İŞKUR TYP 2020 yılı personel alımları ve iş ilanları haberimizde

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Toplum Yararına Programları (TYP) başvuruları iş arayanların gündeminde yer alıyor. İŞKUR'un resmi sitesinde yer alan Toplum Yararına Programlar alanında işçi alımı ilanları yayımlanmaya başladı. Kurum aracılığıyla yayımlanan ilanlarla çeşitli alanlarda personel istihdamı sağlanacak. Peki, İŞKUR TYP personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte alım yapılacak iller... Detaylar takvim.com.tr'de.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2020, 09:23 Güncelleme 14 Ocak 2020, 16:19
İŞKUR TYP 2020 yılı personel alımları ve iş ilanları haberimizde

İÇİNDEKİLER

İŞKUR TYP ile hangi illerde alım yapılacak? İŞKUR TYP personel alımı başvuru şartları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bu anlamda İŞKUR'un resmi sitesinde yer alan Toplum Yararına Programlar alanında işçi alımı ilanları yayımlanmaya başladı. İlanların birer birer yayımlanmasıyla birlikte başvuru yapacak olan adaylar İŞKUR TYP ilanları hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. 2019'u geride bıraktığımız şu günlerde yeni ilanların 2020 yılında yayınlanmasına muhtemel olarak bakılıyor. Detaylar takvim.com.tr''de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

İŞKUR TYP İLE HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

TYP ile Çanakkale'de personel alımı yapılacağı duyuruldu. 287108 numaralı TYP'ye sadece Ayvacık/Çanakkale/Çanakkale, Bayramiç/Çanakkale, Biga/Çanakkale, Çan/Çanakkale, Çanakkale Merkez/Çanakkale, Ezine/Çanakkale, Gelibolu/Çanakkale, Gökçeada/Çanakkale, Lapseki/Çanakkale, Yenice/Çanakkale/Çanakkale ilçesinde/ilçelerinde ikamet eden kişiler başvurabilecek.

2020 YILI TYP İLANLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

TYP kapsamında istihdam edilen adaylar farklı alanlarda istihdam edilmekte olup bu alanlara yönelik açılacak olan yeni ilanlar İŞKUR tarafından belirlenmektedir. 2019'u geride bıraktığımız şu günlerde yeni ilanların 2020 yılında yayınlanmasına muhtemel olarak bakılıyor.

TYP PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) personel alım başvuruları iş arayışı bulunan vatandaşlar tarafından merakla bekleniyordu. İŞKUR'un resmi sitesinde yer alan Toplum Yararına Programlar alanında işçi alımı ilanları yayımlanmaya başladı. Kurum aracılığıyla yayımlanan ilanlarla bakım-onarım ve çevre temizliği alanlarında istihdamı sağlanacak.

İŞTE İŞKUR TYP BAŞVURU LİNKİ

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

TYP'YE NASIL BAŞVURULUR?

Adayların ilanlar sona ermeden başvuru yapmaları gerekmekte olup işe başlama tarihi 6Eylül 2019 olarak belirtilmiştir. Çevre temizliği görevinde istihdam edilecek olan adayların ilgili ilana başvurmak için İŞKUR üzerinden kaydolarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Herhangi bir eğitim, deneyim ya da diğer özel şartların aranmadığı ilanlara temel şartları sağlayan herkes başvurabilmektedir. İlgili ilanlara erişmek, başvuru yapmak ve diğer TYP kadro ilanlarını görmek için aşağıda yer alan linki kullanabilirsiniz.