7 tepeli şehre 250 metrelik zirve

GAP İnşaat, Emlak Konut GYO ve Varyap'ın 1.5 milyar liralık Metropol İstanbul Projesi'nin 250 metrelik ana kulesi, Avrupa'nın en yüksek yapıları arasına girecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2012 Güncelleme 12 Ocak 2012, 02:16
7 tepeli şehre 250 metrelik zirve

İÇİNDEKİLER

Doğu Ataşehir'de GAP İnşaat, Emlak Konut GYO ve Varyap Ortak Girişimi'yle inşa edilen Türkiye'nin en büyük karma projelerinden Metropol İstanbul, sektöre sınıf atlatacak. 3 yüksek bina ve bin 500'ün üzerinde bağımsız üniteden oluşacak proje; rezidans, ofis, alışveriş merkezi, eğitim kurumu ve rekreasyon alanlarının yanı sıra, 250 metrelik ana kulesiyle de dikkat çekiyor. Projenin konut bloğundaki ilk etap konutlar haftasonu, metrekaresi 5 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Dün yapılan toplantıya katılan Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, projenin maliyetinin 1.5 milyar lirayı bulacağını ve 4 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. Yetgin, "Metropol İstanbul, mimari ve teknik tasarımı ile örnek teşkil edecek bir proje" dedi. Feyzullah Yetgin, Dubai'deki 828 metre yüksekliğindeki Burj Halife projesini yapan Hyder Mühendislik'in, projenin mühendislik danışmanlığını üstlendiğini belirtti.

'MARKA OLACAK'
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise 2014'te tamamlanacak projenin tüm fonksiyonları ile 2015 başında hizmete açılmasının hedeflendiğini açıkladı. Kurum, projenin tüm bağımsız bölümlerinin yerli ve yabancı müşterilere açık olacağını, ticari üniteler için de yurt dışı yatırımcılardan ciddi görüşme talepleri aldıklarını ifade etti. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, Varyap ve GAP İnşaat ortaklığının, Türkiye için değer yaratacağını belirterek, "İstanbul Finans Merkezi'nde kentsel bir vaha inşa ediyoruz. bu proje küresel bir marka olacak" dedi. Varlıbaş, projeye rekor talep geldiğini belirterek, 308 rezidansın yüzde 60'ının ön satış ve opsiyonlu satış için talep aldıklarını kaydetti.

'BU PROJE GÜVENİN İLANIDIR'
Ataşehir'de herkese açık, yepyeni bir kamusal alan oluşturmayı hedeflediklerini belirten RMJM Proje Müdürü Chris Jones, şöyle konuştu: "Bu proje, Türkiye'nin dinamizminin ve 2012 yılına olan güveninin, tarih ve yer belirtilerek yapılan bir ilanıdır. Ülkenizin 2012'ye güveni, Türkiye'yi ekonomik durgunluk yaşayan dünyanın birçok ülkesinden farklı bir konuma yerleştiriyor."

AÇIK HAVA ALIŞVERİŞ KONSEPTİ
Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, projenin en çarpıcı tasarımlarından birinin alışveriş merkezi (AVM) olacağını belirterek, şu bilgileri verdi: "Açık havada alışveriş konseptiyle hazırlanmış bir AVM inşa ediyoruz. 400 metrelik alışveriş caddesinde insanlar adeta Milano, Soho ve Nişantaşı'nı yaşayacaklar."