Son dakika: 16 Mart 2020 okullar tatil mi? Okullar kaç gün, ne zamana kadar tatil edildi? Hangi illerde tatil?

Okullar tatil mi Koronavirüs nedeniyle okullar tatil edilecek mi sorusu öğrencilerin gündeminde bulunuyor. Konu hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı koronavirüs toplantısı sona erdi. Toplantıda, Kovid-19'a yönelik şimdiye kadar alınan ve alınması gereken bütün ek tedbirler görüşüldü. Toplantının ardından milyonlarca öğrencinin beklediği okulların tatil edilmesiyle ilgili resmi açıklama geldi. Peki, okullar kaç gün, ne zamana kadar tatil edildi? Hangi illerde tatil?

Giriş Tarihi 12 Mart 2020, 19:42 Güncelleme 12 Mart 2020, 19:42
Son dakika: 16 Mart 2020 okullar tatil mi? Okullar kaç gün, ne zamana kadar tatil edildi? Hangi illerde tatil?

İÇİNDEKİLER

Okullar kaç gün tatil edildi? Ülkemizdeki milyonlarca öğrenci ve veli özellikle şu saatlerde okullar tatil mi sorusu hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Ülkemizde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimi gören öğrenciler tarafından konu hakkında son dakika gelişmelerini öğrenmek istiyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında "koronavirüs" gündemiyle bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından okulların tatil olup olmayacağına dair açıklama geldi. Peki, 16 Mart 2020 okullar tatil mi? Okullar kaç gün, ne zamana kadar tatil edildi? Hangi illerde tatil? İşte detaylar

OKULLAR TATİL Mİ?

Ara tatil öne alındı. İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edildi. Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler.

Üniversitelerimiz, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilecektir.

Uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynama kararı alınmıştır.

UZAKTAN EĞİTİM NASIL YAPILIR?

Uzaktan eğitim sisteminde dersler sanal sınıf ortamında gerçekleştiriliyor. Akademisyen ve öğrenciler internet bağlantısı sağlanan her ortamdan sisteme bağlanarak sınıf ortamında derse katılabiliyor. Sanal sınıf ortamında gerçekleşen eş zamanlı derslerde akademisyenler, görüntülü ve sesli olarak dersi anlatabiliyor, yazı tahtası kullanabiliyor ve hatta bilgisayarında kayıtlı uygulamaları öğrencilerle paylaşabiliyor. Öğrenciler de derse görüntülü ve sesli olarak bağlanabiliyor, ders içerisinde soru sorabiliyor, dosya paylaşımları yapabiliyorlar. Eş zamanlı yapılan dersler kayıt altına alınıyor ve daha sonra tüm öğrenciler, bu kayıtlar sayesinde istedikleri her an o dersi tekrar takip edebiliyor.

UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?

Uzaktan eğitim öğrenenlerin zaman ve mekan bağlamında birbirlerinden ve öğrenme kaynaklarından uzak olduğu eğitim modelidir. Uzaktan eğitimin gelişim evreleri incelendiğinde geçmişinin sanıldığından daha eskiye dayandığı; içeriğin sunumu ve kullanılan teknolojilere beş ana döneme ayrıldığı görülmektedir.

VATANDAŞLAR MASKE TAKIYOR

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından İstanbul'da bu sabah da toplu ulaşımda vatandaşların maskeli önlem aldığı görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı basın toplantısında Türkiye'de ilk "Koronavirüs" vakasının görüldüğünü duyurmuştu. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen bazı İstanbulluların, önlemlerini alarak evden dışarı çıktı. Metrobüse binen bazı vatandaşların maske takıp el dezenfektanı kullandığı görüldü.