YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte 2019 YKS üniversite tercih tarihleri...

15-16 Haziran'da uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren öğrenciler şimdi heyecanla sonuçları beklemeye başladı. Öğrencilerin aklında aynı zamanda "YKS tercihleri ne zaman başlayacak?" sorusu da yer alıyor. İşte YKS tercihlerine ilişkin bilinmesi gerekenler...

Giriş Tarihi 30 Haziran 2019, 20:49 Güncelleme 30 Haziran 2019, 21:02
YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte 2019 YKS üniversite tercih tarihleri...

İÇİNDEKİLER

YKS'nin üç oturumuna katılan öğrenciler heyecanla tercih dönemini bekliyor. Bu nedenle YKS tercih tarihleri yüz binlerce öğrenci tarafından büyük bir heyecanla araştırılıyor. Tercih yapmayı bekleyen öğrenciler, tercih takvimini araştırmaya başladı. Peki, YKS tercih dönemi ne zaman başlayacak? İşte YKS tercih dönemine dair detaylar...

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS Üniversite tercihleri, 23 Temmuz tarihinde başlayıp 29 Temmuz tarihinde sona erecek.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre, 2019 YKS sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler sonuçlarına, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden erişim sağlayabilecek.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI

YKS'nin soru ve cevapları öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı oturumları TYT, AYT ve YDT'nin soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı.

TYT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AYT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YDT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

Evet. TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT'de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir.