
Bakan Varank, Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında düzenlenen İnovaLİG ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de inovasyon kültürünün gelişmesi, şirketlerin ve gençlerin rotalarını inovasyonla çizmelerinin öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.
Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokma yolunun katma değerli üretimden geçtiğini ifade eden Varank, inovasyonun da katma değerli üretimin anahtarı olduğunu söyledi.
Varank, İnovaLİG yarışmasının, oluşturduğu farkındalıkla Türkiye'nin yenilikçilik ekosistemine büyük bir katkı sunduğunu belirterek, "Bu sene ilk defa İnovaTİM İnovasyon Yarışması da düzenleniyor. Bu yılın gündemine uygun olarak pandemiyi konu edinen projeler üretildi. Dereceye girsin girmesin inovasyonun pandemiden büyük olduğunu gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bir önerim var, bu yarışmayı TEKNOFEST kapsamına alabiliriz." diye konuştu.
Kovid-19 salgınıyla birlikte küresel ekonomideki daralmaya rağmen inovasyon ve dijital dönüşüm süreçlerinin hızlandığına işaret eden Varank, "Şirketler yetkinliklerini artırmak için bu alanlara önemli yatırımlar yaptı. İşletmelerin birçoğu hizmet ve üretim süreçlerinde, yönetim yapılarında dijitalleşmeyi ve daha inovatif yaklaşımları benimsemiş durumda. Salgın sonrası dönemde de bu eğilimin hızlanarak devam etmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
"ZORLAYICI AMA ULAŞILABİLİR HEDEFLER BELİRLEDİK"
Varank, yenilikçiliğin küresel rekabette artık bir tercih değil zorunluluk haline geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: