ATA AÖF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı? 2020 ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman?

ATA AÖF bütünleme sınavı için geri sayım başladı. 2020 güz dönemi bütünleme sınavına hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, sınava girecekleri yer bilgisini araştırmaya başladılar. Atatürk Üniversitesi'nin akademik takviminde sınavın tarihi duyuruldu. Peki, ATA AÖF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı? 2020 ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman?

Giriş Tarihi 27 Ocak 2020, 11:44 Güncelleme 27 Ocak 2020, 12:07
ATA AÖF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı? 2020 ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

ATA AÖF bütünleme sınav giriş yerleri, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (ATA AÖF) eğitimini sürdüren öğrenciler notlarını yükseltmek için katılacakları bütünleme sınavının tarihini merak ediyor. Yarıyıl sonu sınav notunun yerine geçen bütünleme sınavına dair detayları yazımızdan öğrenebilirsiniz. Peki, ATA AÖF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı? 2020 ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman? İşte cevaplar...

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

2019-2020 ATA AÖF güz dönemi bütünleme sınavının giriş yerleri henüz belli olmadı. Sınav giriş belgelerinin 1-2 gün içerisinde erişime açılması bekleniyor. Konu ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN?

ATA AÖF'ün 2019-2020 akademik takviminde yer alan bilgiye göre, güz dönemi bütünleme sınavı 01-02 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SINAVLARDA 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜR MÜ?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Adı geçen düzenlemede:

"Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi" hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.

SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Sınava girerken yanınızda;
Sınava Giriş Belgesi,
Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, süresi geçerli pasaport veya sürücü belgesidir.)

bulundurmanız gerekmektedir.

Ayrıca

Er ve erbaşların askeri kimlik kartları,
Açık cezaevinde bulunanların cezaevi müdürlüklerinden alacakları nüfus cüzdanı yerine geçen belgeler,
Resmi kurumlarca verilen kimlik kartları,
Bazı yabancı öğrenciler için düzenlenen, üzerinde "9 ile başlayan" Yabancı Uyruk Numarası barındıran, Geçici Koruma Kimlik Belgesi, ikamet, izin vb. belgeler,

T.C. kimlik kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı "Geçici Kimlik Belgesi"

bulunan öğrenciler sınava girebilir.