Son Dakika: 0,94 müjdesi geldi! Bir banka daha faiz indirdi!

Merkez Bankası faiz indirim kararı sonrasında bankalardan faiz indirim kararı bekleniyordu. Ve ilk adım özel banka olan ING Banktan geldi. ING Bank konut kredisi faiz oranını 0,94'e indirdi. Geçtiğimiz haftalarda ise Ziraat Bankası sıfır konutlarda finansman oranını 0.79'a düşürdüğünü açıklamıştı. Sıfır konutlarda faiz oranlarının yüzde 0,79'a kadar gerileyecek olması ve ekonomik göstergelerdeki iyileşmeyle satış rekoru kırılması bekleniyor. TEB, Ziraat Bankası, QNB Finansbank, Garanti BBVA kredi faiz oranı kaç oldu? İşte banka banka güncel kredi faiz oranları takvim.com.tr'de.

Giriş Tarihi 17 Ocak 2020, 15:47 Güncelleme 17 Ocak 2020, 15:56
Son Dakika: 0,94 müjdesi geldi! Bir banka daha faiz indirdi!

İÇİNDEKİLER

Bankaların son dört ayda kredi faizlerinde yaptığı peş peşe indirimler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Kredi faizlerindeki indirimin devam etmesiyle birlikte kredi çekmeyi düşünen vatandaşların araştırmalarında yoğunluk yaşandığı görüldü. İndirim açıklamaları yakından takip edilirken bir banka daha müjdeli haberi yüz binlerce vatandaşla paylaştı. ING, TEB, Ziraat Bankası, QNB Finansbank, Garanti BBVA kredi faiz oranı kaç oldu? İşte banka banka güncel kredi faiz oranları

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ING BAK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI İNDİ

ING Türkiye, konut kredisi faizini 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 0.94'e indirdi. Eski yeni ayrımı olmaksızın tüm konutlar için geçerli olacak yeni faiz oranı ile ING Türkiye konut piyasasında yaşanan hareketliliğe paralel olarak faiz oranını 0,94'e indirdi. ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alper Gökgöz, avantajlı faiz oranları ile müşterilerinin konut alımlarında yanlarında olabilmekten ve böylece ekonomiye katkı veriyor olmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Müşterilerine her zaman, her yerden, kolay ve zahmetsiz hizmet sunabilmek hedefiyle faaliyet gösteren ING Türkiye, konut kredisi faizlerini 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 0.94'e indirdi. Faiz indirimi sayesinde ING Türkiye müşterileri çok avantajlı koşullarla konut sahibi olma fırsatına sahip olacak. ING Türkiye'nin kampanya kapsamında sunduğu yüzde 0.94 faiz oranı eski yeni ayrımı olmaksızın tüm konutlar için geçerli olacak.

ING BANK KONUT KREDİSİ

Size en uygun konut kredisini ödeme seçeneğine göre mortgage uzmanlarımıza danışabilirsiniz.

"Gelirim sabit, ödemelerim ve faiz oranım da sabit kalsın, ne ödeyeceğim şimdiden belli olsun" diyorsanız eşit taksitli,

"Ben nasıl istiyorsam, ödeme planını öyle oluşturalım" diyorsanız eşit anapara ödemeli,

"Taksiti giderek azalsın ya da artsın, ara dönemlerde ödeme yapayım" diyorsanız ara ödemeli kredi seçenekleri ING Konut Kredisi'nde!

ING bank Mortgage başvuru belgeleri nelerdir?

Gerçek Kişiler İçin Ortak Belgeler

Nüfus cüzdanı ön ve arka yüzünün fotokopisi

Son 3 aya ait ikametgâh belgesi ya da ödenmiş olan telefon ( cep tel hariç) su, elektrik, doğalgaz faturalarından biri

Satın alınacak/ipotek verilecek taşınmazın tapu fotokopisi

Bu belgelere ek olarak, çalışma durumuna göre aşağıdaki belgeler de gereklidir.

