 bin liradan 92 bin liraya, yüzde 50 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 130 bin liradan 150 bin liraya çıkarıldı.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2021, 08:55 Güncelleme 23 Ağustos 2021, 08:55
ÖTV indirimli otomobiller listesi güncellendi: ÖTV indirimi sonrası bayilerde araç var mı? İşte ÖTV indirimli fiyat listesi ve teslim tarihleri

İÇİNDEKİLER

ÖTV indirimli vasıtalar listesi güncellendi. Geçtiğimiz zamanlarda gelen ÖTV matrah düzenlemesi ardından sıfır binek otomobilleri amacıylae alan indirimler yaşandı. Araç alabilmek isteyenler güncel ÖTV indirimi gelen vasıtalar listesi amacıyla aramalarını sıklaştırırken, bazı bayiler en erken teslim tarihleri ile ilgili aşağı yukarı tarihleri açıklarken birtakımları ise yoğun talep bundan dolayı gün vermedi. Hem de küresel otomotiv pazarında yaşanan çip krizi gene birtakım markalarda sıfır otomobil arzını etkilediğinden bayilerde sıfır vasıtalara erişiminin kısıtlı bulunduğu ifade edildi. İşte ÖTV indirimli fiyat listesi ve teslim tarihleri...

İŞTE GÜNCEL ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ LİSTESİ VE BAYİLERİN STOK DURUMU VE VERDİKLERİ EN ERKEN TARİH…

RENAULT MEGANE SEDAN JOY 1.3 EDC 140 BG

ÖTV öncesi - 301 bin 900 TL

ÖTV indirimi sonrası - 251 bin 500 TL

RENAULT CAPTUR TOUCH 1.0 TCE 90 BG MANUEL

ÖTV öncesi - 312 bin TL

ÖTV indirimi sonrası - 260 bin TL

RENAULT yetkilisi satıcısı, ÖTV kararı sonrası stokların hızla tükendiğini belirtirken, en erken tarih olarak Eylül sonunu işaret etti.

FİAT 500L CROSS PLUS 1.4 FİRE 95 HP MT

ÖTV öncesi - 278 bin 900 TL

ÖTV indirimi sonrası - 232 bin 417 TL

FİAT EGEA SEDAN 1.6 M.JET 130 HP

ÖTV öncesi - 298 bin TL

ÖTV indirimi sonrası - 248 bin TL

FİAT EGEA 1.4 FİRE 95 HP

ÖTV öncesi - 159 bin 900 TL

ÖTV indirimi sonrası - 154 bin 500 TL

FİAT EGEA CROSS 1.0 LOUNGE

ÖTV öncesi - 288 bin 900 TL

ÖTV indirimi sonrası - 240 bin 417 TL

Fiat Egea modeli için ortalama bekleme süresi 1 ay olarak belirtilmiştir. Bekleme süresi ortalama olup bayiden bayiye değişiklik gösterebilir.

TOYOTA COROLLA DREAM 1.5 BENZİNLİ MANUEL

ÖTV öncesi - 288 bin 950 TL

ÖTV indirimi sonrası - 240 bin 791 TL

TOYOTA COROLLA DREAM 1.2 MULTDRİVE S

ÖTV öncesi - 311 bin 350 TL

ÖTV indirimi sonrası - 259 bin 459 TL

TOYOTA COROLLA 1.5 FLAME S

ÖTV öncesi - 317 bin TL

ÖTV indirimi sonrası - 264 bin TL

TOYOTA COROLLA SEDAN HYBRİD

ÖTV öncesi - 345 bin 800 TL

ÖTV indirimi sonrası - 288 bin 500 TL

TOYOTA bayi Ağustos ayı itibariyle en çok satan Corolla modeli için stoklarda araç kalmadığını bildirdi. Eylül ayı başında yeni araçlar stoklara giricek ve satışa sunulacağı ifade edildi. Satın alma ve bekleme süresi konusunda bayi yetkisi bilgi vermedi.

TOYOTA YARİS DREAM 1.5 M.DRİVE S

ÖTV öncesi - 279 bin TL

ÖTV indirimi sonrası - 232 bin 709 TL

TOYOTA YARİS FLAME 1.5 M.DRİVE S

ÖTV öncesi - 296 bin TL

ÖTV indirimi sonrası - 246 bin TL

Araba alırken nelere dikkat edilmeli

Yeni bir araç almaya karar verdiğinizde, öncelikle araçtan ne beklediğinizde karar vermeniz gerek. Sadece dış görünüşüne bakarak, yeterince araştırma yapmadan araba almak, pişman olmanıza neden olabilir. Bunların dışında da araba alırken dikkat edilmesi gerekenler var. İşte araba alırken dikkat edilmesi gerekenler:

Aracın boyasını kontrol ettirin

Sün günlerde çok sık karşılaşılan bir olayın başınıza gelme ihitmali var. O da sıfır aracın ikinci el çıkması. Bunun çok düşük bir ihtimal olmasına karşın, ülkemizdeki pek çok büyük otomotiv distribütörünün müşterilerine hasarlı araçlar sattığı haberler var. Ne kadar güvenilir bir marka olursa olsun, aracı almadan bir ekspertiz kontrol cihazını alarak aracın boyasını kontrol edebilirsiniz.

Kıyaslama yapın

Aracın donanım özellikleri ve paketlerini inceleyin ve diğer araçlarla kıyaslayın. Bu size, fiyat/performans kıyaslaması yapmanız için olanak sağlar. Aynı paraya alınabilecek diğer araçlarda kaç hava yastığı olduğu, fren sistemleri, teknolojik donanımları gibi faktörleri analiz edin.

Araç ne beklediğinize karar verin

Araçtan ne bekliyorsunuz? Konfor, performans, teknoloji? Kalabalık bir aileyseniz almanız gereken arabanın iç hacmi geniş olmalı. Bütçenize göre olan araçların hepsini inceleyerek kıyaslamalar yapın.

Pazarlık yapın

Araç alırken fiyatı çekebileceğiniz kadar aşağı çekmeye çabalayın. İnternette ya da galeride aracın fiyatları yüksek olabilir. Bu fiyatlara kanamdan pazarlık yapın. Yanında size sundukları ekstraları öğrenin.

Belgeleri kontrol etmeyi unutmayın

Aracı alırken çoğu galeri belgeleri kişinin haberiniz olmadan hazırlayabiliyor. Size gösterilmese de rica ederek fatura, garanti belgesi, vergi makbuzları gibi dokümanları incelemelisiniz.

Benzin mi dizel mi tercih etmeli?

Geldik en önemli soruya. Benzin mi dizel mi tercih etmeli? Bu sorunun cevabı hem kişisel tercihe hem de araç ve yakıt göre değişebilir. Dizel daha tasarruflu bir yakıt olsa da bazı markalarda dizel modeller, aynı aracın benzinlisinden çok daha yüksek fiyatlara satılabiliyor.