21 Şubat faiz indirimi müjdesi! İşte en uygun ihtiyaç-taşıt ve konut kredisi veren bankalar listesi

En uygun ihtiyaç-taşıt ve konut kredisi veren bankalar listesi vatandaşlar tarafından her gün Google'da araştırılıyor. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde faiz indirimi yapılmıştı. Merkez Bankası faiz indirimi sonrası konut , taşıt ve ihtiyaç kredisinde müjde geliyor. Merkez Bankası tarafından bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada politika faizinin 50 baz puan seviyesinde indirildiği bildirildi. Merkez Banklası yüzde 11,25 olan politika faizini yüzde 10,75'e çekmişti. Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. İşte en uygun ihtiyaç-taşıt ve konut kredisi veren bankalar listesi...

Giriş Tarihi 21 Şubat 2020, 10:31 Güncelleme 21 Şubat 2020, 10:45
21 Şubat faiz indirimi müjdesi! İşte en uygun ihtiyaç-taşıt ve konut kredisi veren bankalar listesi

İÇİNDEKİLER

En uygun ihtiyaç-taşıt ve konut kredisi veren bankalar listesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası kredi faizlerinde indirim bekleniyor. İşte bankaların taşıt kredisi, konut kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranları.Konut kredisi nedir sorusunun cevabı için; Bankalar müşterileri daha kısa sürede ev sahibi olsun diye konut kredisi isminde yeni bir kredi türü oluşturmuşlardır. Böylece belirli bir süreliğine bankaya olan borcunuzu öderken kendi evinizde de oturmuş olacaksınız. Fakat öncelikle konut kredisi çekeceğiniz evin krediye uygun olması gerekmektedir

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

FAİZ İNDİRİMİ SONRASI KREDİ İNDİRİM MÜJDESİ GELECEK

Merkez Bankası 'nın faiz indirimi yapması sonrası konut, ihtiyaç ve taşıt kredilerinde faiz indirimleri geleceği bildirildi. 50 baz puanlık indirim sonrası kredi faizlerinde ciddi oranda bir indirim beklenmiyor. Ancak faizlerin ciddi oranda düşmesi beklenmiyor.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI

Bankaların güncel konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları şu şekilde:

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANI

İNG Bank : 0,89

TEB : 0,89

İş Bankası : 0,99

QNB Finansbank : 0,94

Fibabanka : 0,98

Şekerbank: 0,99

Alternatif Bank : 0,99

Vakıfbank : 1,05

Ziraat Bankası : 1,05

Halkbank : 1,07

TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

İNG Bank : 1,04

TEB : 0,95

İş Bankası : 0,97

QNB Finansbank : 1,45

Fibabanka : 1,49

Alternatif Bank : 1,15

Vakıfbank : 1,45

Ziraat Bankası : 0,96

Halkbank : 0,94

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

İNG Bank : 0,94

TEB : 0,99

İş Bankası : 0,95

QNB Finansbank : 1,23

Fibabanka : 1,20

Alternatif Bank : 0,98

Vakıfbank : 0,94

Ziraat Bankası : 0,94

Halkbank : 0,94

Akbank: 0,95

Garanti BBVA : 0,97

HSBC : 0,99

Burgan Bank: 1,35

İHTİYAÇ KREDİSİ NEDİR?

İhtiyaç kredileri diğer kredilere göre daha ziyada düşük faizli ve kısa vadeli kredilerdir. Bu tip krediler için son dönemde bankaların yeni uygulamaları sayesinde şubeye gitmeden dahi telefon ya da internet yoluyla kredi alınabilmektedir. Bu tip krediler bireysel kredi türündedir. Yani kişinin ticari amacı dışında kalan ihtiyaçlarını karşılamak üzere verilen kredidir. Bu tip krediyi kurumlar değil, yalnızca reel kişiler kullanabilir. Ancak, işletme sahipleri ticari gelirlerini göstererek kendi adlarına da kullanabilir.

İHTİYAÇ KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

Gelir durumu ihtiyaç kredisi için en önemli şartlardan biridir. Birçok bankanın aradığı diğer şartlar ise;

18 yaşını doldurmuş olmak (Bankalar yine de 20 yaş ve üzerine kredi vermektedir.)
Vergi levhasının ya da SSK kaydının olması. (Son 3 aya dair)
Herhangi bir bankadan aldığınız borçtan dolayı takibe düşmemiş olmanız.
Bazı durumlarda kefil (Kefil olarak eşin rızası istenebiliyor.)
Gelirin resmi olarak beyan edilmesi.
Bunların dışında eğer ipotekli ihtiyaç kredisi çekilecekse, eşin rıza durumu istenebilir. İhtiyaç kredileri 36 ay vade ile kullanılabilir. İhtiyaç kredilerinde tüm hane halkının değil, yalnızca krediyi çekecek kişinin geliri hesaplanır. (Hane halkı kefil olabilir.) Yine birçok bankada gelirin en fazla %50'si aylık taksit olacak şekilde kredi çekilebiliyor.

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Öncelikle ikinci el taşıt kredisinin ne olduğundan kısaca bahsedelim. Bankalar taşıt kredisi ürünlerini 0 araçlar için farklı, 2. el araçlar için farklı şartlarla sunarlar. Sıfır araçlar için araç kredisi almak genellikle daha kolaydır. Otomobil kredisi ile ikinci el araç alımlarında araç yaşı sınırlaması ve sıfır araç alımına göre kredi kullandırım oranı farklılığı vardır. Aracın değeri, kasko değerine göre hesaplanır ve kredi buna yönelik olarak verilir.

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ İÇİN YAŞ SINIRI

Bankaların avantajlı faiz oranları ile sunduğu araba kredisi ürünleri ile ikinci el araba almak istediğinizde aracın belli bir yaş aralığında olması beklenir. Bu yaş aralığı bankadan bankaya değişse de bankalar genellikle sekiz yaşından büyük olan araçlar için kredi vermek istemezler. Banka kredisi ile ikinci el taşıt almayı düşünüyorsanız en fazla sekiz yaşına kadar olan araçlara bakmanızda fayda var.

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu şartla müşteriye kredi verirler. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının %80'i olarak belirlemiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notudur.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz çok düşüktür. Bu yüzden bankalarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanız yani ödemelerinizi aksatmadan yapmanız gerekmektedir. Konut kredisinde geri ödeme planı çok önemlidir. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı olacaktır. Bu yüzden ödeme planını iyi oluşturmak gerekir. Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasıdır. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı oluşturabilirsiniz. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve evin riske girmemesini sağlarsınız. Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvurabilirsiniz.