Bursa, Kayseri ve Malatya'da corona virüs var mı? Korona virüs vakası olan iller hangileri?

Bursa, Kayseri ve Malatya'da corona virüs var mı sorusu gündem oldu. Dünyanın birçok ülkesinde binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ve Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüsünün son olarak Türkiye'de de görüldüğü açıklandı. Yaşadığı ilde koronavirüs vakasının görülüp görülmediğini merak eden milyonlarca kişi konu hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, korona virüs vakası olan iller hangileri?

Giriş Tarihi 14 Mart 2020, 17:40 Güncelleme 14 Mart 2020, 17:48
Bursa, Kayseri ve Malatya’da corona virüs var mı? Korona virüs vakası olan iller hangileri?

İÇİNDEKİLER

Çin'de ortaya çıkan ve hızla küresel bir salgına dönüşen yeni koronavirüse (Covıd-19) karşı önlemler önlemler alınmaya devam ediyor. Ülkemizde şu ana kadar 5 hastada tespit edilen virüsün yayılmaması içi ülke genelinde alınan önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Koronavirüs vakasının görüldüğü illeri merak eden vatandaşlar aynı zamanda yaşadıkları illerde vakanının görülüp görülmediğini araştırıyor. Peki, Bursa, Kayseri ve Malatya'da corona virüs var mı? Korona virüs vakası olan iller hangileri? İşte detaylar

BURSA'DA KORONAVİRÜS VAKASI VAR MI?

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Tıp Bayramında Bursa Şehir Hastanesi çalışanlarına ziyarette bulundu. Esgin, sosyal medyada korona virüsü ile ilgili algı yapmaya çalışanlar hakkında yasal işlemlere başlandığını, Bursa'da korona virüsünün bulunmadığını belirtti.

MALATYA'DA KORONAVİRÜS VAKASI VAR MI?

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, koronavirüs hastalığıyla ilgili şu ana kadar 11 kişiden alınan numunelerde sonuçların negatif çıktığını söyledi. Malatya'da herhangi bir koronavirüs vakası görülmedi.

KAYSERİ'DE KORONAVİRÜS VAKASI VAR MI?

Kayseri'de herhangi bir koronavirüs vakası görülmedi.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİDE VAR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de koronavirüs vakasınının 5'e yükseldiğini açıkladı.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE'DE HANGİ İLDE GÖRÜLDÜ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Dün ifade ettim. İli, bölgeyi, detaylı bilgiler aktarabilirdim. Ama biz şu dönemde vatandaşımıza en doğru bilgiyi vermekle sorumluyuz. Ancak kişisel bu anlamdaki mahremiyete de önem vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Şunu sadece vatandaşımız bilsin. Gereken tüm hassasiyet gösteriliyor. Aile ve temaslı grup dahil olmak üzere. Alınması gereken tedbirlerin alındığına emin olalım. Ben bu kadar söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS YAYILMA HARİTASI

Latin Amerika ülkesi Ekvador'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 70 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti.

Ülkede Kovid-19 taşıdığı tespit edilen ilk hastanın ölümü, başkent Quito'da basın toplantısı düzenleyen Ekvador Sağlık Bakanı Catalina Andramuno tarafından duyuruldu.

Andramuno ayrıca 3 yeni koronavirüs vakası daha görüldüğünü ve Ekvador'daki Kovid-19 vakalarının sayısının 23'e yükseldiğini söyledi.

Ekvador'da koronavirüs nedeniyle ölen 70 yaşındaki kadın, birkaç hafta önce İspanya'dan ülkesine dönmüş, 29 Şubat'ta yapılan kontrolde Kovid-19 taşıdığı tespit edilmişti.