SGK, SSK ve Bağkur'luya en fazla ek ödeme yapan bankalar! İşte emeklilerin alacağı zamlı promosyon ücretleri...

Bu yıl emekliler promosyon ve ikramiye ile 2 bin 500-4 bin 750 lira arasında ek gelir elde edecek. Promosyonlar ödeniyor, ikramiye ise Mayıs ve Temmuz'da. Peki ödemeler hangi tarihlerde yapılacak. Emeklinin promosyon ve ikramiye ek geliriyle ilgili detaylar haberimizde. Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler takvim.com.tr'de... Promosyonun hayata geçtiği 2017'de ilk ödemeyi alanlar, bu yıl taahhütlerinin dolduğu tarihte ikinci kez bu imkandan yararlanacak. Yeni ödemeler başlarken; Sosyal Güvenlik Kurumu ile birbiri ardına protokol imzalayan bankalar taban promosyonu maaşa göre 500- 625-750 liraya yükseltti.

Giriş Tarihi 13 Mart 2020, 10:13 Güncelleme 13 Mart 2020, 10:13
SGK, SSK ve Bağkur’luya en fazla ek ödeme yapan bankalar! İşte emeklilerin alacağı zamlı promosyon ücretleri...

İÇİNDEKİLER

SGK, SSK ve Bağkur emekli maaşlarına promosyon ve ikramiye ek ödemesi oldukça merak ediliyor. Emeklilere bu yıl iki kez de bayram ikramiyesi ödenecek. Tutarlarda değişiklik yapılmazsa biner lira ödenecek. Ramazan Bayramı ikramiyesinin 18-22 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiyesinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Bazı bankalar da yeni gelenlere, bankacılık ürünü kullananlara, emekli yakınını getirenlere ödemeyi daha da artırdı. Böylece emeklilere sunulan promosyon fırsatı 2 bin 750 liraya kadar yükseldi. Taahhüt süresi dolan emekliler, bankasını seçip promosyonunu cebine koyacak.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Emekliye 4750 lira ek gelir! 2020'de emeklinin ek geliri ne kadar olacak?

Emekliler bu yılın ikinci zammını Temmuz'da almaya hazırlanırken, promosyon ve ikramiye ile ek gelire kavuşacak. Emeklilerin cebine 4 bin 750 liraya varan para girecek. Emeklilerin büyük çoğunluğu için 2020 promosyon yılı...

Promosyonun hayata geçtiği 2017'de ilk ödemeyi alanlar, bu yıl taahhütlerinin dolduğu tarihte ikinci kez bu imkandan yararlanacak. Yeni ödemeler başlarken; Sosyal Güvenlik Kurumu ile birbiri ardına protokol imzalayan bankalar taban promosyonu maaşa göre 500- 625-750 liraya yükseltti.

Bazı bankalar da yeni gelenlere, bankacılık ürünü kullananlara, emekli yakınını getirenlere ödemeyi daha da artırdı. Böylece emeklilere sunulan promosyon fırsatı 2 bin 750 liraya kadar yükseldi. Taahhüt süresi dolan emekliler, bankasını seçip promosyonunu cebine koyacak.

TAKVİM BELLİ

Emeklilere bu yıl iki kez de bayram ikramiyesi ödenecek. Tutarlarda değişiklik yapılmazsa biner lira ödenecek. Ramazan Bayramı ikramiyesinin 18-22 Mayıs, Kurban Bayramı ikramiyesinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

İNTİBAK İÇİN GÖZLER MECLİS'TE

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların gözü intibak yasası için Meclis'te. Anayasa Mahkemesi'nin intibak düzenlemesinin Meclis'ten çıkarılacak yasa ile yapılabileceği yönündeki kararı, emeklileri beklentiye soktu.

Eğer yasa çıkarsa, milyonlarca emekli intibaktan yararlanacak. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak.

PROMOSYON: 500-2.750 TL

İKRAMİYE: 1.000+1.000 TL

EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMELERİ HAZIR

2020 yılına gelindiğinde ise emekli promosyon ücretleri için sözleşmenin süresi sona eriyor. Bankalar emekli maaşı alanlarla yeni bir 3 yıllık sözleşme imzalayabilmek için emekli promosyon tekliflerini hazır.

EMEKLİ PROMOSYONU NASIL ALINACAK?

Maaşını seçtiği bankadan alacağını taahüt eden emeklilere banka tarafından belirtilen tutarda promosyon ödemesi yapılacak. Böylece emekli vatandaş üç yıl maaşını seçtiği bankadan alacak.

EMEKLİ PROMOSYONU NE ZAMAN YATIRILACAK?

1 Mart 2017'de ilk promosyonunu alan emekliler, 1 Mart 2020'de ikinci promosyona hak kazandı. Bankalar tarafından yapılan açıklamada 1 Mart 2020'den sonra maaşını bankaya 3 yıllığına taşıyan emeklilere promosyon ödemesi yapılacağına yer verildi.

RAKAMLAR GÜNCELLENECEK

1 Mart 2017 günü imzalanan promosyon sözleşmesinde maaşa göre promosyon miktarı şu şekildeydi:

1.000 liranın altında olanlara 300 Türk Lirası

1.000-2.000 lira arası olanlara 375 Türk Lirası

2.000 lira üzerinde olanlara ise 450 Türk Lirası

2017 yılından bu yana emekli maaşlarına gelen zamlar sonrası 1000 TL 'nin altında emekli maaşı kalmadı. Bu nedenle bankalar promosyon ödemelerinde güncellemeye gidecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Sekreteri Gazi Aykırı, promosyon kampanyalarının kısa sürede açıklanması gerektiğini ifade ederek, "Bu sürede açıklanmak zorunda çünkü önceki sözleşme 29 Şubat'ta bitecek. Yani 1 Mart itibarıyla emekli vatandaşlar, yeni promosyon ücretleri için bankalarla sözleşme yapabilecek. Ama emekliler çok acele etmesinler. Özel bankaların yapacağı kampanyaları iyi araştırsınlar" dedi.

Aykırı promosyon miktarları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Özel bankalar da bu taban ücret üzerinden kendi rakamlarını açıklayacak. Biz 7 emekli derneği olarak 'Türkiye Emekliler Platformu' çatısı altında promosyon pazarlığı için birleştik. Bizim beklentimiz daha önceki en yüksek promosyon ücreti olan 450 TL'ye yüzde 100 zam yapılarak bunun, 900 TL'ye çıkarılması" ifadelerini kullandı.