TOKİ 2020 Kocaeli Gebze kura sonuçları! Gebze kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim sorgulama nereden yapılır?

TOKİ 2020 Kocaeli Gebze kura sonuçları yoğun olarak araştırılıyor. TOKİ 100 bin sosyal konut projesi içerisinde yer alan Kocaeli Gebze 2+1 ve 3+1 konutlarının kura çekilişleri için heyecan sona erdi. TOKİ tarafından yapılan açıklamada kuraların 12 Mart Perşembe günü saat 11.00'de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde çekileceği duyurulmuştu. Geçen yıl 16 Aralık'ta başlayan başvurular 15 Ocak'ta sona ermiş ve kura çekimleri Şubat ayında başlamıştı. Peki, TOKİ Gebze kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim sorgulama nereden yapılır? İşte detaylar

Giriş Tarihi 12 Mart 2020, 15:42 Güncelleme 12 Mart 2020, 15:42
TOKİ 2020 Kocaeli Gebze kura sonuçları! Gebze kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim sorgulama nereden yapılır?

İÇİNDEKİLER

TOKİ tarafından Türkiye'nin 81 ilinde 2+1 ve 3+1 planında yapılacak 100 bin sosyal konutu projelerinde kura heyecanı sürüyor. Bu kapsamda konutlar için başvuru yapan binlerce kişi TOKİ 2020 Kocaeli Gebze kura sonuçları hakkında arama motorlarında araştırma yapıyor. Peki, TOKİ 2020 Kocaeli Gebze kura sonuçları açıklandı mı? TOKİ Gebze kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim sorgulama nereden yapılır? İşte merak edilen detaylar

TOKİ KOCAELİ GEBZE KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ tarafından Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılması planan 250 konut için kura çekilişlerinin 12 Mart Perşembe günü saat 11.00'de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde yapılacağı duyuruldu. Aşağıda yer alan linklere tıklayarak sonuçlar hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

TOKİ KURA SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

KOCAELİ 2+1 KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KOCAELİ 3+1 KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLEŞME İMZALANMASI

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Hak sahiplerine konutlar;

Satış fiyatının %10'u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecektir.