2020 gelir belgesiz, maaş bordrosuz (belge istemeden), kefilsiz, kolay ve acil kredi veren bankalar! Çalışmayana işsize kredi

Gelir belgesiz (maaş bordrosuz) kredi veren bankalar listesi vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Sürekli gelir kaynağı olduğunu ispatlayamayan kişilere kredi verilmez. Bu bağlamda; esnaf, çiftçi ve maaş bordrosuz çalışan kişiler sürekli çalıştıkları bankalardan kendi hesaplarını teminat göstererek kredi çekebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde sigortalı olarak çalışan kişilerin gelir belgesini beyan etmeden kredi çekebilmek için bankaya kefil göstermesi gerekiyordu. Kefil şartının yanında kira geliri, mevduat geliri gibi ek gelir kalemleri de bazı bankalar tarafından isteniyordu.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2020, 00:13 Güncelleme 19 Eylül 2020, 00:13
2020 gelir belgesiz, maaş bordrosuz belge istemeden, kefilsiz, kolay ve acil kredi veren bankalar! Çalışmayana işsize kredi

İÇİNDEKİLER

Çalışmayanların ve işsizlerin can simidi kredilerdir. Nakit ihtiyaçlarına anlık çözüm olmaktadırlar. SGK bünyesinde sigortalı olarak çalışan kişilerin gelir belgesini beyan etmeden kredi çekebilmek için bankaya kefil göstermesi gerekiyordu. Kefil şartının yanında kira geliri, mevduat geliri gibi ek gelir kalemleri de bazı bankalar tarafından isteniyordu. Ancak bankaların mobil bankacılık uygulamalarına başvuruda bulunarak kolaylıkla kredi talebinizi hiçbir kefil, ipotek teminat etmeden; gelir belgesi ve maaş bordrosu olmadan iletebilirsiniz. Kefilsiz kredi başvurusu yapacak tüketiciler bankada sıra beklemeden, şubeye gitmeden anında kredi alabilme imkanlarına sahiptirler. Kefilsiz kredi sonucu için tüketiciler ilgili bankalardan başvurularını tamamladıklarında o gün içerisinde başvuruları sonuçlanır. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de


Kefilsiz kredi veren bankalar şunlardır:

N Kolay kefilsiz kredi

ş Bankası kefilsiz kredi

Yapı Kredi kefil olmadan kredi

Gelir belgesiz kredi almak için ilk adımda kredi notunuzun yüksek olması ya da en azından riskli olarak tanımlanan grup içerisinde yer almaması gerekir. Mobil uygulama ya da internet şubesi üzerinden kredi başvurusunun yapılmasının ardından resmi kanallar üzerinden şahsınıza ait incelemeler yapılır. İncelemelerin ardından şartlara uygun olan kişilere belirlenen vade ve faiz oranlarında kredi verilir.

Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Bankalar gelir belgesiz kredi başvurusunda özellikle Findeks notuna ve kredi siciline dikkat eder. Bu bağlamda dijital bankacılık uygulamalarının gelişmesiyle birlikte müşteriler birçok belgeyi sunmalarına gerek kalmadan kredi sahibi olabilirler.

Gelir Belgesiz Kredi Çekilebilir mi?

Kamu ve Özel bankaların tümü, yerli ve yabancı mevduat ve katılım bankaları, kişilerin kredi notu ve diğer geçmiş durumları ile borç konumlarını inceleyerek, başvuru sahibi hakkında olumlu veya olumsuz bir kanıya varabilmektedirler. Ancak gerek bankacılık kurumu, gerekse mevzuat nedeniyle finansman sağlanacak olan müşterinin bir gelir kaynağı (kazancı) olmalı ve bu kazanç temerrüte düşmeden çektiği parayı ödeyebilecek seviyede olması şarttır.

Bu durumda olmayan kişilere mevzuat gereğince de kredi verilemez. Esnaf, çiftçi ve bordrosuz çalışanlar, sürekli çalıştıkları bankalardan, hesap işlemlerinin yapıldığı, aylık belirli bir para sirkülasyonu yapılan bankalardan, bu sirkülasyon ve hesaplarında ki parayı göstererek kredi çekebilmektedirler. Bu yöntem haricinde gelir belgesiz ve bordrosuz kredi çekmek için;

İpotek tesis ettirmek

Kefil göstermek,

Ek gelir belgelemek

Taahhütte bulunmak gerekmektedir.

Ek gelir maddesine açıklık getirmek istiyorum. Örneğin olayı ev hanımları bakımından ele alacak olursak ev hanımlarının bankalara gelir belgelemeleri güçtür. Fakat çektikleri kredinin taksitlerini karşılayacak kadar kira gelirleri varsa, bankaya kira bordrosu sunarak kredi almaları mümkündür. Ayrıca sahip olduğunuz bir konut, taşıt ya da arsanız varsa bankaların ipotekli ihtiyaç kredisi kampanyalarından da yararlanabilirsiniz.

Memur, Çiftçi ve Esnaf İçin Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar

Çiftçiler Tarım ve Hayvancılık alanında Ziraat Bankasından maaş bordrosuz kredi çekebilirler.

Memurlar Vakıfbank şubelerinden (maaş bankası olması nedeniyle) bordro olmadan kredi çekebilirler.

Eğer bordrosuz çalışan biriyseniz, yukarıda anlatılan yöntemlerle maaş bordrosuz kredi veren bankalara başvuruda bulunabilirsiniz. Yeni gündeme gelen kredi sicil affından yararlanmak içinse hemen sicilinizin bozulduğu banka şubesine başvuruda bulunabilirsiniz.