0,78 ve 0,79 faiz fırsatı! En uygun kredi veren banka açıklandı

En uygun konut kredisi veren banka değişti. Bu bağlamda konut kredi oranları 0,79 ve 0,98 aralığında yer almaktadır. Konut kredisi 2019 yılı içinde pek çok bankanın faiz indirimine gitmesiyle beraber konut satışlarını artırdı. Peki konut kredisi faiz oranları ne kadar? En düşük konut kredisi hangi bankada? Konut kredisi faizleri düşecek mi gibi soruların yanıtlarını merak eden vatandaşlar şu sıralar ev alma hayalini gerçekleştirmeye çalışıyor. Tüm detaylar takvim.com.tr sayfasında...

Giriş Tarihi 18 Aralık 2019, 09:14 Güncelleme 26 Aralık 2019, 10:35
0,78 ve 0,79 faiz fırsatı! En uygun kredi veren banka açıklandı

İÇİNDEKİLER

Merkez Bankafaiz indirimleri sonrasında 0,78 ve 0,79 faizi ile kredi başvuru şartları araştırılıyor. En uygun kredi veren bankalar vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Konut kredisi için bankalardan art arda gelen açıklamalar sonrasında tüketiciler en düşük konut kredisinin hangi bankada olduğunu merak ediyor. Tüm detaylar takvim.com.tr sayfasında...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

17 ARALIK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

En uygun kredi veren banka değişti!

ING Bank konut kredisi – yüzde 0,98

Ziraat Bankası konut kredisi – yüzde 0,99

Halkbank konut kredisi – yüzde 0,99 şeklinde sıralanıyor.

Yapı Kredisi konut kredisi – yüzde 0,99

Akbank - yüzde 0,99

Garanti BBVA Kiracıya Mortgage: %1,10

ICBC Turkey Yeni Evim Kredisi: %1,15

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

İhtiyaç kredisi: 1.25

Taşıt kredisi: 1.19

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.17

Taşıt kredisi: 1.19

Konut kredisi: 0.99

AKBANK FAİZ ORANLARI

Direkt kredi: 1.55

İhtiyaç kredisi: 1.51

Taşıt kredisi: 1.13

Konut kredisi: 0.99

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.59

Tüketici kredisi: 1.59

Taşıt kredisi: 1.31

GARANTİ BBVA FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.54

Konut kredisi: 1.1

Taşıt kredisi: 1.23

2020 EMEKLİLERE EN UYGUN KREDİ HANGİ BANKADA?

Finansman ihtiyacı duyan birçok emekli, kredi çekmekte tereddüt edebilir. Özellikle kredi faiz oranları, emeklilerin kredi çekme kararını olumsuz etkileyebilir.

Bu durumda emekliler borcunu ödemede, ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntı yaşayabilir. Ancak bankalar, emekliler için uygun faizli kredi sunmaya başlamışlardır. Emeklilere, finansal destek verme amacıyla uygun faiz oranları ile kredi verilmektedir.
Özellikle emeklilerin emekli maaşlarını çektikleri bankalardan kredi alması, emeklilerin işini daha da kolaylaştıracaktır. Emeklilere özel, emekli maaşlarını aldıkları bankalar faizsiz kredi alabilir.

EMEKLİLERE FAİZSİZ KREDİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Birçok kamu ve özel banka emeklilere faizsiz kredi vermektedir. Emekli maaşına özel uygun kredi veren bankalar şunlardır:

Ziraat Katılım Bankası
Vakıf Katılım Bankası
Kuveyt Türk Katılım Bankası
Türkiye Finans Katılım Bankası
Albaraka Türk Katılım Bankası

EMEKLİLERE UYGUN FAİZLİ KREDİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Emeklilere uygun faizli kredi veren bankalar ve faiz oranları şu şekildedir:

QNB Finansbank - % 1,29 faiz oranı,
İş Bankası - % 1,55 faiz oranı,
İNG Bank - % 1,58 faiz oranı,
TEB - % 1,60 faiz oranı,
Yapı Kredi Bankası - % 1,77 faiz oranı,
Garanti Bankası - % 1,94 faiz oranı,
Vakıfbank - % 1,54 faiz oranı,
Ziraat Bankası - % 1,54 faiz oranı,
Akbank - % 2,95 faiz oranı,
Denizbank - %3,75 faiz oranı,
Fibabanka - %1,71 faiz oranı,
Enpara - & 1,77 faiz oranı,
Alternatif Bank - % 1,92 faiz oranı sunmaktadır.

HANGİ EVLERE KREDİ VERİLİR?

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile vatandaşların kredi talepleri çoğaldı. Ancak kredi başvurularında hem vatandaşların hemde alınacak evin bazı özellikleri olması gerekiyor. Bu özellikler evin genel durumu ve satışına dair herhangi bir sorun olup olmamasından oluşuyor. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'nın kredi faiz indirimlerinin yanında özel bankaların yapmış olduğu indirimler sonrası faizler yüzde 0.98 seviyelerine geriledi.

HANGİ EVLER KONUT KREDİSİNE UYGUNDUR?

Konut kredisi ile ev alacak vatandaşların, ev seçiminde dikkat etmeleri gereken konu başlıkları şunlar; Evin Tapu Durumu: Evin ekspertiz değeri için bankaya verilecek tapu bilgileri bu konuda önem arz ediyor. Evin değeri belirlenirken Gayrimenkul Tapu Tahkikatı yapılıyor. Alınacak evin üzerinde ipotek, haciz gibi durumların olup olmadığına ilişkin durumlar araştırılıyor. Kat İrtifakı: İnşaat tamamlanmadan önce temin edinilen, dairenin hissesine düşen arsa tapusu anlamında. Kat irtifakı tapuda ipotek şerh, haciz ya da benzeri problemlerle karşılaşmamak için önemli. İskan: Belediyeler tarafından verilen iskan belgesi yapının, binanın tasdikli projeye uygun olarak inşaa edilip bitirilmediğini gösteriyor. Kat Mülkiyeti: Tamamlanmış ve belediyelerden iskanı alınmış yapıların kat mülkiyetinin alınması gerekiyor. Bankalar kat mülkiyeti alınmış yapılara kredi vermeyi daha uygun görüyorlar.

ESKİ EVLERE KONUT KREDİSİ ÇIKAR MI?

Burada önemli olan nokta bankanın evi kolaylıkla satabileceğine inanması. Banka konut kredisi kullanımlarında borcun ödenmemesi durumunda teminat olarak gösterilen evin satılıp satılmama durumunu göz önünde bulundurur. Eğer evi kolaylıkla satabileceği kanaati oluşursa evin yaşının bir önemi olmaz.