Başarı Teşvik Programı başvurusu başladı mı, takdir-teşekkür alana 10 BİN TL ÖDEME mi yapılacak?

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi ve öğrenciler, karnelerini almanın heyecanını yaşıyorlar. Bu dönemi başarıyla geçen öğrenciler, aldıkları notların ve başarılarının keyfini çıkarıyorlar. Özellikle takdir ve teşekkür belgesi almayı başaran öğrenciler, başarılarının mutluluğunu yaşıyorlar. Bu dönemi başarıyla tamamlayan öğrenciler, takdir ve teşekkür belgelerinin yanı sıra, devlet tarafından sağlanan destekler ve yardımlar konusunda da bilgi arayışına girdiler. Öğrenciler ve aileleri, devletin eğitimle ilgili sunduğu desteklerden faydalanıp faydalanamayacaklarını öğrenmek istiyorlar.

Giriş Tarihi 23 Ocak 2024, 09:05 Güncelleme 23 Ocak 2024, 09:05
Başarı Teşvik Programı başvurusu başladı mı, takdir-teşekkür alana 10 BİN TL ÖDEME mi yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz sene sınıfında ilk 3'e, okulunda ilk 5'e giren ve takdir teşekkür belgesi alan ihtiyaç sahibi öğrencilere, bir asgari ücretin yüzde 60'ı kadar devlet desteği sağlanacağını açıklamıştı. Peki, bu sene öğrencilere karne hediyesi verilecek mi? İşte detaylar...

KARNE HEDİYESİ 10 BİN TL ÖDEME VAR MI?

2023 yılı eğitim öğretim dönemi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başarı Teşvik Programını açıklamıştı.

Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada, "Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 orana varan tutarda destek vereceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

Ancak 2024 yılı için herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. Konuya yönelik açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ülkemizdeki öğrenciler, başarı teşvik programı ile ilgili heyecan içinde bekleyişe geçti.