İSİMLER AÇIKLANIYOR:
KEY listesi 21 Mart'ta Resmi Gazete'de ilan edilecek. Hak sahiplerinin alacakları KEY tutarları, bu tarihten itibaren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (EGYO) internet sitesinde sorgulanabilecek.
NASIL ALINACAK:
KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C. Kimlik Numarası'yla, yabancı uyruklu hak sahiplerine ise yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılacak. Kurumlar tarafından T.C. Kimlik No ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak. Kimlik numaralarıyla yapılan sorgulama sonucunda görülen ödeme miktarına itirazı olmayan hak sahipleri ödemelerini, açıklanan ödeme tarihleri doğrultusunda Ziraat Bankası şubelerinden T.C. Kimlik No veya yabancı kimlik numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport (yabancı uyruklular için sadece pasaport) ibraz etmek suretiyle alacak.
İSTEYENE HİSSE SENEDİ:
KEY ödemeleri nakit olarak yapılabileceği gibi, EGYO hisse senedi verilmek suretiyle de yapılabilecek. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri Ziraat Bankası şubelerine başvuracak.
İSMİ OLMAYAN NE YAPACAK?
Yapılan sorgulamada listede isimleri yer almayan, T.C. Kimlik No ve yabancı kimlik numarası ya da vergi kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunu ve ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin, öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara, bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) müracaat etmeleri gerekecek.
ATM'DEN DE ÇEKİLEBİLECEK:
KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası'nda hesabı ve bu hesabına ilişkin Bankkart'ı bulunanlar, ilk günden itibaren tabloda belirtilen günleri beklemeden Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını alabilecek.
8 MİLYON ABONEYE ÖZEL ELEKTRİK
FAİZLER DÜŞTÜ KONUT ALIM GÜCÜ ARTTI
VİZE DERDİ BİTMİYOR
TOKİ EV SAHİPLERİNE YÜZDE 20 İNDİRİM