Tavuğu AB'ye pişirerek sattık

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Genel Sekreteri Yüce Canoler, ısıl işlem görmüş kanatlı ürünler için AB'ye ihracatın önünün açıldığını belirterek, Keskinoğlu ve Şeker Piliç'in ihracata başladığını, Pınar Hindi'nin numune gönderdiğini, Banvit ve Beypiliç'in ihracat için hazırlık yaptığını söyledi. Canoler, AB'nin en az 70 derecede ısıl işlem görmüş ürünleri kabul ettiğini, bunun şartlı izin olduğunu kaydetti. Türk Gıda Kodeksi'nde, ileri işlenmiş ürünler olarak anılan ürünler için 72 derecelik ısıl işlem öngörüldüğüne değinen Canoler, bu ürünlerin burger, nuget ve döner gibi ürünleri kapsadığını ifade etti. Asıl hedeflerinin çiğ piliç eti ihracatı olduğunu anlatan Canoler, "AB'den bir uzman heyet inceleme için gelecek" dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.