Vatandaş hakkını hem arıyor ve alıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2009 Güncelleme 25 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Turgut Sonyurt 67 yaşında bir vatandaş. Kullandığı hatlı GSM telefonuna ayda ortalama 20-25 TL fatura geliyor. Geçen ay birden bire fatura 81 TL gelince hemen GSM şirketini arıyor. Onlar da numarasından TV'den satış yapan bir numaranın 6 defa arandığını, faturanın 48 TL'sinin burayla konuşulduğunu söylüyor. Turgut Bey haklı olarak böyle bir yeri aramadığını kendisinin bu tür yerlerden alış-veriş yapacak durumda olmadığını anlatmaya çalışıyor ama nafile. GSM şirketinden sonuç alamayan Turgut Bey, soluğu Bağcılar Tüketici Mahkemesi'nde alıyor.

Herkes dersini aldı

Ama buradaki sekretere laf anlatması da ayrı bir sorun. Belli ki sekreter kızımız Turgut Bey'i başından savmak istiyor. Dilekçesini okuyamadığını, zaten kendisine sıranın 3-4 ay sonra gelebileceğini söylüyor. Ama sonunda Turgut Bey müraacatını yapmayı başarıyor. Şimdi GSM şirketi yetkililerine sesleniyorum; siz o beyefendiyi dikkate almadınız, o da hattını başka bir firyama aktardı. Tüketicinizi kaybettiniz. Ama Bağcılar'daki adı bizde saklı sekreter kız, seni takip etmeye devam edeceğiz. Derdini anlatmaya gelen vatandaşlara böyle yukarıdan konuşmak, işleri yokuşa sürmek, bulunduğun yere yakışmıyor. Şikayeti olmayan, sorununu kendi çözebilen vatandaşın orada işi ne?

Mum ışığında ders
Gaziantep'te elektrik sorunu bir türlü çözülemeyen mahallede çocuklar mum ışığında ders çalışıyor. Beykent Mahallesi'nde 3 yıldır yaşanan elektrik sorununun çözülmemesi vatandaşları çileden çıkarıyor. Yaz-kış elektrikleri kesilen Beykent Mahallesi sakinleri durumu defalarca yetkililere bildirdiklerini ancak bir türlü sorunun çözülmediğini söylüyor. Beykent sakinlerinden Vedat Güngör, "Sık sık kesilen elektriklerden dolayı beyaz eşyalarımızın arızalanmasından korkuyoruz" diyor. Gaziantep TEDAŞ yetkilileri mahallelinin sesini duyun artık.

Açıköğretimliler tek ders sınav hakkı istiyor
Ülkemizde bu yıl 155 üniversiteye 528 bin 728 öğrenci yerleştirildi. Bunlardan 257 bin 949'u Anadolu Üniversitesi'ne kayıt yaptırdı. Bütün üniversitelerin kabul ettiği öğrencilerin oranı yüzde 51 iken AÜ'nin tek başına eğitim verdiği öğrencilerin oranı ise yüzde 49 oldu. Bir milyon 280 bini bulan öğrenci ile bir şehir nüfusuna ulaşan Anadolu Üniversitesi öğrencileri tek ders sınavı yapılsın istiyor. Binlerce öğrenci bir dersten sorumlu oldukları için birçok haklarının zayi olduğunu belirterek, kendilerinin af değil ek sınav hakkı istediklerini, ancak bir türlü bu hakkın kendilerine tanınmadığından şikayetçi.

18 yılda bitmedi
Marmaris'e bağlı Turgut Köyü'nde Keyland Otel'in inşaatı bir türlü tamamlanamıyor. Bu durumdan da en çok Turgut Köyü sakinleri rahatsız oluyor. 18 yıldır bitmeyen otel bugüne kadar birçok el değiştirmiş. Muhtar Naci İşler, "Köyümüz SİT alanı olduğu için, başımızı sokacak ev yapamıyoruz bu otelin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Köyümüz için de ekmek kapısı olacak" diyor.