31 Mayıs Cuma günü, milyonlar için kazançlı bir gün olacak

Kamu işçilerine 26 günlük ikramiyenin ikinci yarısı 31 Mayıs'ta ödenecek. Hesaplara en az 792 lira yatırılacak. KHK Kapsamında çalıştıkları kurumlarda kadroya alınan taşeron işçiler bu sayede pek çok mali ve sosyal hakka kavuşmuş oldu.

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2019, 10:08 Güncelleme 07 Haziran 2019, 11:29
31 Mayıs Cuma günü, milyonlar için kazançlı bir gün olacak

İÇİNDEKİLER

31 Mayıs Cuma günü, milyonlar için kazançlı bir gün olacak. Emeklilere bayram ikramiyelerinin, işsizlere maaşlarının yatırılacağı 31 Mayıs'ta; taşeron işçilere de ödeme var. 31 Mayıs'ta yaklaşık 500 bin kamu işçisinin hesabına 13 günlük ilave tediye (ikramiye) yatırılacak.

TEDİYE CUMA GÜNÜ YATIYOR

31 Mayıs'ta yaklaşık 500 bin kamu işçisinin hesabına 13 günlük ilave tediye (ikramiye) yatırılacak. Kamu işçilerinin yıllık ikramiyesi; fazla mesai, yol ve yemek gibi ilave ödemeler olmaksızın hesaplanan brüt ücretin 52 günlük tutarı kadar oluyor. İkramiyeden SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesintisi yapılıyor. Yılın ilk 6 aylık döneminde 26 günlük tutar ödenirken, ikinci 6 aylık döneminde de bir 26 günlük tutar daha ödeniyor. 26 günlük tediye de 2 taksitte veriliyor. 26 günlük tediyenin 13 günlük tutarı Ocak'ta ödenmişti. 31 Mayıs'ta da kalan 13 günlük tutar ödenecek. Asgari ücretle çalışan bu yıl 52 gün üzerinden net 3 bin 170 lira ikramiye alacak. Ocak'ta 13 günlük tutar 792,57 lira yatırılmıştı, 31 Mayıs'ta da aynı tutarda ödeme yapılacak.

4/D KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİLER TEDİYE İKRAMİYESİ VE BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

KHK kapsamı ile 4/D statüsüne kavuşan taşeron işçiler hem tediye ikramiyesi hem de bayram ikramiyesi almaya hak kazandılar. 2019 ikramiye ödemeleri taşeron işçilere Mayıs ayı itibari ile yapılırken tediye ikramiyesi ve bayram ikramiyesi ile işçiler mali açıdan kendilerini çok rahatlatacak ek ödeme alma hakkı kazanmış olacak.

TAŞERON İŞÇİYE TEDİYE ÖDEMESİ

Kadroya geçen taşeron işçilere tediye ödemesi devlet tarafından yapılacak. Bir takvim dönemi için 52 gün olarak tediye ödemesi hesaplama işlemi yapılırken bu rakamlardan vergi ve primler kesilerek kalan tutar ödeniyor.
Taşeron işçilere ilave tediye ödemesi ne yazık ki toplu ödenmiyor. Yıl içerisinde toplam 4 taksit halinde işçilerin maaş hesaplarına tediye ödemesi yatırılıyor. 2019 tediye ödemeleri için ilk taksit Ocak ayında maaşlara yatırılmıştı. İkinci taksit ödemeleri ise bayramdan önce işçilerin maaşlarına yatırılacak.

Asgari ücretle çalışan kadrolu taşeron işçinin tediye ödemesi en az 825 lira olarak gerçekleşecek. İşçinin maaşı yükseldikçe bayram öncesi tediye ödemesi rakamı da kademeli olarak yükselecek.

TAŞERON İŞÇİ KAÇ LİRA İKRAMİYE ALACAK?

Taşeron işçilere bayram ikramiyesi ödemesi olarak bilindiği üzere biri Ramazan Bayramı öncesi biri de Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere yılda 2 kere para ödemesi yapılmaktadır.

Taşeron işçilere Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak 75 lira ödeme yapılacak olan cep harçlığı olarak ta anılan bu rakam ile beraber işçilere yapılan ödeme en az 900 lirayı bulacak. Her iki rakam Mayıs ayı sonuna kadar hesaplara yatırılacak.

KADROYA GEÇEN İŞÇİLERE ZAM YAPILACAK MI?

Belediye çalışanı 1311 işçi gerçekleştirilen yeni sözleşmeyle beraber yüzde 37 oranında zam aldı ve sosyal haklar ile yardımlardan faydalandı.

Diğer yandan Çorum Belediye Başkanı Gül kent içerisinde düzenlenen törende yaptığı açıklamada ise en düşük işçi yevmiyesinin 88 Türk Lirasından 99 Türk Lirasına çıkarıldığını ve zam görüşmelerinin hem belediye ve hem de işçilerin taleplerine göre hesaplanarak gerçekleştirildiğini ifade etti.