Çocuklarda şurup paniği

Oxford Üniversitesi'nin araştırmasıyla yeniden gündeme gelen mısır şurubunun, daha çok çocukların tükettiği gıdalarda kullanılması aileleri endişelendirdi

İngiltere' de Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmayla yeniden gündeme gelen mısır şurubu ve içindeki fruktoz özellikle çocukların tükettiği gıdalarda kullanılıyor. Maliyetleri düşürmek için firmaların tercih ettiği bu katkı maddeleri, vücuttaki şeker miktarını arttırıp obezite, kalp, karaciğer ve en sonunda kanser hastalıklarına sebep oluyor.
YABANCI FİRMALAR DA VAR
Türkiye'de de üretilen mısır şurubu cikletten, bisküviye, yoğurttan, dondurmaya kadar yüzlerce çeşit gıda maddesinde kullanılıyor. Mısır şurubu ülkemizde de üretiliyor. Üreticiler arasında yerli firmalar olduğu gibi yabancı firmalar da bulunuyor. Gıda sektörü daha az kullanıldığında daha çok tat verdiği için maliyetleri düşüren mısır şurubunu tercih ediyor. Ortaya çıkan sonuçları öğrenen vatandaşlar ise endişeli. Özellikle çocukların yedikleri neredeyse tüm ürünlerde bu katkı maddelerinin kullanıldığını belirten vatandaşlar, "Daha az maliyet için insan sağlığı ile oynanır mı?" diye soruyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.