TOKİ alt gelir grubu taksitle kira öder gibi ev satışı! İşte şehir ve ilçeler - TOKİ 2020 yılı konut projeleri

TOKİ 2020 yılı konut projeleri: Söz konusu duyurular TOKİ resmi internet sayfası üzerinden yayınlandı. Konutların detayları , ödeme planları ve diğer detaylara TOKİ'nin toki.gov.tr resmi sayfasından ulaşabilirsiniz. Ucuza ev sahibi olmak isteyen vatandaşların son başvuru tarihlerine kadar başvurması gerekiyor. Peki TOKİ dar gelirli konut başvurusu nasıl yapılır? Ödeme seçenekleri ise 15, hatta 20 seneye kadar uzanıyor. Satıştaki konutlar için peşinat oranları, projeye göre yüzde 10, 12, 15, 20, 25 olarak farklılık gösteriyor.

Giriş Tarihi 16 Ocak 2020, 09:29 Güncelleme 16 Ocak 2020, 09:29
TOKİ alt gelir grubu taksitle kira öder gibi ev satışı! İşte şehir ve ilçeler - TOKİ 2020 yılı konut projeleri

İÇİNDEKİLER

2020 yılı için TOKİ vatandaşları ev sahibi yapma konusunda kararlı. TOKİ başkanlığı 2020 yılı alt gelir grubu ve orta gelir grubu konut ve işyeri satış listeleri güncellendi. Bilindiği üzere TOKİ Başkanlığı'nın Türkiye geneli hemen hemen her şehirde devam eden çok sayıda projesi bulunuyor. Bu projelerin bir kısmının tamamı satılmış olsa da binlerce konut için yeni satış duyuruları yayımlanıyor. TOKİ, en ucuzu 83 bin TL 'den vatandaşları ev sahibi yapıyor. Ayda 305 TL taksitle konut satışı kampanyasının detayları haberimizde.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

TOKİ'NİN SATIŞ YAPACAĞI ŞEHİRLER

Ankara (Kuzey Ankara, Sincan, Mamak, Kahramankazan, Yukarı Yurtçu), Kırıkkale, Afyonkarahisar, Bolu, Bursa, Kırşehir, Kütahya, Uşak, Çankırı, Aydın, Malatya, Mardin, Muş, Niğde, Tunceli, Yozgat, Bitlis, Denizli, Rize, Diyarbakır, Gümüşhane, Hatay, Gaziantep, Kars, Kayseri, Samsun.

TOKİ 2020 PROJELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TÜM TOKİ UCUZ EV İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TOKİ'DEN 15 - 20 YIL VADE

Ödeme seçenekleri ise 15, hatta 20 seneye kadar uzanıyor. Satıştaki konutlar için peşinat oranları, projeye göre yüzde 10, 12, 15, 20, 25 olarak farklılık gösteriyor. Ödenen peşinata göre vade de uzuyor. Vade süreleri de projeye göre 96, 108, 120, 180, 216 ve 240 ay olarak belirlendi. Açık satışlardan dar gelirli vatandaşlar, emekliler ve şehit aileleri faydalanabiliyor.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

T.C. vatandaşı olması,

Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 4.800 TL olarak uygulanmaktadır.),

Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.

TOKİ Erzincan Tercan'da 351 konut inşa edecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından Erzincan'ın Tercan ilçesi Camiişerif mahallesi 2'nci etapta inşa edilecek 351 konutun ihalesi yapıldı.

13 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 5 dükkânlı ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işleri yer alıyor.

Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda, mahalle kültürünü yaşatacak ve yardımlaşmayı canlı tutacak projeler inşa etmeye başlayan TOKİ, yatay mimariden ödün vermeden projeler geliştiriyor.

Yatay mimari anlayışıyla yükseklikleri zemin+3 olacak konutların 287'si 2+1,64'ü 3+1 planda yapılacak.

Projede bahçe alanı, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda şehre değer katacak kaliteli ve güvenli yeni bir yaşam alanı oluşturuldu.

TOKİ'den Diyarbakır'a 277 konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 1'nci etapta inşa edilecek 277 konutun ihalesi yapıldı.

11 Aralık 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 14 dükkanlı ticaret merkezi ve cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işleri de yer alıyor.

Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda yardımlaşmayı canlı tutacak mahalle kültüründe projeler inşa etmeye başlayan TOKİ, yatay mimariden ödün vermeden projeler geliştiriyor.

Yatay mimari anlayışıyla yükseklikleri zemin +4 olacak konutların 217'si 2+1, 60'ı 3+1 planda yapılacak.

Projede; zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, dış cephelerde kabartmalı duvar süslemeleri kullanıldı.

Diyarbakır'a yeni bir değer kazandıran Yenişehir Üçkuyu projesinde bahçe alanı, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkanı sunan kaliteli ve güvenli bir yaşam alanı oluşturuldu.

TOKİ NEDİR?

TOKİ açılımı Toplu Konut İdaresi Başkanlığıdır. Kurum 1984 yılında Başbakan Turgut Özal'ın talimatıyla kuruldu. Fakat o dönemde ki mali kaynak yetersizliğinden dolayı yeterli konut hizmeti sağlanamamıştır. 2002 yılına kadar sadece 43.145 bina inşa edildi. Daha sonra planlı kentleşme ve konut seferberliğinin başlatılmasıyla kurum büyük bir atılım gerçekleştirdi. Bununla beraber TOKİ doğrudan başbakanlığa bağlandı. Ayrıca konut üretiminin yanında yurt, otel, kütüphane, cami, stadyum, üniversite gibi birçok alanda da hizmet vermektedir. 12 Şubat 2012 yılına kadar 81 ilde 524.698 konut yapılarak sahiplerine teslim edildi. 2023 yılında bu sayının 1 milyon konuta ulaşması hedefleniyor.