MEB 2020: 15 tatil ne zaman? Sömestr tatili ne zaman başlayacak? Yarıyıl tatili ayın kaçında?

Sömestr tatili için geri sayım başladı. Milyonlarca öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıkacaklar. 18 milyon öğrencinin merakla beklediği yarıyıl tatilinin takvimi belli oldu. Öğrenciler ara tatil döneminin başlamasının ardından yarıyıl tatilinin kaç gün yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, 15 tatil ne zaman? Sömestr tatili ne zaman başlayacak? Yarıyıl tatili ayın kaçında?

Giriş Tarihi 10 Ocak 2020, 11:20 Güncelleme 10 Ocak 2020, 12:09
MEB 2020: 15 tatil ne zaman? Sömestr tatili ne zaman başlayacak? Yarıyıl tatili ayın kaçında?

İÇİNDEKİLER

15 Tatil ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 eğitim öğretim takvimine göre, yarıyıl tatili için geri sayım başladı. Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve ortaöğretimdeki yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne alarak yarıyıl tatiline başlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. Bu yıl başlayan ara tatiller ile birlikte yaz tatili süresi 11 haftaya düşmüştü. Bu gelişmelerin ardından öğrenciler yarıyıl tatilinin kaç gün olacağını araştırıyor. Peki, 15 tatil ne zaman? Sömestr tatili ne zaman başlayacak? Yarıyıl tatili ayın kaçında?

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Birinci dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.

İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

Yarıyıl tatilinde herhangi bir değişiklik olmadı. Sömestr tatili olarak da bilinen yarıyıl tatili her sene olduğu gibi bu sene de 15 gün yapılacak.

İKİNCİ NİSAN ARA TATİLİ NE ZAMAN?

İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında yaşanacak.

13 Nisan 2020'de eğitim öğretim devam edecek.

2020 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanacak ve 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

MEB'DE BURSLU ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ KANUN ÜZERİNE YENİ ÇALIŞMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kızılcahamam Eliz Otel'de "Yurt Dışı Bursiyerler Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri" toplantısına katılarak lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) burslusu katılımcılara hitap etti.

Ziya Selçuk, ülkenin çok saygın kurumlarında görev alacak, ülkeyi, bayrağı daha yükseklere götürecek bir toplulukla beraber olduklarını ifade ederek, Türkiye'nin insan gücünün çocukların geleceğine çok daha parlak şekilde bakılmasına vesile olacağını vurguladı.

Lisansüstü eğitim için yurt dışına giden bursluların bu ülkelerde evrensel bir bakış açısına sahip olmasının önemine dikkati çeken Selçuk, "İnsan için, insanlık için ve bu topraklar için neler yapabileceğimizi salim kafayla düşünürüz, dünyayı gözden geçiririz ve içselleştirdiklerimizi de bu toprakların boyasıyla boyayıp millileştiririz, güzelleştiririz." dedi.

Yurt dışına burslu öğrenci gönderme sürecinin 3. Selim döneminde başladığını, bu konuda Cumhuriyet döneminde Gazi Mustafa Atatürk'ün vizyonuyla büyük bir çaba içine girildiğini anlatan Selçuk, o çabanın kıvılcımları ateşe döndürdüğünü söyledi.

Bakan Selçuk, bu süreçte 20 bine yakın öğrencinin eğitimlerinin ardından ülkeye dönerek hizmet ettiğini dile getirdi.