Aracı bizi tüketti

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Genel Başkanı Bülent Tunç, besiciler et fiyatlarını 1 lira yükselttiğinde market ve kasaplara 5-10 liralık artışların yansıdığını belirterek, et üzerinden parayı aracıların kazandığını iddia etti. Tunç, 2010 yılında karkas kilogramı 19 liraya kestirilen büyükbaş hayvanın bugünlerde 22-23 liraya kestirildiğini ve aradan geçen 5 yılda girdi maliyetlerinin çok yükseldiğini ifade ederek, "Besici maliyetini ancak karşılayıp 2-3 lira gibi bir kâr edebiliyor" dedi.

'28 LİRAYA SATILMALI'

22 liraya
kesilen etin market ve kasaplarda en fazla 27-28 liraya satılması gerektiğini vurgulayan Tunç, "Ama özellikle büyükşehirlerde lüks semtlerdeki kasap ve marketlerde kilosu 70-80 liraya kadar dana eti satıldığını biliyoruz. Normal kasap ve marketlerde de 40 liradan aşağı kuşbaşı, 30-35 liradan aşağıya da kıyma yok" diye konuştu. Dana etinde besici yapmasa da market ve kasapların dönemsel artışlar yaptığını öne süren Tunç, "Koyun eti sorunu çözer" dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.