0.78 indirimi Kasım ayı kredi faizi Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank...

Geçtiğimiz haftalarda yapılan faiz indirimi sonrasında vatandaşların yüzü güldü. İnsanlar Kasım ayı içerisinde faiz oranlarının tekrar düşmesini bekliyor. Özellikle 3 büyük kamu bankası Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank faiz indirimine gidecek mi büyük bir merakla bekleniyor. Peki Kasım ayında özel ve kamu bankalarının verdiği ev kredileri faiz oranları ne olacak?

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 10:47 Güncelleme 27 Kasım 2019, 11:37
0.78 indirimi Kasım ayı kredi faizi Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank...

İÇİNDEKİLER

Bankalar arasında başlayan kıyasıya yarış vatandaşların yüzünü güldürüyor. Bu bağlamda bugün ING banktan hamle geldi ve konut kredi faiz oranını 0,98'e düşürdü. Aynı zamanda Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve İş bankası anlaşmalı inşaat şirketleri için kredi faiz oranlarını 0,79 ve 0,78 aralığına çekebiliyor.

İŞ BANKASI 0,78 İLE KREDİ VERMEYE BAŞLADI

Normal konut kredisi paketinde yüzde 1.17 faiz oranı ile konut kredisi veren İş Bankası anlaşmalı konut projeleri üzerinden ev sahibi olmak isteyen müşterileri için ise yüzde 0.78 faiz oranı ile konut kredisi veriyor. Banka bu sayede 0.79 faiz oranı ile kredi veren kamu bankalarını geçmiş oldu. Sıfır konut almak isteyen kişiler için şu anda en uygun konut kredisi faiz oranı olarak anlaşmalı konut projelerinde 0.78 oranı ile İş Bankası tarafından uygulanıyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

ING BANK 0,98'E İNDİRDİ

Bankadan yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye, tüketicilerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmelerine katkıda bulunurken, Türkiye ekonomisine de destek verme hedefiyle yeni bir konut kredisi kampanyası başlattı. ING Türkiye, bu kapsamda konut kredisi tutarından bağımsız olmak üzere faiz oranlarını 12 ila 120 ay vadede yüzde 0,98'e indirdi. ING Türkiye'nin "çok avantajlı" faiz oranına sahip konut kredisi kampanyasından, yeni kredi talebi olanların yanı sıra mevcut konut kredisini ING Türkiye'ye taşımak isteyen müşteriler de faydalanabilecek.

VAKIFBANK'TAN YÜZDE 0,79 ORAN İLE SARIPANJUR FIRSATI

Anlaşmalı firmalardan satın alacağınız konutlar için; aylık %0,79 faiz oranı ve 180 aya varan vade seçenekleriyle konut kredisi kullanabilirsiniz. Kampanyaya dâhil olan firmaların da katkısıyla 0,79% faiz oranı ve 180 aya varan vadelerle, Kampanya, anlaşmalı firmalardan alınacak yeni konut alımları için geçerlidir.

HALKBANK KONUT KREDSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Halkbank Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Ziraat Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanıyor.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredilerinde 0,99 faiz oranı sunuluyor. Vakıfbank anlaşmalı konut projeleri için yüzde 0.79 olarak hesaplanmaktadır.

GARANTİ BBVA KONUT KREDİSİ

Konut kredilerinde 1,2 faiz oranı sunuluyor.

INGBANK

Konut kredilerinde 1,09 faiz oranı sunuluyor.

ALBARAKA

Albaraka Türk Konut Finansmanı olarak yüzde 1.19 kredi imkanı sunuluyor.

KUVEYT TÜRK KONUT KREDİSİ FİNANSMANI

Kuveyt Türk konut finansmanı kar payı oranı yüzde 1.04 (Kredi ürünlerini alan kişilere yüzde 1.01 olarak uygulanmaktadır)

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

İş Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.17 olarak belirlendi (İş Bankası Anlaşmalı Konut Projeleri için yüzde 0.78 olarak hesaplanmaktadır)

TEB KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI

Konut kredilerinde 1,10 faiz oranı sunuluyor.

YAPI KREDİ

Konut kredilerinde 1,17 faiz oranı sunuluyor.

ŞEKERBANK

Konut kredilerinde 1,39 faiz oranı sunuluyor.

AKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredilerinde 1,17 faiz oranı sunuluyor.

KONUT SATIŞLARI PATLADI

2019'un ilk 10 ayındaki konut satışları 1 milyon adedi aşarak, 1 milyon 8 bin oldu. Yılı 1 milyon 300 bine yakın bir satışla kapatmayı bekleyen sektör temsilcileri; yüksek faiz oranları, sınırda yaşanan olumsuz gelişmeler gibi etkenlere rağmen ulaşılan rakamın çok değerli olduğuna dikkat çekti. Toplam konut satışları 2016'da 1 milyon 341 bin, 2017'de 1 mlyon 409 bin, 2018'de 1 milyon 375 bin olarak kayıtlara geçmişti.

Yüzde 525 arttı

'İpotekli' satış olarak bilinen banka kredili konut satışlarında gerçekleşen büyük artışlar dikkat çekiyor. Konut kredisi faiz oranlarının ağustosta 0.99'a çekilmesiyle başlayan artış trendi, özel bankaların da katılımıyla hız kazanıyor. Geçen yıldan bu yana aydan aya 5-8 bin bandında dip seviyeleri gören kredili satışlar yeniden 50 bin seviyesine geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı konut satışlarında, ipotekli konut satışlarının payının yüzde 525 artışla yüzde 35'e yükseldiği görüldü. 2018 ekim ayında en düşük yüzde 2 oranında olan konut kredisi faiz oranları nedeniyle ipotekli satışlar 8 bin civarında iken, satışların çok büyük bir kısmı firmaların konut kampanyalarından yararlanılarak yapılmıştı.