e-Devlet: KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuruları geçtiğimiz gün başladı. Kazandığı üniversiteye yakın konumda bulunan KYK yurdunda barınmak isteyen öğrenciler yurt başvurularının sonuçlarını merak etmeye başladılar. Peki, e-Devlet giriş ile KYK yurt başvuru nasıl yapılır? KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2019, 14:55 Güncelleme 22 Ağustos 2019, 15:11
e-Devlet: KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından geçtiğimiz gün başlayan KYK yurt başvurularını gerçekleştiren öğrenciler sonuçları heyecanla bekliyorlar. Öte yandan henüz başvuru yapamayan öğrenciler başvuru takvimini araştırmaya başladı. Peki, e-Devlet giriş ile KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? 2019 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK yurt başvuruları ile ilgili tüm detaylar...

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 KYK yurt başvurularının sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Ancak sonuçların hangi tarihte açıklanacağı konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor. Bir önceki dönem sonuçlar 13 Eylül'de açıklanmıştı. Buna göre, 2019 yurt başvuru sonuçlarının da yakın tarihlerde açıklanacağı tahmin ediliyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün yurt başvuru süreci 26 Ağustos Pazartesi günü sona erecek.

YURT BAŞVURUSU YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYIN

Öğrenciler yurt başvurularını e-devlet üzerinden dolduracakları bir form ile kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek. Başvuru sırasında öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ait beyanları alınacak. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşu, beyanları değerlendirecek.

Yurt hakkı kazananların dışında kalan öğrenciler, puanlarına göre yedek sırasına alınacak. Bu öğrencilerin, kayıt yaptırmayanların yerlerine ve boşalan yerlere yerleştirilmeleri yıl boyunca devam edecek.

YURT ODALARI YÜKSEK KONFORLU

Yenilenen yurtların yanı sıra yeni açtığı yurtlarla da öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayan KYK, 81 il ve KKTC'de yüz binlerce öğrenciye hizmet vermeye devam ediyor.

Daha önce 8-10 kişilik koğuş sistemine sahip yurtlarda artık en fazla 4 kişilik odalarla hizmet veriliyor. Az sayıda bulunan 6-8 kişilik odaların da modernleştirilmesi çalışmaları devam ediyor.

Engelliler için özel tasarlanan odaların da bulunduğu yurtlarda, her odada banyo, buzdolabı, çalışma masası ve kıyafet dolabı yer alıyor.

Yurtlarda çamaşırhane ile spor, sanat ve kişisel gelişim faaliyetleri için salonlar bulunuyor. Yurttaki odalar her gün görevliler tarafından temizleniyor.

Açık büfe yemek hizmetinin sunulduğu yurtlarda, öğrenciler yüksek standartlarda konfordan yararlanıyor.

SAĞLIKLI BESLENECEKLER

Öğrenciler, yurtlarına ilk geldiklerinde ücretsiz internet şifrelerini alacak ve bir uyum programına tabi tutulacak. Bu programla hem bulunduğu şehri sosyal, kültürel ve tarihsel açıdan tanıyacak hem de barınacağı yurdun kuralları ve sahip olduğu haklar konusunda bilgilendirilecek.

Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma ile belirlenen alanlarda her yeni öğrenci bir fidan dikecek. Öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı tüm spor tesislerinden faydalanarak, bütün branşlarda spor yapabilecek.

Öğrencilere sağlıklı, uygun fiyatlı ve kaliteli beslenebilmeleri için yurtlarlarda sabah ve akşam açık büfe yemek servisi yapılıyor. Yurtlardaki beslenme hizmeti, diyetisyenler ve gıda mühendisleri gözetiminde, il ve yurt müdürlüğünce kurulan komisyonlar tarafından denetleniyor.

YURT ÜCRETLERİ

Yurtların ücretleri, standartlarına göre 200 lira ile 340 lira arasında değişiyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bulunan yurtların ücreti 400 lira. Öğrencilere her ay toplamda 420 lira beslenme katkısı sağlanıyor. Ayrıca temmuz ve ağustos ayları için ise yurt ücreti alınmıyor. Rehberlik ve danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrencilerilere sosyal çalışmacılar ve psikologlar tarafından hizmet veriliyor.

KYK BURS DA VERMEYE DEVAM EDECEK

Öğrencilerin öğrenimlerine katkı sağlamak amacıyla ayrıca kredi ve burs imkanı da sağlanıyor. Halen 416 bin 775 öğrenciye burs, 1 milyon 194 bin 833 öğrenciye kredi olmak üzere toplam 1 milyon 611 bin 608 öğrenciye maddi destek veriliyor. 2019 yılında lisans öğrencilerine 500 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin lira, doktora öğrencileri ve milli sporculara da bin 500 lira aylık maddi destek verildi.

Kredi ve burs başvuruları ekim ayında yapılacak.