Burgan bank, Fibabank, Yapı Kredi, ING ve TEB faiz indirdi! Faiz çakıldı! En yüksek faizi hangi banka veriyor?

En yüksek faizi hangi banka veriyor? Sorusu şuan da en fazla konuşulan konular arasında yer alıyor. Bankaların vadeli mevduat faizleri en yüksek 32 günlük vadede sunuluyor. Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi sonrasında, en yüksek mevduat faizi veren banka değişti. Burgan Bank %11,60 oranını koruyarak Fibabank'ın önüne geçti. Mevduat; süreli ya da süresiz, karşılıklı ya da karşılıksız bankaya yatırılan para, döviz ya da kıymetli madenlere verilen isimdir. Mevduat hesapları ise bu fonları bir kişi ya da kurum adına banka nezdinde kayıt altına almak için açılır. Vadeli mevduat hesapları 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ya da 1 yıllık açılabileceği gibi 22 günlük, 42 günlük gibi gün hesabı yapılarak da açılabilir.

Giriş Tarihi 29 Ocak 2020, 09:07 Güncelleme 29 Ocak 2020, 09:07
Burgan bank, Fibabank, Yapı Kredi, ING ve TEB faiz indirdi! Faiz çakıldı! En yüksek faizi hangi banka veriyor?

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankası tarafından yapılan art arda faiz indirimleri sonrasında, bankada parası olanlara kötü haberler gelmeye devam diyor.
Mevduat yatırımcısını oldukça düşündüren haberin sonrasında en yüksek mevduat faiz oranları yatırımcısını zarara uğratıyor!
Kredi mevduat faiz oranları düştükçe düşüyor. Peki en yüksek faizi hangi banka veriyor? Burgan bank yüzde 11.60 ile öne çıkıyor. Onu Fibabank yüzde 11.50 oranı ile takip ediyor. Bankaların en yüksek vadeli hesap faiz oranlarını sundukları 32 günlük mevduat faizleri ve hoş geldin faizi kampanyaları bile mevduat yatırımcısını enflasyona karşı koruyamıyor. Bu bağlamda Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, ING, TEB ve Halkbank mevduat faizlerini sayfamızda verdik. İşte bankaların 32 günlük vadeli mevduat faizi oranları

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

EN YÜKSEK VADELİ HESAP FAİZ ORANI VEREN BANKA HANGİSİ

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi sonrasında, en yüksek mevduat faizi veren banka değişti. Burgan Bank %11,60 oranını koruyarak Fibabank'ın önüne geçti.

28 OCAK VADELİ MEVDUAT FAİZLERİ O BANKALARDA DÜŞTÜ

Enpara Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 9.25 seviyesinden yüzde 8,00 seviyesine düştü

Akbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 10.00 seviyesinden yüzde 8,00 seviyesine düştü

Fibabanka Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 12.50 seviyesinden yüzde 11.50 seviyesine düştü

Yapı Kredi BankaVadeli Mevduat Faiz Oranı % 8.90 seviyesinden yüzde 5,01 seviyesine düştü

TEB Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 9.00 seviyesinden yüzde 8,50 seviyesine düştü

ING Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 12.50 seviyesinden yüzde 11,50 seviyesine düştü

Denizbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 9.60 seviyesinden yüzde 9,20 seviyesine düştü

QNB Finansbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.10 seviyesinden yüzde 10,20 seviyesine düştü

Mevduat Faizi Hesaplama

Mevduat faiz hesaplaması, "anapara*faiz oranı*vade (gün)/36500" formülü ile brüt olarak hesaplanır. Örneğin yıllık %15,09 faiz oranı ile 30 gün vadeli mevduat hesabına 10 bin TL para yatırılması durumunda: 10.000 TL*15,09*30/36500 = 124,02 TL 30 günlük brüt faiz getirisi elde edilir.

Net mevduat getiri ise brüt faiz getirisinden mevduat vadesine göre denk gelen stopajın (gelir vergisinin) düşülmesi ile hesaplanır. Yukarıdaki örneğin vadesi 30 gün olduğu için stopajı %15'dir. Bu durumda net kazanç ise 124,02 TL - (124,02 TL*%15) = 105,42 TL olur.

Mevduat Faiz Oranları

Vadeli mevduat faiz oranları bankadan bankaya değişir. Bu oranlar belli olduğu ve hesaplama yapma olanağınız olduğu için vade bitiminde, bankanın sunduğu faiz oranına göre, elinize ne kadar faiz getirisi geçeceğini bilirsiniz.

Vade Çeşitleri

Her bankanın uyguladığı vade de birbirinden farklı olabilir. Fakat genel itibari ile 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık vadeler uygulanmaktadır. Her vadenin kendine özgü bir faiz oranı olabilir. Bazı bankalar gün üzerinden de vade belirleyebilir. Birikim hesabı olarak da adlandırılan bu hesapla ilgili detayları bir Birikim Hesabı Nedir adlı yazımızdan öğrenebilirsiniz. Vadelere göre faiz oranlarını inceleyerek sizin için en karlı vadenin hangisi olacağına karar verebilirsiniz.

Vadeli mevduatta stopaj kesintisi

Vadeli mevduat hesabı ile elde ettiğiniz kazançtan %15'e kadar stopaj alınmaktadır. Buna kazancınız üzerinden verdiğiniz gelir vergisi diyebiliriz. Kesilen bu stopaj devlete ödenmektedir. Stopaj oranı vadeye göre değişiklik göstermektedir. Vade uzadıkça stopaj oranı düşmektedir.