Üniversiteler tatil mi? Corona nedeniyle hangi üniversiteler tatil edildi? YÖK tatil açıklaması yapıldı mı?

Üniversiteler tatil mi sorusu hakkında öğrenciler tarafından araştırmalar hız kazandı. Koronavirüs nedeniyle hangi üniversitelerde tatil var? soruları öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı koronavirüs toplantısı sona erdi. Toplantıda, Kovid-19'a yönelik şimdiye kadar alınan ve alınması gereken bütün ek tedbirler görüşüldü. Toplantının ardından milyonlarca öğrencinin beklediği okulların tatil edilmesiyle ilgili resmi açıklama geldi. Peki, corona nedeniyle hangi üniversiteler tatil edildi? İşte detaylar

Giriş Tarihi 12 Mart 2020, 18:33 Güncelleme 12 Mart 2020, 20:13
Üniversiteler tatil mi? Corona nedeniyle hangi üniversiteler tatil edildi? YÖK tatil açıklaması yapıldı mı?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca öğrenci özellikle şu saatlerde üniversiteler tatil mi sorusu hakkında araştırma yapıyor. Türkiye genelinde ön lisans, lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğrenciler tarafından konu hakkında son gelişmeleri öğrenmek istiyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında "koronavirüs" gündemiyle bir toplantı yapıldı. Peki, koronavirüs nedeniyle hangi üniversitelerde tatil var? YÖK üniversite tatil açıklaması var mı?

ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ?

Ara tatil öne alındı. İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edildi. Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler.

Üniversitelerimiz, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilecektir.

Uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynama kararı alınmıştır.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE HANGİ ÜNİVERSİTELERDE TATİL VAR?

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Türkiye'de ilk corona virüsü vakasının görülmesinin ardından eğitime ara verdiğini duyurdu.

Üniversite yönetiminin öğrenciler ve çalışanlarla paylaştığı e-posta'da, 6-10 Nisan arasında yapılacak bahar dönemi yarı yıl tatilinin, koronavirüs tedbiri nedeniyle bugün öğleden itibaren başlayarak 20 Mart'a kadar süreceği belirtildi.

Tatil edilen üniversiteleri incelemek için bir sonraki sayfaya geçiniz...

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

Bahçeşehir Üniversitesi ise öğrencilerin ve akademisyenlerin kampüse gelmemesi, derslere evden online canlı yayınla katılması kararı aldı. Karar, öğrencilere ve akademik kadroya da bildirildi.

MEF ÜNİVERSİTESİ

MEF Üniversitesi, akademisyenlerini bilimsel konferans ve sunumlar da dahil yurt dışına çıkışların durdurulduğunu tüm çalışanlarına bildirdi. Yurt dışına buna rağmen çıkan akademisyenler 14 gün boyunca karantinaya alınıp, kampüse girişlerine izin verilmeyecek. MEF Üniversitesi'nin ayrıca dün hazırlık sınıflarında başladığı online eğitimi önümüzdeki pazartesi gününden itibaren tüm fakülteler yayma kararı aldı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Boğaziçi Üniversitesi, Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu'nun ortak kararı ile corana virüsü önlemleri çerçevesinde 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanmış olan bahar tatilini, 16-29 Mart tarihleri arasına alındığını bildirdi. Öte yandan Senato'nun, akademik takvimde yapılacak değişiklikler üzerinde çalışmakta olduğu kaydedildi.