Son dakika: Okullar tatil mi? Corona virüs nedeniyle okullar tatil mi edilecek? MEB açıklaması var mı?

Türkiye genelindeki milyonlarca öğrenci ve veli özellikle şu saatlerde okullar tatil mi sorusu hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Ülkemizde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimi gören öğrenciler tarafından konu hakkında son dakika gelişmelerini öğrenmek istiyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında "koronavirüs" gündemiyle bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından okulların tatil olup olmayacağına dair açıklama geldi. Peki, corona virüs nedeniyle okullar tatil mi edilecek? MEB açıklaması var mı?

Giriş Tarihi 12 Mart 2020, 18:59 Güncelleme 12 Mart 2020, 19:36
Son dakika: Okullar tatil mi? Corona virüs nedeniyle okullar tatil mi edilecek? MEB açıklaması var mı?

İÇİNDEKİLER

Okullar tatil mi sorusu hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Koronavirüs nedeniyle okullar tatil edilecek mi sorusu öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı koronavirüs toplantısı başladı. Toplantıda, Kovid-19'a yönelik şimdiye kadar alınan ve alınması gereken bütün ek tedbirler görüşüldü. Toplantının ardından milyonlarca öğrencinin beklediği okulların tatil edilmesiyle ilgili resmi açıklama geldi.

OKULLAR TATİL Mİ?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Ara tatil öne alındı. İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edildi.
"Üniversitelerimiz, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilecektir."

Uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynama kararı alınmıştır.

Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili genelge hazırlandı. Fevkalade bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri izne tabi olacaktır."

OKULLAR İÇİN DÖRT SEÇENEK

Toplantıda virüsün yayılması ve riskin görülmesi halinde ilköğretim okulları ve üniversitelerin tatil edilmesi, nisan ayındaki ara tatilin öne çekilmesi, tatilin uzatılması ve uzaktan eğitim gibi dört plan görüşülecek.

Bu konuda atılacak adımları belirleyen Bakan Selçuk, toplantıda yaptığı sunumda tüm seçeneklerin artıları ve eksilerini kabine üyeleriyle paylaşacak. Selçuk, olası tatil kararı halinde uzaktan eğitim ve sınav takvimi hakkında da bilgi verecek.

ÜNİVERSİTELERDEN TATİL KARARLARI

İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi eğitimlere ara vermiş, uzaktan eğitime geçme kararı almıştı.

TEST KRİTERİ DEĞİŞTİ

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'de ilk pozitif vakanın tespit edilmesiyle birlikte test kriterlerinin de değiştiğini söyleyerek "Eskiden son 14 gün içinde riski yüksek ülkelerden gelmiş olan ve belirtileri gösteren kişilere test yapıyorduk. Artık hangi ülke olduğu fark etmeksizin son 14 gün içinde gelmiş ve belirtileri göstermiş olmak yeterli. İlerleyen günlerde bu kriter daha da genişletilebilir ve yurt dışına çıkmış olma şartı da aranmayabilir. Yani artık daha çok kişiye test yapma gündemimize girmiştir" dedi.

VATANDAŞLAR MASKE TAKIYOR

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından İstanbul'da bu sabah da toplu ulaşımda vatandaşların maskeli önlem aldığı görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı basın toplantısında Türkiye'de ilk "Koronavirüs" vakasının görüldüğünü duyurmuştu. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen bazı İstanbulluların, önlemlerini alarak evden dışarı çıktı. Metrobüse binen bazı vatandaşların maske takıp el dezenfektanı kullandığı görüldü.