32 günlük vadeli mevduat hesap faiz oranları ne oldu?

Merkez Bankası tarafından Haziran ayından bu yana yapılan 1000 baz puanlık faiz indirimi sonrası bankaların kredi faiz oranları kadar vadeli hesap faiz oranları da gerilemeyi sürdürüyor. Yapılan faiz indirimleri sonrası bankaların vadeli mevduat faiz oranları da gerilemeye devam ediyor.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2019, 09:31 Güncelleme 03 Aralık 2019, 16:50
32 günlük vadeli mevduat hesap faiz oranları ne oldu?

İÇİNDEKİLER

Bankalar faiz indirimleri yaptıkça mevduat faiz oranları da düşüyor. Merkez Bankası yaptığı faiz indirimleri sonrasında vadeli mevduat faizi oranları da gerilemeye devam ediyor. Bu bağlamda aylık yani 32 günlük kredi faiz oranları merak ediliyor. Burgan Bank mevduat kredi faiz oranı en yüksek veren bankadır. Burgan Bank beklenmedik bir hamle yapmış ve en yüksek faiz oranı rakamını yükselterek yüzde 14.10 seviyesine çekmişti.


EN FAZLA MEVDUAT FAİZ ORANI HANGİ BANKADA?

Burgan Bank beklenmedik bir hamle yapmış ve en yüksek faiz oranı rakamını yükselterek yüzde 14.10 seviyesine çekti.

ING Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 16,00

Fibabanka Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 14.00

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

26 KASIM EN YÜKSEK MEVDUAT FAİZİ VEREN BANKALAR

Ziraat Bankası Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.25

Denizbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.15

HSBC Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.00

ING Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.00

Enpara Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 10.50

Yapı Kredi Bankası Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 10.25

Halkbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 10.25

TEB Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 10.00

İş Bankası Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 9.50

Vakıfbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 9.50

Burgan Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 14.10

Odeabank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 14.00

Alternatif Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 13.50

Fibabanka Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 13.50

QNB Finansbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 12.40

Şekerbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 12.00

ICBC Bank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.70

Garanti Bankası Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.25

Akbank Vadeli Mevduat Faiz Oranı % 11.25

Kredi Başvuru Sayısı Nedir?

Bankalara yapılan kredi başvurularının toplam sayısına müşteri kredi başvuru sayısı adı verilmektedir. Bir bankaya yapılan kredi başvurusu, bankalar tarafından ortak kullanılan veri havuzuna aktarılmaktadır. Dolayısıyla siz A bankasına kredi başvurusunda bulunsanız dahi, bu başvurunuzu B bankası da söz konusu veri sisteminden kolaylıkla görebilmektedir. Bankaların ortak veri sisteminde, tüm kredi başvurularınız görüleceği için, olumlu ya da olumsuz sonuçlanması fark etmeksizin bankalara sık sık kredi başvurusunda bulunmanız, kredi notunuzu düşürecektir. Bu yüzden veri sisteminde kredi başvuru sayısı fazla olan müşterilerin kredi çekme olasılığı azalmakta ve bu kişilerin başvuruları bankalar tarafından reddedilmektedir.

Kredi Başvuru Sayısı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Adınıza ne kadar kredi başvurusunda bulunulduğunu öğrenmek istiyorsanız, bu işlem için yapmanız gereken birtakım aşamalar bulunmaktadır. Bankaların mevcut kredi başvurusu verisinde toplanan ve bütün müşterilerin kredi başvuru sayısını kolaylıkla görebildiği havuzda ne kadar kredi başvuru sayısı olduğunu öğrenmek için müşteri hizmetlerinden ya da müşterisi olduğunuz bankanın internet bankacılığı hizmetinden yararlanabilirsiniz. Kredi başvurusunda bulunduğunuz bankayı arayarak, belirli tarihler arasında yapmış olduğunuz kredi başvurularını öğrenebilirsiniz. Kredi başvuru sayısı sorgulama işlemini belge olarak almak istiyorsanız, müşteri hizmetlerinden bu ayrıntıları mail olarak size göndermesini talep edebilirsiniz. Kredi başvurusu sorgulama işlemlerinde uygulanan aşamalardan bir diğeri de müşterisi olduğunuz bankanın internet bankacılığı hizmetinden yararlanmaktır. Müşteri numaranız ile internet bankacılığına giriş yaptıktan sonra, o bankaya ne kadar kredi başvurusunda bulunduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Kredi Başvuru Sayısı Silinir Mi?

Kredi notu üzerinde olumsuz etkisi olduğu bilinen kredi başvuru sayısı, belirli aralıklarla sıfırlanmaktadır. Bu sebeple birbirinden farklı bankalara kredi başvurusunda bulunan, bu yüzden kredi notu düşürülen vatandaşların 3 ile 6 ay arasında bir süre beklemeleri tavsiye edilmektedir. Bu süre içinde bankaların ortak veri havuzundaki bilgiler güncellendiği için adınıza oluşturulan kredi başvuru talepleri de silinecektir.