EKPSS'de kaç puan ile hangi memurluk gelir? İşte tercih yerleştirme sonuçları

EKPSS - 9 Ocak EKPSS memur 2020 yılı atama kura tercih sonucu ÖSYM tarafından biraz önce açıklandı. Adaylar hangi pozisyona yerleştirildiklerini oldukça merak ediyordu. EKPSS sonucu ile yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir. Geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayların yerleştirmelerde mezun olduğu en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı kullanılacaktır.

Giriş Tarihi 09 Ocak 2020, 16:13 Güncelleme 09 Ocak 2020, 16:32
EKPSS’de kaç puan ile hangi memurluk gelir? İşte tercih yerleştirme sonuçları

İÇİNDEKİLER

EKPSS - Devlet engelli vatandaşlar arasından kura yöntemiyle memur atamaları gerçekleştirmektedir. Kamu kurumlarına kontenjan dahilinde gerçekleştirilen kura sonuca atamalarla binlerce engelli vatandaş istihdama kavuşmaktadır. 2020 Yılı engelli memur alımı tercih başvurularının tamamlanmasının ardından kura sonuçları osym.gov.tr'de açıklandı. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirileceklerdir. İlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

EKPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA İŞLEMİ

EKPSS yerleştirme sonuçları sorgulama işlemi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) resmi internet sitesinden açıklandı.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

KAÇ PUANA NERESİ GELİR

EKPSS yerleştirmelerinde memur alımında kadrolar için en düşük ve en yüksek puanlar ekteki tablolarda belirtilmiştir.

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar

Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar

Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar

Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadrolar

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

EKPSS'de yüksek puan almak veya kurada adı çıkmak, bu kılavuzda yer alan kadroya yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır.Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirme yapılsa bile ilgili kurum tarafından atamaları yapılmayacaktır. Adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİ

Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının internet yoluyla açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde bu kılavuzdaki "Genel Amaçlı Dilekçe" örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdırlar (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.). Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konulabilmesi için dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR40 0001 2009 4520 0044 0002 07 numaralı hesabına 5,00 TL'nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekmektedir.

EKPSS NEDİR?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan "Protokol" hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi aşamalarından oluşan sınav sistemidir.

Yıllarca engellilerin kamuya alımlarında merkezi sistem sınavı olmadığından her kurum kendi ihtiyacını kendi belirliyor, sınavını ise kendi yapıyordu. Bu durum engellilerin ciddi anlamda sıkıntı yaşamasına sebep oluyordu. Çünkü kurumların engelli alımları ile ilgili başvuruları ve sınavları her zaman farklı İl'lerde olduğundan engelliler maddi anlamda zorlanmakta ve gidiş gelişlerde sorunlar yaşamaktaydı. Engelli olmanın ve engelli olarak işe girmenin (tabiri uygunsa) işkence olduğu dönemlerdi.