Ev kredisi faiz oranı 0.78 fırsatı! İş Bankası, Vakıfbank...

İş Bankası ve Vakıfbank konut kredisi kampanyaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Konut kredisi borç transferi ve konut kredisi yapılandırma işlemlerine de başlayan İş Bankası aynı zamanda tüm başvurular için geçerli olan konut kredisi faiz oranını yüzde 1.17 seviyesine çekmişti. İş Bankası internet sitesi üzerinden yeni yapılan kampanya duyurusu ile İş Bankası anlaşmalı konut projeleri için uygulanan konut kredisi faiz oranı yüzde 0.98 seviyesinden yüzde 0.78 seviyesine çekildi. Vakıfbank ise 0.79 ile kredi fırsatı sunuyor. İşte Konut kredisi faiz oranı son dakika haberleri ve İş Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank güncel faiz oranları

Giriş Tarihi 01 Kasım 2019, 14:39 Güncelleme 01 Kasım 2019, 15:23
Ev kredisi faiz oranı 0.78 fırsatı! İş Bankası, Vakıfbank...

İÇİNDEKİLER

Konut kredisi faiz oranı son dakika: İş Bankası 120 ay vadeli olmak üzere yüzde 0.78 faiz oranı ile konut kredisi kullanma imkanı sunacak. Kredilerdeki faiz oranı indirim trendi, özellikle konut kredilerinde oldukça yüksek seviyede oldu. Vatandaşın kolayca kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayan konut kredilerindeki güncel kredi faiz oranları için indirim uygulanması, anında gayrimenkul sektörüne olumlu şekilde yansıdı. Gayrimenkul satışlarında artışın yaşanmaya başladığı süreçte kamu bankaları tarafından konut kredisi güncel faiz oranları yüzde 1'in altında sunuluyor.

İş Bankası, konut kredisi faiz oranlarını indirdi. 0.78 Faiz oranıyla....

İş Bankası 120 ay vadeli olmak üzere yüzde 0.78 faiz oranı ile konut kredisi kullanma imkanı sunacak. İş Bankası internet sitesi üzerinden yeni yapılan kampanya duyurusu ile İş Bankası anlaşmalı konut projeleri için uygulanan konut kredisi faiz oranı yüzde 0.98 seviyesinden yüzde 0.78 seviyesine çekildi. Anlaşmalı konut projeleri için banka bundan sonra 600 bin liraya kadar olan konut kredisi talepleri için maksimum 120 ay vadeli olmak üzere yüzde 0.78 faiz oranı ile konut kredisi kullanma imkanı sunacak.

Detaylar için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

Aradaki konut kredisi faiz oranı ise anlaşmalı konut projelerinin müetahhitleri tarafından karşılanacak.

0.78 Konut Kredisi Hesaplama!

Başlatılan kampanya ile kira öder gibi ev sahibi olmanın da önü açılmış oldu.

VAKIFBANK'TAN 0.79 FAİZ FIRSATI!

Anlaşmalı firmalardan satın alacağınız konutlar için; aylık %0,79 faiz oranı ve 180 aya varan vade seçenekleriyle konut kredisi kullanabilirsiniz. Kampanyaya dâhil olan firmaların da katkısıyla 0,79% faiz oranı ve 180 aya varan vadelerle, Kampanya, anlaşmalı firmalardan alınacak yeni konut alımları için geçerlidir.

BANKALARIN KREDİ FAİZ ORANLARI İNDİRİMLERİ

Merkez Bankası tarafından piyasalarda rahatlama ve vatandaşa ekonomik esneklik sağlanması amacı ile alınan kredi faiz oranlarındaki indirim kararı, piyasaya olumlu şekilde yansıdı. Merkez Bankası'nın aldığı bu indirim kararının ardından bankalar tarafından da güncel kredi faiz oranları için indirimlere gidilmeye başlandı. Bu sayede vatandaşların kredi çekimlerinde uygulanan faiz oranları çok daha düşük seviyelere inmeye başladı. Hatta kredi türüne göre vatandaşların bankalardan alacakları kredilerde güncel kredi faiz oranları %1'in altına bile düştü.

Merkez Bankası' nın faiz indirimi kararından, güncel kredi faiz oranları için ilk indirim duyurusu Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirildi. Ziraat Bankası en hızlı şekilde ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi için kredi faiz oranlarını indirdiğini açıkladı. Ziraat Bankası' nın ardından Halkbank ve Vakıfbank'ta güncel kredi faiz oranlarını indirdiklerini açıkladılar. Kamu bankaları tarafından yapılan bu kredi faiz indirimleri trendine özel bankalarda dahil olunca, vatandaşa kredi çekiminde önemli bir kolaylık sağlanmış oldu.

KAMU BANKALARI YÜZDE 1'İN ALTINDA FAİZ UYGULUYOR!

Kredilerdeki faiz oranı indirim trendi, özellikle konut kredilerinde oldukça yüksek seviyede oldu. Vatandaşın kolayca kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayan konut kredilerindeki güncel kredi faiz oranları için indirim uygulanması, anında gayrimenkul sektörüne olumlu şekilde yansıdı. Gayrimenkul satışlarında artışın yaşanmaya başladığı süreçte kamu bankaları tarafından konut kredisi güncel faiz oranları yüzde 1'in altında sunuluyor.
İlk olarak Ziraat Bankası ve ardından da Halkbank ve Vakıfbank tarafından güncel konut kredisi faiz oranları %0.99 olarak belirlendi. Bu şekilde çok uzun bir süre sonra Türkiye'de konut kredilerinde faiz oranı yüzde 1'in altına inmiş oldu. Vatandaşlar şimdi çekecekleri konut kredilerinde kamu bankalarını tercih etmeleri halinde 0.99 kredi oranı üzerinden faizlendirmeden faydalanabilecek. Konut kredisi faiz oranları indirimi özel bankalar tarafından da gerçekleştirildi. Ancak kamu bankalarının indirim değerleri özel bankalar tarafından yakalanabilmiş değil. Özel bankalar tarafından uygulanan konut kredisi güncel kredi faiz oranları ise 1.17 ile 1.99 aralığında değişiyor. Özel bankalar arasında en düşük konut kredisi faiz oranı 1.17 ile Akbank ve Türkiye İş Bankası tarafından uygulanıyor.

1 Kasım tarihli güncel kredi faiz oranları şu şekilde:

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.35

Taşıt kredisi: 1.25

Konut kredisi: 0.99

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

İhtiyaç kredisi: 1.35

Taşıt kredisi: 1.25

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: Halkbank müşterileri: 1.25 - Diğer müşteriler: 1.35

Taşıt kredisi: 1.25

Konut kredisi: 0.99

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.55

Taşıt kredisi: 1.39

Ev kredisi: 1.17

AKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.71

Konut kredisi: 1.17

Taşıt kredisi: 1.17

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

Dijital ihtiyaç kredisi: 1.76

Konut kredisi: 1.2

Taşıt kredisi: 1.44

TEB FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.25

Taşıt kredisi: 1.25

Konut kredisi: 1.15

QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.19

Konut kredisi: 1.46

Taşıt kredisi: 1.45

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.69

Mortgage kredisi: 1.99

Taşıt kredisi: 1.51

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

Bireysel ihtiyaç kredisi: 1.79

Konut kredisi: 1.27

Taşıt kredisi: 1.55

KONUT KREDİSİ ŞARTLARI NEDİR?

Her bankanın uyguladığı koşullar farklı olmakla beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları da bulunmaktadır. Örneğin kredi çekilerek satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.