MPİ bilet sorgulama ve Milli Piyango kazanan numaralar sayfamızda - 2020 MİLLİ PİYANGO yılbaşı sonuçları!

Milli Piyango 2020 yılbaşı sonuçları için artık nefesler tutulmuş durumda. 2020 Milli Piyango yılbaşı çekilişi birazdan başlayacak. Milli Piyango bileti sorgulama işlemi "http://www.mpi.gov.tr/" üzerinden gerçekleştiriliyor. Şans oyunları arasından Milli Piyango sorgulama ekranı seçildikten sonra çekiliş tarihinin ve bilet numarasının sisteme girilmesi gerekiyor. Tüm listeyi seçerek büyük ikramiyenin hangi il ve ilçelere çıktığı da öğrenebilirsiniz. Diğer taraftan ise 80 milyon lira tutarındaki büyük ikramiye çekilişi ise 20.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Yılbaşı sonuçlarının nasıl sorgulanacağı merak konusu.

Giriş Tarihi 31 Aralık 2019, 20:29 Güncelleme 31 Aralık 2019, 20:29
MPİ bilet sorgulama ve Milli Piyango kazanan numaralar sayfamızda - 2020 MİLLİ PİYANGO yılbaşı sonuçları!

İÇİNDEKİLER

Milli Piyango 2020 yılbaşı sonuçları için geri sayım başladı. Milli Piyango yılbaşı çekiliş sonuçları sonrasında bir kişi milyoner olacak. Bu anlamda çeyrek bilet alanlar kazanmaları ikramiyenin dörtte birini kazanacaklar. Yani çeyrek biletlere 20 milyon lira ikramiye verilecek. Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar, bu yıl toplamda 436 milyon lira ikramiye dağıtacaklarını söylemişti. Merakla beklenen 80 milyon TL'lik ikramiye için yılbaşı 2020 çekilişi 31 Aralık 2019 saat 15.00'de başlayacak. Halka açık gerçekleştirilecek çekilişte büyük yılbaşı ikramiyesi, 2 adet amorti akşam 20.00 ile 21.00 arasında çekilecek.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

MİLLİ PİYANGO SONUÇLARI BAŞLIYOR

2020 Milli piyango yılbaşı çekilişi için nefesler tutuldu. Merakla beklenen 80 milyon TL'lik ikramiye için yılbaşı 2020 çekilişi 31 Aralık 2019 saat 15.00'de başlayacak.

Halka açık gerçekleştirilecek çekilişte büyük yılbaşı ikramiyesi, 2 adet amorti akşam 20.00 ile 21.00 arasında çekilecek.

MİLLİ PİYANGO SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI BİLETİ NASIL SORGULANACAK?

Milli Piyango bileti sorgulama işlemi "http://www.mpi.gov.tr/" üzerinden gerçekleştiriliyor. Şans oyunları arasından Milli Piyango sorgulama ekranı seçildikten sonra çekiliş tarihinin ve bilet numarasının sisteme girilmesi gerekiyor. Tüm listeyi seçerek büyük ikramiyenin hangi il ve ilçelere çıktığı da öğrenebilirsiniz. 31-12-2019 Tarihli Kazanan Tüm Biletlerin Listesi bu alan içerisinde yer alıyor. Milli Piyango bilet sorgulama işleminizi bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

MİLLİ PİYANGO ÇEYREK BİLETE NE KADAR VERİYOR?

Milli Piyango yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye 80 milyon lira olarak belirlendi. Çeyrek bilet alanlar kazanmaları ikramiyenin dörtte birini kazanacaklar. Yani çeyrek biletlere 20 milyon lira ikramiye verilecek.

MİLLİ PİYANGO BİLET SATIŞI NE ZAMAN BİTİYOR?

Yılbaşı biletleri, çekiliş başlamadan 1 saat öncesine kadar seyyar ve normal bayilerden satın alınabilecek.

MİLLİ PİYANGO 2020 ÇEKİLİŞİ İÇİN KAÇ BİLET BASILDI?

Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar, bu yıl toplamda 436 milyon lira ikramiye dağıtacaklarını söylemişti.

MİLLİ PİYANGO SON 5 RAKAMA NE KADAR İKRAMİYE VERİYOR?

Geçtiğimiz yıl son 5 rakamına göre 400 TL ikramiye kazanıldı.

