12 Eylül evde bakım maaşı yatan iller: Evde bakım aylığı yatırıldı mı? Maaş sorgulama nasıl yapılır?

Eylül ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde bakım aylığı alan vatandaşlar evde bakım maaşı yatan iller hakkında araştırmalarına devam ediyor. Arama motorlarında evde bakım maaşı yatan iller hangileri sorusunun araştırması artış gösterdi. Evde bakım maaşı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen tarih aralığında hesaplarda oluyor. Peki, 12 Eylül tarihinde evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte güncel liste...

Giriş Tarihi 12 Eylül 2019, 15:53 Güncelleme 12 Eylül 2019, 15:53
12 Eylül evde bakım maaşı yatan iller: Evde bakım aylığı yatırıldı mı? Maaş sorgulama nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Evde bakım parasının hangi illerde yatırıldığı merak konusu oldu. Her ay belirli tarihler arasında ödenen bakım paralarının ödemelerine dair detaylar e-Devlet üzerinden de sorgulanabiliyor. Bu kapsamda 12 Eylül'de evde bakım maaşı yatan iller hangileri sorusu merakla sorgulatılan konuların başında bulunuyor. İşte 12 Eylül evde bakım maaşı yatan iller...

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

Şu ana kadar bakım aylıklarının Adıyaman, Çanakkale, Sakarya, Diyarbakır, Afyonkarahisar, Giresun, Karabük Kırıkkale, Hatay, Antalya, Tokat, Çanakkale ve Edirne'de yatırıldığına dair bilgiler geliyor. Liste güncellendikçe haberimizin içinde yer alacak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL TAKİP EDİLİR?

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor.