9 milyon euroluk yat kuyruğu

İstanbul Boat Show'da 9 milyon euroluk Cobra MS Infinity adlı yat patronların ilgi odağı oldu. İç dizaynı ile değeri 30 milyon euroya çıkan yata ilk sipariş geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2012 Güncelleme 30 Eylül 2012, 02:30
9 milyon euroluk yat kuyruğu

İÇİNDEKİLER

İstanbul' da düzenlenen yat fuarı Boat Show yine milyon euroluk yatlarıyla gündem oldu. Toplam değeri 1.1 milyar euroyu bulan yat, mega yat, motor yat, yelkenli, katamaran ve sürat teknelerinin sergilendiği fuar, yerli yabancı zengin işadamlarının da ilgisini çekiyor. Büyüklükleri 4 metre ile 50 metre arasında değişen 280 adet yerli-yabancı tekne tasarımının sergilendiği fuarda en çok ilgiyi, çıplak fiyatı 9 milyon euro olan Cobra MS Infinity adlı yat gördü. Birçok zengin servet değerindeki bu yatı yakından inceledi. Yetkililer, yatın kaba fiyatının 9 milyon euro (20.7 milyon lira) olduğunu, ancak içine yapılacak eklemelerle bu rakamın 30 milyon euroya (69 milyon lira) kadar çıkabildiğini söyledi.

SAYI ARTACAK
Yatın ilk gün gördüğü ilgi siparişi de beraberinde getirdi. İsmi açıklanmayan bir zengin Türk'ün bu yat için ön sipariş verdiği belirtildi. Geçen yıl da bu yattan 3 sipariş aldıklarını söyleyen yetkililer, fuar sonuna kadar satışın bu rakamı geçeceği kaydetti. Fuarın ilk günü 9 adet lüks yat satışının gerçekleştirildiği, bunların içinde bir Ortadoğulu işadamının aldığı 4 milyon euroluk Princess Yat'ın da bulunduğu bilgisini aldık.

46 METRE UZUNLUĞUNDA
Cobra MS Infinity, 46 metre uzunluğunda. Yatın salonuna 6 metrelik elektrikli kayar cam kapıdan giriliyor. Salonda oturma grubu, asansörle gizlenmiş LCD TV, sinema ses sistemi, güverteyle birleşen 12 kişilik yemek masası bulunuyor. Biri VIP, 2'si ana kamara, 4'ü konuk olarak konumlanmış kamaralar da dikkat çekiyor. Yelkenlide ana kamara 45, VIP kamara 40 ve misafir kamaraları 20 metrekare büyüklüğünde. Mega yelkenlinin fiyatı ise tam 9 milyon euro...

SUNSEEKER; 4 MİLYON 750 BİN POUND
Fiyatı 4 milyon 750 bin pound olan lük yat,15 metre uzunluğunda ve 6.5 metre eninde. Yatta 8+4 kişi için 4+2 kamara bulunuyor. Tamamı cam ile çevrili salonu olan yat, yüksek performanslı bir motora sahip.

4 LÜKS KAMARASI VAR
5 milyon euro değerindeki bu yat 36 metre uzunluğunda. Merlin 100 adlı mega yelkenlide, 8+1 yolcu 4 lüks kamarada konaklayabiliyor. Yelkenlide ayrıca 4+1 mürettebat için de 3 kamara bulunuyor.

'RÜYA' GİBİ...
Fiyatı 8 milyon 250 bin euro olan ve 'benim rüyam' anlamına gelen My Dream adlı yatın boyu 38, genişliği 8.70 metre. 4 kamarası bulunan tekne, hızlı olmasıyla da dikkat çekiyor.