MİLLİ PİYANGO 2,3,4,5 BİLENE NE KADAR İKRAMİYE VERİYOR?

Amorti rakamları, Milli Piyango biletinin son rakamları olarak bilinir. 2 tane amorti rakamı çekilir. Çekilen 2 rakamdan biri Milli Piyango biletinizin son rakamı ise, biletinize amorti çıkmış olur. Amorti çıkan biletler, bilet bedelini sahibine kazandırmaktadır.

MİLLİ PİYANGO BİLETİ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK GEREKENLER NELERDİR?

Milli Piyango İdaresi bayilik ruhsatını (gezici bayilerde yaka kartı) taşıyan ve istenildiğinde ibraz eden kişilerden satın alınması gerekir.
Biletin arkasında bayii satış mührü bulunmalıdır. Pürüzsüz veya kağıdın örselenmemiş olmasına dikkat edilmelidir.
Biletin sol alt bölümde bulunan güvenlik numarası iki parmak arasında gezdirildiğinde rakamların kabarık olduğu hissedilmelidir.
Bilet ışığa tutulduğunda bilet kağıdının dokusu içinde beyaz renkli MP amblemli filigranı vardır.
Ultraviyole (UV) ışıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan ve kesik çizgiler şeklinde dağılımı bulunan elyaflar (3mm.) bulunmaktadır.
18 Yaşından küçük olanlar bilet satın alamazlar. Kazanan biletlere ikramiye ödenmesini isteyemezler.

MİLLİ PİYANGO SON 4 RAKAMA NE KADAR İKRAMİYE VERİYOR?

Geçtiğimiz yıl son 4 rakamına göre 300 TL ikramiye kazanıldı.

MİLLİ PİYANGO SON 3 RAKAMA NE KADAR İKRAMİYE VERİYOR?

Geçtiğimiz yıl son 3 rakamına göre 200 TL ikramiye kazanıldı.

MİLLİ PİYANGO SON 2 RAKAMA NE KADAR İKRAMİYE VERİYOR?

Geçtiğimiz yıl son 2 rakamına göre 140 TL ikramiye kazanıldı.

MİLLİ PİYANGO SON 1 RAKAMA NE KADAR İKRAMİYE VERİYOR?

Geçtiğimiz yıl son 1 rakamına göre 70 TL ikramiye kazanıldı.

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI İKRAMİYESİ İLE NELER ALINIR?

Milli Piyango İdaresi'nin (MPİ) yılbaşı özel çekilişi kapsamında vereceği 80 milyon liralık büyük ikramiye görücüye çıktı. İkramiye 200 liralık banknotlar halinde 400 adet balyadan (binlik) oluştu. Böylece ikramiyeyi oluşturan banknotların toplam ağırlığı 500 kilogram oldu. 80 milyon liralık ikramiye, 3 kişi tarafından 8 günde 8 saat çalışarak sayılıp, destelenip balyalanabiliyor. MPİ Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Murtaza Çakır, "Biletlerin satış oranı yüzde 80'i buldu" dedi.

Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi 2020 Büyük İkramiye Ne Kadar?

31 Aralık 2019 tarihinde yapılacak olan yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye 80 Milyon Türk Lirasıdır. Bu ikramiyenin yanı sıra pek çok büyük ikramiye şansı da bulunmaktadır. Bir tane 8 Milyon Türk Lirası, 10 tane ise 1 Milyon Türk Lirası ikramiyeleri bulunmaktadır.

31 Aralık Yılbaşı Özel Çekiliş Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

31 Aralık Yılbaşı Özel Çekiliş Sonuçları için 15.00'de başlayan çekilişi canlı olarak izleyebilirsiniz. Canlı olarak izleme şansı olmayanlar için sayfamızdan takip etme imkanı bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra sayfamızdan bilet numaranız ile www.mpi.gov.tr sayfasından öğrenebilirsiniz. Bu sayfada tüm iller seçeneğinden kazanan illeri görebilirsiniz. Kazanan tüm numaralara da bu sayfa üzerinden rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Çekiliş resmi olarak başlama saati 15.00'dir. Ancak büyük ikramiye ve 2 adet amorti için numaraların çekilişi 20.00 ve 21.00 saatleri arasında gerçekleşmektedir.