Açık öğretim (açık lise) MEB AÖL öğrenciler 1. dönem ders notlarıyla üst sınıfa geçti mi, mezun oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Twitter adresinden yapılan açıklamada "Açık öğretim okullarındaki 18 yaş ve üzeri öğrencilerimize müjde. 3'üncü dönem sınavları yapılmaksızın dönem derslerinin kredilerinin tamamlanması kararı alındı" denildi. MEB, Açık öğretim ortaokulu ve lisesi öğrencilerinin bu haktan faydalanabileceğini duyurdu. Ayrıca liseyi açıktan okuyan öğrencilerin girdiği AÖL sınavları sona erdi. Şimdi öğrenciler AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanır sorusunun yanıtını arıyor. AÖL sınav sonuçları hakkında henüz resmi açıklama yok fakat 20 iş günü içinde açıklanması bekleniyor.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2020, 09:26 Güncelleme 30 Temmuz 2020, 09:26
Açık öğretim açık lise MEB AÖL öğrenciler 1. dönem ders notlarıyla üst sınıfa geçti mi, mezun oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Mili Eğitim Bakanlığı, corona virüsü salgınına karşı 2019-2020 eğitim öğretim yılında örgün eğitime devam eden öğrencilerin, herhangi bir hak kaybına uğramadan 1. dönem aldığı ders notlarıyla bir üst sınıfa geçmelerinin veya mezun olmalarının sağlandığını hatırlattı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, AÖL sınav sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yapmadı. AÖL sınav sonuçlarının Ağustos ayında açıklanması bekleniyor. Peki öğrenciler 1. dönem ders notlarıyla üst sınıfa geçti mi, mezun oldu mu?

MEB şöyle devam etti:

* Örgün eğitime devam eden öğrencilere sağlanan bu imkândan açık öğretim okullarına kayıtlı ve 7 Eylül 2020 tarihi itibarıyla 18 yaşından gün almış, 3. dönem sınavlarına katılma şartını taşıyan tüm öğrenciler de faydalanacaktır.

* Açık öğretim okullarında öğrenim gören örgün eğitim çağı dışına çıkmış öğrencilerin salgın döneminde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi, yeni eğitim öğretim yılı kayıtları ve yüz yüze eğitim uygulamalarının zamanında başlatılabilmesi için açık öğretim okullarının 3. dönem sınavları yapılmış kabul edilerek öğrencilerin 3. dönem kayıt yenilemeleri otomatik olarak yapılarak bir dönemde alabilecekleri toplam ders sayısı kadar ders atanacak ve otomatik olarak atanan bu derslerden öğrenciler başarılı sayılacaktır.

* Millî Eğitim Bakanlığının sunduğu bu imkândan; açık öğretim okullarında kayıtlı 3. dönem sınavlarına katılma şartını taşıyan yurt içi ve yurt dışındaki öğrenciler faydalanacaktır. Öğrencilerimiz, okullarının internet sayfalarından ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, AÖL sınav sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yapmadı. AÖL sınav sonuçlarının Ağustos ayında açıklanması bekleniyor.

AÖL DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle örgün liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmişti. Ancak bu değişiklik AÖL'de henüz uygulamaya geçmedi. AÖL ve MAÖL sınavlarında geçerli olan ve günümüzde uygulanmakta olan Açık Lise ders geçme notu 45 puandır.

Açık Öğretim Lisesi Sınavları Nasıl ve Nerede Yapılır?

Açık öğretim lisesi sınavları tüm illerimizde bulunan sınav merkezlerinde gerçekleştirilmektedir. Her sene mevcut merkezlerde değişiklik yapılmakta olup, yeni sınav merkezleri eklenebilir. Sınavlar çoktan seçmeli methodu yani test usulü gerçekleştirilmektedir. Her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmez. Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Yani ilk oturum saat sabah 10.00'da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00'te yapılıyor. Ve öğrencilere oturum başı 2.5 saat soru çözme zamanı veriyorlar.

Açık Öğretim Lisesinde Okuldan Atılma Var Mı?

Açık öğretim lisesinde okuma hakkı sınırsızdır. Herhangi bir şekilde siz okul ile ilişkinizi kesmedikçe okulunuzdan uzaklaştırılmazsınız. Ancak 12 dönem üstüne çıkan bir öğrencinin lise öğrencisi olarak faydalanabileceği haklar elinden alınır. ( indirimli ulaşım kartı gibi.) Açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler her dönem kayıt yenilemek durumundadırlar. Şayet bir dönem kayıt yenilemezseniz kaydınız donuk, iki dönem yenilemezseniz de silik öğrenci durumuna düşersiniz ve bu durumda sınavlara katılamazsınız. Ancak öğrenciler istedikleri zaman yeniden kayıt yenileyebilir ve aktif öğrenci olma hakkını kazanabilirler.

Açık Öğretim Lisesi Askerliği Tecil Ettirir Mi?

2012 yılında değişen Askerlik Kanunu gereği, Açık Öğretim Lisesi düz lise programında okuyan öğrenciler de askerliklerini tecil ettirebilecekler. Durumu aktif olan öğrenciler, toplam 12 döneme kadar tecillerini yaptırabiliyorlar. Bunun için koordinatör liselerde doldurulacak ek-c2 belgesini askerlik şubesine teslim etmek yeterli.