Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, Burgan ING, TEB ve Garanti bank mevduat faiz oranı... 32 günlük en fazla faizi veren banka değişti!

32 günlük en fazla faiz veren banka değişti! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, Burganbank ve ING bank mevduat faiz oranları oldukça merak ediliyor. Bankalar uyguladığı kampanyalar ile hoşgeldin faizi veriyorlar. Bu faiz oranı vatandaşların alabileceği en yüksek oran olarak göze çarpıyor. Bu bağlamda hoşgeldin faizi veren bankalar halen en yüksek vadeli hesap faiz oranları ile müşterilerine hizmet veren bankalar olmaya devam ediyor. Yapılan indirimler ile parası faizde olan vatandaşlar için 10 bin liranın aylık getirisi düştü. En yüksek hoşgeldin faizi veren banka ING Bank'tır. 1 yıl boyunca ING Bank'ın %14 hoşgeldin faiz oranından yararlanarak birikimlerinize değer katabilirsiniz. Detayları takvim.com.tr'de verdik.

Giriş Tarihi 09 Ocak 2020, 09:55 Güncelleme 09 Ocak 2020, 09:55
Ziraat, Halkbank, Vakıfbank, Burgan ING, TEB ve Garanti bank mevduat faiz oranı...  32 günlük en fazla faizi veren banka değişti!

İÇİNDEKİLER

Birikimlerini faizde değerlendirmek isteyen vatandaşlar 32 en yüksek faiz veren bankaları araştırıyor. Mevduat faiz oranları ise sürekli değişiyor. Bu bağlamda 32 günlük mevduatta bankalar en yüksek mevduat faizlerini müşterilerine sunmaya devam ediyor. Bankaların güncel vadeli mevduat faizleri 2020 yılı listesi haberimizde yer almaktadır. Vadeli mevduat faizleri %10 civarına yakın seyrediyor. En yüksek hoşgeldin faizi veren banka ING Bank'tır. 1 yıl boyunca ING Bank'ın %14 hoşgeldin faiz oranından yararlanarak birikimlerinize değer katabilirsiniz. Detayları takvim.com.tr'de verdik. İşte 32 günlük en yüksek hoşgeldin faizi veren banka mevduat oranları... Detayları takvim.com.tr'de verdik.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

EN YÜKSEK HOŞGELDİN FAİZİ VEREN BANKA HANGİSİ?

En yüksek hoşgeldin faizi veren banka ING Bank'tır. 1 yıl boyunca ING Bank'ın %14 hoşgeldin faiz oranından yararlanarak birikimlerinize değer katabilirsiniz.

YÜKSEK FAİZ VEREN BANKALAR

Hoşgeldin faizi veren bankalar müşterilerine en yüksek mevduat getirisi sunuyor. Müşterilerine en yüksek mevduat faiz oranları ile hizmet sunan hoşgeldin faizi veren bankalar şunlardır:

• ING Bank

• Denizbank

• Garanti BBVA

• Alternatif Bank

• Fibabanka

• Akbank

• QNB Finansbank

• HSBC

2020 YILI 32 GÜNLÜK EN YÜKSEK MEVDUAT FAİZ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Vadeli mevduat faizleri %10 civarına yakın seyrediyor. Bankaların en yüksek mevduat faizleri %12,30 olarak gerçekleşirken, en düşük mevduat faizleri %7 seviyesinde seyrediyor.

32 günlük mevduatta bankalar en yüksek mevduat faizlerini müşterilerine sunmaya devam ediyor. Bankaların güncel vadeli mevduat faizleri 2020 yılı listesi şu şekilde değişiyor:

