
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının, aralarında vergi müfettişlerinin de bulunduğu kamu görevlilerine yönelik, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak", "kamu kurum ve kuruluşlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "kişinin bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık", "bir bilişim sistemindeki var olan verileri başka bir yere gönderme" ile "rüşvet almak, vermek" suçlarından 16 kişinin tutuklandığı soruşturma sürüyor.
İstanbul'da aralarında vergi müfettişlerinin de bulunduğu kamu görevlilerinin rüşvet aldığı anlar kamerada. (AA)
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ELE GEÇİRİLDİ
Soruşturmada, şüphelilerin rüşvet aldığı anlara yönelik güvenlik kamerası görüntüleri ele geçirildi.
Dosyaya giren görüntülerde, bir masada evrak inceleyen iki kişiden birinin cebinden çıkardığı para destesini diğerine vermesi yer alıyor.
İstanbul'da aralarında vergi müfettişlerinin de bulunduğu kamu görevlilerinin rüşvet aldığı anlar kamerada. (AA)
Başka bir görüntüde ise aynı kişinin, yanına gelen kişilere desteler şeklinde para verdiği görülüyor.
Farklı bir tarihteki görüntüde ise odaya giren bir kişinin cebinden çıkardığı paraları gizlice saymaya çalışması yer alıyor.