2020 yılı Ziraat Bankası sıfır faizli koyun ve hayvancılık kredisi başvuru şartları nedir? Faizsiz hayvan kredisi nasıl alınır?

Hayvan kredisi veren bankalar gibi Ziraat Bankası da çiftçilere uygun faizlerle hayvan kredisi imkanı sunmaktadır. Ziraat bankasının diğer bankalara göre avantajları Devlet bankası olması ve bundan dolayı da devlet hayvancılık desteklerini halka sunmasıdır. Ziraat Bankasının çiftçilerimize faiz indirimli ve en uygun finansman imkanını sağladığını biliyoruz. Resmi Gazete' de yayınlanan tebliğname gereğince çiftçilerimiz Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankası 2020 yılı içinde kadar sıfır faizli ve indirimli kredi kullanılabiliyor. Çiftçilerimiz koyun satın almak için TKK ve Ziraat'e başvurularını bu tarihler arasında gerçekleştirebiliyor.

Giriş Tarihi 30 Ocak 2020, 09:24 Güncelleme 30 Ocak 2020, 09:24
2020 yılı Ziraat Bankası sıfır faizli koyun ve hayvancılık kredisi başvuru şartları nedir? Faizsiz hayvan kredisi nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

Faizsiz hayvan kredisi için başvuru şartları oldukça merak ediliyor. Bu bağlamda Ziraat Bankası sıfır faizli koyun ve hayvancılık kredisi başvuru şartları haberimizde yer alıyor. 3 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazete' de yayınlanan tebliğe göre; Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri küçükbaş hayvancılık, koyun ve keçi yetiştiriciliği yapacak olan çiftçilerimize 2020 yılında da sıfır faizli ve %75 faiz indirimli kredi veriliyor. Bu krediden yararlanmak için tebliğname'de yer alan şartları yerine getirmek ve Ziraat Bankası şubelerine şahsen başvurmak gerekiyor. 2 yıl geri ödemesiz 7 yıl vadeli, 5 yıl faizsiz gibi ayrıntılar banka şubesinde hesaplanıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi 2020 Yılında Devam Ediyor

Ziraat Bankasının çiftçilerimize faiz indirimli ve en uygun finansman imkanını sağladığını biliyorsunuz. Resmi Gazete' de yayınlanan tebliğname gereğince çiftçilerimiz Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankası 2020 yılı içinde kadar sıfır faizli ve indirimli kredi kullanılabiliyor. Çiftçilerimiz koyun satın almak için TKK ve Ziraat'e başvurularını bu tarihler arasında gerçekleştirebiliyor.

50 koyun alıp, ailesinin geçimini küçükbaş hayvancılıktan kazanmak isteyen çiftçilerimize, aylık kazançları ile gelir gider hesaplaması yapmalarını tavsiye ederiz. Zira Ziraat Bankasından alacağınız kredi sonrasında kredi çekme durumunuz ve gelir gider hesaplamanız düşecektir.

Koyun, tavuk, inek, düve, dana veya gelir getirecek başka bir hayvancılık faaliyetine başlama konusunda kararlı değilseniz, hayvan kredisi isimli yazımızda yer almakta olan diğer düşük faiz avantajlarını inceleyebilirsiniz.

Ziraat Bankası Koyun Kredisi Şartları Nelerdir?

Değerli çiftçiler, burada en önemli husus Resmi Gazete'de belirtilmiştir. Bankanın veya TKK başvuru sahibi için şu esasları belirleyecek;

Verilebilecek kredi limiti,
Yatım veya işletme dönemi olup olmadığı,
Öz kaynak oranlarının tespiti,
Teminat gerekip gerekmediği, hangi teminatların alınması gerektiği,
Çiftçinin alacağı koyun kredisini kaç taksitle geri ödeyeceği,
Satın alınan hayvanlara ipotek tesis edilip edilmeyeceği,
Tarımsal faaliyetin ne kadar süre takip edileceği
Bu hususlar hem bankanın hemde kooperatifin mevzuatına göre belirlenir. Bu yüzden şahsen başvuru şarttır. En net bilgi Banka şubesi tarafından bildirilir. Okuyucularımıza ön bilgisi olması açısından koyun kredisi şartları olarak aşağıdaki maddeleri sıralayabiliriz.

