Emeklinin eşi ve çocuğuna banka promosyonu verilecek mi?

Emeklilerin eş ve çocuklarına promosyon için bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada vefat eden emeklinin eşine ve çocuklarına da promosyon ödemesi yapılacağına yer verildi. Banka promosyonundan vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanıyor. Dul ve yetimlere hisseleri oranında promosyon ödeniyor.

Giriş Tarihi 09 Mart 2020, 09:19 Güncelleme 16 Mart 2020, 13:09
Emeklinin eşi ve çocuğuna banka promosyonu verilecek mi?

İÇİNDEKİLER

SGK, SSK ve Bağkur'lu emeklinin eş ve çocuğuna promosyon ödemesi hakkında araştırmalar devam ediyor. Bu bağlamda emeklinin eşi ve çocuğuna promosyon ödemesi yapılacak mı? Sorusu oldukça revaçta olmaktadır. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada SGK ile anlaşma sağlandığı ve emeklilere 2020-2023 dönemi için promosyonu ödemesi yapılacağı bildirildi. Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler takvim.com.tr'de...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

EŞ VE ÇOCUĞA PROMOSYON

Konu ile ilgili bir açıklama geldi ve vefat eden emeklinin eşi ile çocuğuna promosyon ödemesi yapılacağı bildirildi. Vefat eden emekli vatandaşın aylığını eşi ve 2 çocuğu alıyorsa ve maaşına göre promosyonu 750 liraysa, eşe 375, çocuklara ise 187,5 'er TL 'lik promosyon ödemesi yapılacak.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE ÖDEME NASIL OLACAK?

18 yaş altında , vefat eden emekli ebeveynin maaşını alanlar için anne veya babasının velayeti gerekiyor. Anne veya babasının velayeti altında olanlara ise kendi gelir tutarı ile banka aracılığıyla gelir/aylık alan anne veya babasının gelir/aylıkları tutarı toplamı esas alınarak velisine promosyon ödemesi yapılacak.

AYNI ANDA BİDEN FAZLA MAAŞ ALANLAR

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan aynı anda birden fazla gelir ve aylık alanlar bankalarına bu durumu bildirecek. Genel uygulama, tüm gelir ve aylıkların toplamı üzerinden tek bir promosyon ödenmesi şeklinde. Örneğin, 2 bin lira yaşlılık aylığı, ölen eşinden dolayı da 600 lira ölüm aylığı alan kişinin toplam aylığı 2.600 TL kabul edilir. Bunun üzerinden promosyon ödenir.

3 AYLIK MAAŞ ALANLAR

Emeklinin 1 aya denk gelen gelir/aylık tutarına göre hesaplanır.

BİRDEN FAZLA MAAŞ ALANLARIN PROMOSYONU NASIL HESAPLANIR?

SGK'dan aynı anda birden fazla gelir ve aylık alanlar bankalarına bu durumu bildirecek. Genel uygulama, tüm gelir ve aylıkların toplamı üzerinden tek bir promosyon ödenmesi şeklinde. Örneğin, 2 bin lira yaşlılık aylığı, ölen eşinden dolayı da 600 lira ölüm aylığı alan kişinin toplam aylığı 2.600 TL kabul edilir. Bunun üzerinden promosyon ödenir.

MAAŞTA KESİNTİ YAPILIR MI?

Nafaka ve haciz kesintileri bulunan kişiler için ilgili kesintiler çıkarıldıktan sonra kalan tutara göre promosyon ödemesi yapılır.

PROMOSYON ÖEMESİ YAPILDIKTAN SONRA MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Promosyon tutarı, başvurulan tarihteki maaş üzerinden belirleniyor. 3 yıllık taahhüt süresi içerisinde gelir/aylığın artması halinde ilave promosyon ödemesi yapılmıyor.