Peşinatsız konut kredisi nasıl alınabilir? Peşinatsız konut kredisi veren bankalar 2020 (eksperin hepsine)

Bankaların konut için kredi peşinat oranları %10'a düşürüldü. Peki hiç peşinatı olmayan tüketici kredisi alabiliyor mu? Bankalardan peşinatsız konut kredisi nasıl alınır? Konut kredisinde yaşanan destek ve teşviklerin ardından konut almak istediği halde %10'a indirilen peşinat tutarını karşılayamayan tüketiciler için de bankalar çözümler üretiyor. Birçok banka konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerine peşinatları olmaması durumunda peşinat bedeli kadar ihtiyaç kredisi kullandırıyor. Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır? Şartları Nelerdir? Hiç parası olmayan vatandaş için konut kredisi çekme yöntemleri giderler ve masraf hesaplamaları ile ev almak için gereken tüm bilgiler haberimizde..

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2020, 08:45 Güncelleme 15 Ağustos 2020, 08:45
Peşinatsız konut kredisi nasıl alınabilir? Peşinatsız konut kredisi veren bankalar 2020 eksperin hepsine

İÇİNDEKİLER

Coronavirus salgına karşı alınan tedbirler kapsamında bankaların konut kredisi peşinat oranı %10'a düşürüldü. Tüm bankalardan konut değerinin %90'ına kadar kredi kullanılabiliyor. Konut almak istiyor ancak birikmişiniz yoksa üzülmeyin. Evin tamamına kredi almanız mümkün. Bazı bankalar tarafından evin hepsine kredi verilmektedir. Evin tamamına kredi veren bankalardan herhangi bir peşinat yatırmak zorunda kalmadan kredi alabilirsiniz. Ancak bu kredilerden yararlanmak için ipotek gösterilmesi gerekiyor. Her bankanın eksper kuruluşu aynı eksper firması ile çalışmazlar. Emlakçılar, müteahhitler hangi eksperin ne kadar değer biçtiğini, hangi eksperin yüksek veya düşük fiyat verdiğini bilirler.

Peşinatsız Ev Kredisi Eksper Hesaplaması Yöntemi

Her bankanın eksper kuruluşu aynı eksper firması ile çalışmazlar. Emlakçılar, müteahhitler hangi eksperin ne kadar değer biçtiğini, hangi eksperin yüksek veya düşük fiyat verdiğini bilirler. Bu sebeple, kredisi onaylanmayacak olan şahıslar için yüksek değerde fiyat biçen eksper servislerini tavsiye ederler. Eğer evinizin emlakçıdan alıyor iseniz, muhtemelen emlakçı evin değerinin tamımına peşinatsız %100 konut kredisi çıkması için sizi uygun olan banka veya ekspere yönlendireceklerdir. Zira siz evi peşinatınız olmadığı için satın alamazsanız, bu durum ne emlakçıya, ne müteahhite, ne size nede bankaya yarayacaktır. Emlakçı, Müteahhit, Banka sizinle aynı fikirde ve herkes kredinin onaylanması için elinden geleni yapacağı için bir şekilde eksper değerini yüksek gösteren bir eksper bulunabilir veya böyle bir ve finans kuruluşu tercih edilebilir.

Konut Kredisi Masrafları Nelerdir?

Ferdi kaza ve hayat sigortası 100 lira ile 400 lira arasındadır. Tespitinde ev sahibinin yaşı, kaç para ev kredisi çektiği ve evin durumu göz önüne alınır.Konut kredisi dosya masrafı ortalama 500 lira civarındadır. Hakem heyetleri tarafından geri alınabilinen bu masraf için bankalar halen konut bu ücreti almaya devam ederler. Bu ücretin geri ödenmesi için talepte bulunmayan kişiler ise, kaderlerine razı olarak bu parayı öderler. Ancak hakem heyetine başvuranlar ise basit bir dilekçe ile parayı geri alabilirler. Yine bu parayı ödemek istemiyor iseniz, yaşadığınız yerde hizmet veren bir avukata başvuru da bulunarak 25 TL. noter vekalet ücreti ile bankalara ödediğiniz dosya masrafını geri alabilirsiniz.

Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Bankalar ev finansmanında üst sınırı her ne kadar yukarıda bahsettiğimiz gibi eksper değerinin yüzde seksenini esas alarak hesaplasalar da, birde kredi çekenin ödeme gücünün hesaplaması var. Burada eğer kefil vs. yok ise, tek kişinin maaş bordrosu üzerinden kredi çekiliyor ise, banka kişinin evraklarla ispat etmiş olduğu tüm gelirinin maksimum %70 seviyesinde kredi verebilir. Yani kredi çeken kişi 1.000 TL. maaş alıyorsa, aylık ödeyeceği ev kredisi 700 TL. yi geçemez. Bunun üstüne banka peşinatsız veya peşinatlı konut kredisi vermez.

Emlak GYO tarafından 60 ay vadeli sıfır faizli konut kredisi verilmektedir. Bu kredi ile hiç parası olmayan vatandaş kira öder gibi ev sahibi olabilecektir. Kredinin vadeleri ve faiz oranları ödenecek peşinat oranına göre değişmekte olup, bu kampanya dahilinde düşük faiz oranından faydalanmak için en az %10 peşinat şarttır. Yine bu kredi paketinde, Türkiye'de ilk kez 20 Yıl 240 Ay Vadeli Konut Kredisi verilmektedir. Üstelik 20 yıl vadeli konut kredisinin faiz oranları kampanya dışında diğer bankaların verdikleri kredilerle hemen hemen aynıdır. Eğer %10 oranında peşinatınız var ise (100 bin liralık evin 10 bin lirasını peşin ödeyebilirseniz) mutlaka bu kampanyaya başvurun.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI YENİDEN ARTTI!

Vakıfbank : 1.05

İş Bankası: 1.15

Garanti Bankası: 1.21

ING Bank: 1.19

TEB: 1.15

Ziraat Bankası: 1.05

Halkbank: 0.87

Denizbank: 1.24

Burgan Bank: 1.30

QNB Finansbank: 1.36

Şekerbank: 1.54