Taşeron işçi son dakika gelişmesi: 2020 TİS öncesi önemli detaylar geldi

Taşeron işçi son dakika gelişmesi: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile HAK İş Başkanı Mahmut Arslan , 2020 TİS öncesi Çalışma Bakanlığı'nda kritik görüşme gerçekleştirdi.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2020, 08:46 Güncelleme 27 Ekim 2020, 11:30
Taşeron işçi son dakika gelişmesi: 2020 TİS öncesi önemli detaylar geldi

İÇİNDEKİLER

BAKAN YARDIMCISI DA VARDI

Söz konusu görüşmeye Çalışma Bakanı Selçuk 'un yanı sıra Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem de katıldı.

KADROYA GEÇEN İŞÇİLER İÇİN SÜREÇ

Sendikadan konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bakan Selçuk ile 696 ile kadroya geçen üyelerimizin 1 Temmuz'da başlayan TİS süreçleri ile 1 Kasım'da kamuda başlayacak olan TİS süreçleri konusu başta olmak üzere çalışma hayatının diğer gündemlerine ilişkin verimli bir toplantı gerçekleştirdi."

TİS BAŞLIYOR

Toplu sözleşme görüşmelerinin önümüzdeki Ekim ayında yapılması bekleniyor. ;Toplu sözlşeme ile maaş zammı , mali ve sosyal haklar düzenlemeleri yapılacak.


YENİ DÖNEMDE TAŞERON İŞÇİ MAAŞ ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Taşeron işçişerin Çalışma Bakanlığı'ndan beklentileri oldukça büyük. 2017 yılından itibaren sadece belli bir oranda maaş zammı alan taşeron işçiler hükümetin yeni süreçte bu oranın üzerinde zam vermesini talep ediyorlar. Burada taşeron işçilerin elindeki en önemli veri ise enflasyon oranları. Enflasyon oranlarının bir hayli yüksek olması taşeron işçilerin maaşlarında bu oranın üzerinde maaş zammı talep etme hakkına sahip olmalarını sağladı.