Ücretli çalışanlar:

Son aya ait maaş bordrosu fotokopisi veya maaş yazısı
Maaş yazısının olduğu durumlarda çalıştığı firmanın imza sirküleri

Emekliler:

İlgili sosyal güvenlik kurumunca düzenlenmiş kimlik belgesi
Gelirini belgeleyen banka hesap cüzdanı fotokopisi

Serbest meslek sahipleri:

Son yıla ait vergi levhası fotokopisi
Vergi dairesi onaylı son yıla ait hesap vaziyeti

Firma ortakları:

Son yıla ait noter onaylı imza sirküleri
Son yıla ait vergi levhası fotokopisi
Son 3 yıla ait onaylı bilanço ve gelir tablosu ile son ay mizanı
Sermaye ortaklık yapısını ve şirket ana sözleşmesini gösteren ticaret sicil gazetesi

Çiftçiler:

Çiftçilik belgesi

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.12
Taşıt kredisi: 1.02
Konut kredisi: 0.99
Sıfır konut için 0.79

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.59
Tüketici kredisi: 1.59
Taşıt kredisi: 1.31

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

Bireysel ihtiyaç kredisi: 1.56
Konut kredisi: 1.09
Taşıt kredisi: 1.24

QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 0.99
Standart konut kredisi: 1.31
Taşıt kredisi: 1.45

AKBANK FAİZ ORANLARI

Direkt kredi: 1.49
İhtiyaç kredisi: 1.45
Konut kredisi: 0.99
Taşıt kredisi: 1.08

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.09
Konut kredisi: 1.02
Taşıt kredisi: 1.19

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.12
Taşıt kredisi: 1.05
Konut kredisi: 0.99

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.15
Taşıt kredisi: 1.02
Konut kredisi: 0.99

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.09
Taşıt kredisi: 1.06
Ev kredisi: 0.99

Faiz İndirimleri Konut Satışlarını Patlattı

İşte Konutta 2019 Karnesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Başkan değişikliğinin ardından peş peşe politika faizini indirmesiyle birlikte bankaların konut kredilerinde de faiz oranları düştü. Hükümetin vergi indirimleri de eklenince 2019'da 1 milyon 348 bin ev satıldı. İşte detaylar...

TÜİK Verilerine Göre 1 Milyon 348 Bin 729 Ev Satıldı

Kamu bankalarının öncülüğünde ağustos ayında başlayan konut kredisi ürünlerinde uygulanan faiz oranı indirim hamlelerine özel bankaların da dahil olmasıyla birlikte konut satışları hareketlendi. İndirim kampanyalarıyla aylık faiz oranlarını 15 yıl vadeye kadar yüzde 0.99 seviyesine indiren kamu bankalarına, özel sektörün ve inşaat firmalarının da yaptığı kampanyalar eklenince konut satışları adeta şaha kalktı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2019 yılı gayrimenkul sektörü verilerine göre yıl boyunca 1 milyon 348 bin 729 adet ev satıldı. Hükümetin 2018 yılında başlattığı ve 31 Aralık tarihinde sona eren KDV ve tapu harcı indirimi de konut satışlarında aralık ayını tüm zamanların şampiyonu haline getirdi. Aralık ayında Türkiye genelinde 202 bin 74 konut satılarak tüm zamanların aylık rekoru kırılmış oldu.

Aralık Ayında Yüzde 47.7'lik

Artış Konut satışlarının zirveye çıktığı 2019 yılı Aralık ayı satış rakamları, 2018 yılının yine Aralık ayına kıyasla yüzde 47.7 artarak 202 bin 74 olarak kayda geçti. Geçtiğimiz ay rekorun kırılmasında en fazla konut satışı 40 bin 317 konutla İstanbul aldı. İstanbul bu ay içinde gerçekleşen konut satışlarının yüzde 20'sini oluşturdu. Öte yandan toplam satışlarda 237 bin 675 konutla en yüksek pay yine İstanbul'un oldu. İstanbul'u 132 bin 486 konut satışıyla Ankara, 79 bin 221 konut satışıyla İzmir izledi. Konut satış sayısının en düşük olduğu il ise yıl boyunca 185 konut satılan Ardahan oldu. Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl satılan konutların 332 bin 508'i ipotekli satış türünde gerçekleşirken, 1 milyon 16 bin 221'i ise diğer satış türünde gerçekleşti.

İpotekli Satışlar Arttı

Ülke genelinde ipotekli konut satışları 2019 Aralık'ta, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 603 oranında artış göstererek 50 bin 278'e çıktı. İpotekli satışlarda İstanbul 10 bin 137 konut satışıyla yüzde 20.2 pay sahibi olurken toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı ise yüzde 24.9 olarak kaydedildi.