Deprem sonrası eğitime ara! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu: Tüm Türkiye’de okullar tatil edildi... O illerdeki üniversiteler...

Son dakika haberleri... Kahramanmaraş'ta peş peşe gelen depremler sonrası Türkiye genelinde eğitime ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Özer, "Tüm Türkiye'de okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz." ifadelerini kullandı. Öte yandan ÖSYM'den yapılan açıklamada bazı sınavların başvuru tarihlerinin değiştirildiği duyuruldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremin etkili olduğu 10 il ve çevre 12 ilde ikinci bir duyuruya kadar üniversite eğitimine ara verildiğini duyurdu.

Giriş Tarihi 06 Şubat 2023, 17:03 Güncelleme 06 Şubat 2023, 18:06
Deprem sonrası eğitime ara! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu: Tüm Türkiye’de okullar tatil edildi... O illerdeki üniversiteler...

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Deprem birçok ilde hissedilirken son bilgiye göre 1121 vatandaşımız hayatını kaybetti.

EĞİTİME DEPREM ARASI
Deprem sebebiyle tüm Türkiye'de eğitime ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Özer, "Tüm Türkiye'de okullarımızı 13 Şubat'a kadar 1 hafta tatil ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YÖK DUYURDU: BAZI İLLERDE ÜNİVERSİTELERE ARA
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), depremin etkili olduğu 10 il ve çevre 12 ilde ikinci bir duyuruya kadar üniversite eğitimine ara verildiğini duyurdu.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Osmaniye illerindeki üniversitelerde ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verilecek. Yurt ve kampüs imkanlarının ihtiyaç halinde kullanımına sunulmak üzere Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kayseri, Konya, Mardin, Mersin, Niğde, Sivas, Tunceli illerindeki yükseköğretim kurumlarında da bahar yarıyılı eğitim ve öğretim dönemi daha sonra açıklanacak bir tarihe kadar ertelendi. Öğrencilere 17 Şubat'a kadar sınav ve devam konularında gerekli kolaylıklar sağlanacak. Söz konusu illerdeki üniversitelerin tıp fakültelerinin 6. sınıfları ile diş hekimliği fakültelerinin 5. sınıfları bu karar kapsamı dışında tutuldu.

ÖSYM'DE SINAV BAŞVURU TARİHLERİNİ DEĞİŞTİRDİ
Öte yandan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler ve artçı sarsıntılar nedeniyle bazı sınavların başvuru tarihlerini değiştirdiğini duyurdu.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 19 Mart'ta yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ), 26 Mart'ta yapılacak Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) için 9 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.

12 Mart'taki Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2023-YÖKDİL/1) için de 10 Mart'a kadar başvuru alınacak.

DEPREM SONRASI DEVLET SEFERBER OLDU
Türkiye'yi sarsan deprem sonrası devlet seferber oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığına gitti.

Arama kurtarma çalışmalarına verildiğini ve kesintisiz sürdürüldüğünü belirterek, "Gün 85 milyon tek yürek, tek bilek olma günüdür." dedi.

Bakanlar da deprem bölgelerinde sahada çalışmalarını sürdürüyor.

HANGİ BAKAN NEREDE?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Adana
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Adana
Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu: Osmaniye
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Kahramanmaraş
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi: Hatay
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Hatay
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Hatay
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Gaziantep
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Şanlıurfa
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Malatya
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Malatya
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Adıyaman
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Diyarbakır

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN