AÖF sınavında kalem silgi verilecek mi? 2019 AÖF 3 ders sınavına girerken yanında bulunması gerekenler neler?

Anadolu Üniversitesi tarafından mezun olabilmek için uygulanan AÖF 3 ders sınavı 27 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Sınav öncesi heyecanlı bekleyişini sürdüren öğrencilerin herhangi bir aksilik yaşamaması için haberimizde sınav detaylarını derledik. Peki, 2019 AÖF 3 ders sınavı için gerekli belgeler neler? AÖF 3 ders sınavında kalem silgi verilecek mi? İşte AÖF sınavına girerken yanında bulunması gerekenler...

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2019, 11:24 Güncelleme 27 Temmuz 2019, 11:31
AÖF sınavında kalem silgi verilecek mi? 2019 AÖF 3 ders sınavına girerken yanında bulunması gerekenler neler?

İÇİNDEKİLER

AÖF sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2019 yılında son kez yapılacak AÖF 3 ders sınavı 27 Temmuz'da saat 15.00'de başlayacak. AÖF 3 ders sınavına katılacak öğrenciler, sınavda bir aksilik yaşamamak için sınavın detaylarını araştırmaya başladı. Anadolu Üniversitesi ise yayınladığı duyuru ile öğrencilere, dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarıda bulundu. Peki, 2019 AÖF 3 ders sınavı için gerekli belgeler neler? AÖF 3 ders sınavında kalem silgi verilecek mi? İşte AÖF sınavına girerken yanında bulunması gerekenler...

AÖF 3 DERS SINAVINDA KALEM SİLGİ VERİLECEK Mİ?

AÖF 3 ders sınavında kalem silgi verilmeyecek. Öğrencilerin sınava girerken kalem ve silgilerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

AÖF SINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

* Sınava giriş belgesi.

* Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.

Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.

Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.

AÖF 3 DERS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTI NASIL ALINIR?

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, AÖF 3 ders sınav giriş yerleri 22 Temmuz'da açıklandı.

Öğrenciler, AÖF 3 ders sınavı giriş belgelerini, AÖF'ün https://aof.anadolu.edu.tr adresi "Öğrenci Otomasyonu" bağlantısından ve AÖF bürolarından öğrenilebilecekler.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTI ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Dersleri kitle iletişim araçları (internet, radyo, televizyon) ile ve çeşitli şehirlerdeki akademik danışmanlık merkezleri tarafından verilen, sınavları yılda 2 kez (vize, final) yapılan, Anadolu Üniversitesi'nin başlattığı bir uzaktan eğitim projesidir. AÖF diplomalarının örgün eğitimle alınan diğer üniversite diplomalarından hiçbir hak eksiği yoktur. AÖF ders kitapları çok düzenli ve kolay anlaşılabilir bir dille yazılmıştır.

AÖF e-öğrenme portali yoluyla yayımlanan mp3 dinlemeleri, video dersleri, etkileşimli sunumlar, deneme sınavları vb. sayesinde bilginin öğrencilere yayılımı oldukça kolaylaşmış, zaman ve zeminden bağımsız bir hale gelmiş ve üniversite eğitimi çok modern ve etkileyici yeni bir boyuta taşınmıştır.