Vakıfbank 32 günlük vadeli mevduat faizi %8,50

İş Bankası 32 günlük vadeli mevduat faizi %10,15

Burgan Bank 32 günlük vadeli mevduat faizi %12,30

Garanti BBVA 32 günlük vadeli mevduat faizi %7

ING 32 günlük vadeli mevduat faizi %12

Denizbank 32 günlük vadeli mevduat faizi %11,25

Akbank 32 günlük vadeli mevduat faizi %10,50

TEB 32 günlük vadeli mevduat faizi %10,50

Fibabanka 32 günlük vadeli mevduat faizi %12

Alternatif Bank 32 günlük vadeli mevduat faizi %12,25

Şekerbank 32 günlük vadeli mevduat faizi %10,75

Anadolubank 32 günlük vadeli mevduat faizi %10,45

ICBC 32 günlük vadeli mevduat faizi %9,70

Odeabank 32 günlük vadeli mevduat faizi %12

QNB Finansbank 32 günlük vadeli mevduat faizi %10,90

Enpara 32 günlük vadeli mevduat faizi %10,25

HSBC 32 günlük vadeli mevduat faizi %10,75

Ziraat Bankası 32 günlük vadeli mevduat faizi %10

Halkbank 32 günlük vadeli mevduat faizi %9,25

VADELİ MEVDUAT HESABI NEDİR?

Bankaların müşterilerine sunduğu vadeli mevduat hesabı; getirilen paraların hiç dokunulmamak şartıyla belirli bir süreliğine bankaya bırakılması ve bankanın da karşılığında faiz ödemeleri yapmasıdır. Mevduat kelimesi anlam olarak; birikimlerin değer kazanmasını içerir. Vadeli mevduat ise birikimlerin belli bir süreliğine değer kazanmasını ifade eder. Yani bankaların sunduğu günlük, aylık ve yıllık bağlama seçenekleri ile paraların değerlendirilerek; hem saklanmasını hem de artı kazanç sağlanmasına ön ayak olur.

VADELİ MEVDUAT HESABI NASIL AÇILIR?

Vadeli mevduat hesabının açılabilmesi için öncelikle normal mevduat hesabınızın olması gereklidir. Normal hesabınız üzerinden vadeli mevduat açılır ve kullanıma başlanır. Bu durum bankalarda değişiklik gösterse de genel olarak bu şekilde prosedür uygulanır. Çünkü vadeli mevduata bağlanma ve çözülme zamanlarında o hesaptan giriş ya da çıkış olarak, normal hesaba para transferleri olur. Böylelikle bankada mevduat hesabı açmak için olan bütün seçenekler geçerlidir. Normal hesap açılışınız yapıldıktan sonra yanına vadeli mevduat hesap açılış işleminiz de yapılır.

VADELİ MEVDUAT HESABI NASIL ÇALIŞIR?

Bankalarda hesap açılış işlemleriniz bittikten sonra yatırmak ve vadeli olarak bağlamak istediğiniz tutarı belirlersiniz. Daha sonra o tutar üzerinde ne kadar süre ile vade açtırmak istiyorsanız, planlarınız yönünde karar verirsiniz. Bankaya parayı transfer ederek ya da kendiniz giderek yatırırsınız. Yapacağınız anlaşma sonucunda günlük, aylık, yıllık seçeneklerden birini belirler ve vade oluşumunu yaptırırsınız. Sonra elinizde olan tutar üzerinden vadesine göre faiz oranı belirlenir ve paranız bağlanır.

HOŞGELDİN FAİZİ NEDİR?

Bankalar, kendisi ile ilk kez çalışacak müşterilerine tanışma babında hoşgeldin faizi uygulamaktadır. Belirli bir süre için geçerli olan hoşgeldin faizleri, normal müşterilerin mevduat faizlerine göre oldukça yüksek gelir getirmektedir. Eğer elinizde yüksek tutar bir birikim varsa değerlendirmek adına sizlerde bankaların hoşgeldin faizlerinden yararlanabilirsiniz. Bu konuda iyi bir piyasa araştırması yapmanız gerekiyor. Bazı bankaların düşük oranda Hoşgeldin faizi verdiği görülürken bazı bankaların ise oldukça yüksek faiz oranları sunduğu görülüyor. Kısa süreli de olsa faiz oranları üzerinden elde edilen gelir, ana paranızın değer kaybı yaşamasının önüne geçecektir.

Bankalar, hoşgeldin faiz oranlarında sürekli değişiklikler meydana getirmektedir. Rekabet sayesinde giderek artan faizler birikim sahiplerinin işine oldukça yaramış durumda. 2019 yılının Mayıs ve Haziran ayları için en yüksek Hoşgeldin faizi veren bankaları bu yazımız içerisinde detaylı bir şekilde görebileceksiniz.