Binlerce kişiye domuz eti yedirdiler! Ünlü kebapçı da o listede

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünler listesini dün açıkladı. Listede birçok hileli ürün görünürken, en dikkat çekenleri ise vatandaşa at ve domuz eti yediren firmalar oldu. İstanbul'un en yoğun bölgelerinden biri olan Mecidiyeköy'de oldukça müşterisi olan bir kebapçıda da lahmacunda kanatlı eti tespit edildi. Daha önce açıklanan listelerde vatandaşa domuz eti yedirdiği tespit edilen Gurme Gıda'nın son yayınlanan listede de yer alması büyük tepki çekti. Markanın adını değiştirerek ürünlerini Bifet olarak piyasaya sürdüğü öğrenildi.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2020, 10:46 Güncelleme 17 Ocak 2020, 10:42
Binlerce kişiye domuz eti yedirdiler! Ünlü kebapçı da o listede

İÇİNDEKİLER

2020 yılına ait ilk hileli ürünler listesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklandı. Bu listeye göre bazı gıda teröristlerinin vatandaşa dana eti ve kuzu eti yerine domuz eti ile at eti yedirdikleri ortaya çıktı. Aileler teker teker listeyi kontrol ederken çocukları için oldukça endişelendi. Gurme Gıda olarak bilinen merkezi Kocaeli'nde bulunan markanın sucuklarında, Fethiye'de Serkul 1 ve Serkul 2 restaurantlarında, Aydın'daki Karanfil Otel'de domuz eti; Esenler'deki Kurban Et Gıda isimli kasapta çiğ kıymada ve Serdivan Sakarya'daki Yüzet Et ürünleri mağazında at eti tespit edildi. İstanbul Şişli'ye bağlı Mecidiyeköy'deki Buket İst Lahmacun firmasında da lahmacun harcında kanatlı eti tespit edildi. Özellikle öğrencilerin uğrak yeri olarak bilinen mekanda yaşanan skandal müşterilerini panikletti. Hileli ürünler listesinin tamamını haberimizde inceleyebilirsiniz...

İŞTE BAKANLIĞIN AÇIKLADIĞI HİLELİ ÜRÜNLER LİSTESİ

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri 2020 yılında yapılan denetimlere bağlı olarak 229 firmaya ait 386 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığını ortaya çıkardı.

Hazırlanan listede daha önce de vatandaşa domuz eti yedirdiği tespit edilen ve ürünleri satılan Gurme Gıda yine yer aldı. Gurme Gıda'nın Bifet tesciliyle farklı marketlerde ürünlerini satmaya devam ettiği iddia edildi.

VATANDAŞLARA AT ETİ VE DOMUZ ETİ YEDİRDİLER!
Markalarını "Sağlıklı ve güvenilir ürünler üretmek için kalite, hijyen ve yasa kurallarını titizlikle yerine getirmenin gerekliliğine inanan ve bunu ilke edinen bir kuruluşuz" diye tanımlayan Gurme Gıda'nın kangal fermente sucuğunda domuz eti tespit edildi.

İŞTE O MARKALAR VE FİRMALAR...
Kocaeli Çayırova'da üretilen GURME Gıda San. Tic. Ltd. Şti'nin kangal fermente sucuklarında domuz eti tespit edildi.
Serdivan Sakarya'da üretilen Yüzet Et ve Et Ürünlerinde at eti tespit edildi!
Fethiye Muğla'daki China Sun Chinese Restaurant'ta dana eti olarak satılan ette domuz eti tespit edildi.
Tuzla'daki Deniz Börek Salonu'nda pide kıymalı çiğ börek harcında at eti tespit edildi.
Kuşadası Aydın'daki Karanfil Otel'de karkas dana etinde domuz eti tespit edildi.
Afyon'daki Akşömine adlı mekanda Adana Kebap olarak satılan etin içinde domuz eti tespit edildi.
Muğla'daki Serkul 1 ve Serkul 2 restaurantta dana biftek olarak satılan içinde domuz eti tespit edildi.
Esenler'deki Kurban Et Gıda'da çiğ kıymada at eti tespit edildi.

GURME GIDA SAHİBİ KİMDİR?
Gurme Gida San. Tic. Ltd. Şti.'nin sahibi İlko Köse'dir.

GURME SUCUK NEREDE ÜRETİLİYOR?
Gurme Gıda'nın fabrikası Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunmaktadır. Firmanın İstanbul Genel Müdürlüğü Bayrampaşa'da yer alırken bir de Antalya Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır.

İSMİNİ BİFET OLARAK DEĞİŞTİRİP DEVAM ETMİŞ
12 Ekim'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucu firmanın ürünlerinde domuz eti bulunmuş ve kamuoyuyla paylaşılmıştı. Firma kamuoyuna duyurulan denetim sonuçlarını yalanlamış ve açıklamalarda bulunmuştu. Ancak bu tarihten 13 gün sonra 25 Ekim'de, firmanın, "bifet.com.tr" adresini rezerve ettiği ve Gurme Gıda adına tescil ettiği öğrenildi. Firmanın geçen süreçte sucuk, salam gibi et ürünlerinin üretimine devam ettiği ve reyonlarda yerini aldığı görülüyor.