Tc. Vatandaşı olması,
Çiftçinin Ziraat Bankasına şahsen başvuru yapması,
Koyunlara bakabilecek seviyede yem temin faaliyeti bulunması, yem temini (yonca, yulaf, arpa vs.)
Yeterli büyüklükte barınağı olması veya sözleşmeli olarak barınak kiralaması,
ÇKS kaydı bulunması,

Alınacak kredi kadar ipotek tesis edebilmesi, bu kapsamda taşınmaz (tarla, arsa, bağ, bahçe, ev) tapularını beyan etmesi,
gerekmektedir. Gerekli evraklar ve belgeler ile yapılacak vade süresi banka şubesinde hesaplanacaktır. Günümüzde koyun fiyatlarını göz önünde bulundurursak, kuzulu koyun ortalama 1.250 TL. civarında satılmaktadır. Çiftçiler için analı kızlı toptan gebe sürü almak avantajlıdır. Toptan alındığında fiyatlarda belirli oranlarda düşüş olacaktır. Koyunlar satın alınmadan önce en çok süt veren koyun cinsleri inceleyerek, bölgede en çok tercih edilen, iklim koşullarına uygun koyunlar tercih edilmesi tavsiye edilir.

En Çok Tercih Edilen Koyun Türleri

Ülkemizde en çok Romanov, Kıvırcık, Karayaka, Tuj, Karakaş, Çine Çapari, Sakız, Herik, Malya, Norduz, Güney Karaman, Mor Karaman, Eşme, Hemşin, Acıpayam, Karagül, Dağlıç, Merinosa, İmroz, Tahirova, Koçeri, Zom koyun türleri tercih edilmektedir.

En Çok Tercih Edilen Keçi Türleri

Saanen, Tiftik, Malta, Ankara, Etçi Boer, Kilis Keçisi, Honamlı, Damaskus, Norduz keçileri mevsim ve iklim şartlarına uygun olduğu söylenmektedir.

Çiftçimizin eğer süt amaçlı küçükbaş hayvancılık yapacaksa, en çok süt veren koyun ve keçi cinslerini, Besicilik amacıyla besleyecek ise en çok kuzulayan cinsleri tercih etmelidir.

Ziraat Bankası TKK %0 Faizli Krediler

11188 sayılı Resmi Gazete' ye göre Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri %100 faiz indirimli krediler vereceğini duyurmuştur. Bu krediler 3 yıllık dönem itibari ile verilecek ve 31 Aralık 2020 yılına kadar başvurular kabul edilecektir.

Sütçü, etçi ve kombine sığır yetiştiriciliğinde 100 bin TL' ye kadar olan kredilerden yatırım ve işletme dönemlerinde faiz alınmayacaktır. Kredi üst limitleri 12 milyon 500 bin TL' dir.

Yaygın hayvansal üretim kredilerinin üst limitleri 250 bin TL' dir. Bu kredilerin de yatırım ve işletme dönemlerinde faiz indirim oranları %100′ dür.

Su ürünleri konusunda verilecek olan kredinin üst limiti 5 milyon TL' dir. 100 bin TL' ye kadar olan kredilerden de yine faiz alınmayacaktır.

Damızlık düve yetiştiriciliğinde kredi üst limiti 7 milyon 500 bin TL' dir. Damızlık düve kredileri de yatırım döneminde 0 faizli olarak kullanılmaktadır.

Büyükbaş hayvan besiciliğinde yatırım ve işletme dönemlerinde kullandırılacak olan kredi %50 faiz indirimlidir. Kredi üst limiti 5 milyon TL' dir.

Küçükbaş hayvancılık kredilerinin üst limitleri milyon TL' dir. Yatırım döneminde 0 faiz , işletme döneminde ise %75 indirimi uygulanacaktır.

Arıcılık sektöründe kullandırılacak olan kredinin üst limiti 1 milyon 500 bin TL' dir. İşletme ve yatırım dönemlerinde %50 faiz indirimi yapılacaktır.

Kanatlı sektöründe verilecek olan kredilerin üst limitleri 3 milyon TL' dir. Yatırım döneminde %50 ve işletme döneminde %25 faiz indirimi yapılacaktır.

Kanatlı damızlık yetiştiriciliğinde verilecek olan kredilerin üst limiti 7 milyon 500 bin TL' dir. Yatırım ve işletme dönemlerinde kredi 0 faizli olarak kullandırılacaktır.