İŞKUR SÇP kazananlar ne yapacak? 2019 Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlayacak? Kura sonuçları sorgulama

İŞKUR SÇP sonuçları heyecanla bekleniyordu. İŞKUR tarafından üniversite öğrencilerinin yaz dönemi boyunca mesleki niteliklerini geliştirebilmeleri için gerçekleştirilen SÇP sonuçları yapılan kura ile belli oldu. Peki, İŞKUR SÇP kazananlar ne yapacak? 2019 Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlayacak? Kura sonuçları sorgulama nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2019, 10:16 Güncelleme 05 Temmuz 2019, 10:37
İŞKUR SÇP kazananlar ne yapacak? 2019 Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlayacak? Kura sonuçları sorgulama

İÇİNDEKİLER

İŞKUR SÇP sonuçları açıklandı. 25-28 Haziran'da başvuru yapan öğrenciler, SÇP'yi kazanıp kazanamadığını merak ediyor. Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencilerinin katılabileceği SÇP'nin kura sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler SÇP'nin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Peki, İŞKUR SÇP kazananlar ne yapacak? 2019 Sosyal Çalışma Programı ne zaman başlayacak? Kura sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

İŞKUR SÇP KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Sosyal Çalışma Programı'na başvuru yapan öğrenciler, kura sonuçlarını İŞKUR'un resmi internet adresi üzerinden öğrenebilecekler. Aşağıdaki linkte tıklayarak sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz.

İŞKUR SÇP KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SÇP KAZANANLAR NE YAPACAK?

Sosyal Çalışma Programlarıyla; doğanın ve kültürel mirasın korunmasından restorasyon çalışmalarına, kütüphanelerin bakımından kamuda sunulan sosyal hizmetlerin geliştirilmesine, tarımdan spor aktivitelerine kadar pek çok alanda gençlerin enerji ve yeteneklerinden istifade edilecek. Öğrenciliklerinin bitiminde gençlerin iş hayatına atılırken; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme ve problem çözme gibi sosyal becerilerini geliştirebilecekler.

SOSYAL ÇALIŞMA NEDİR?

Sosyal Çalışma Programları, üniversite öğrencilerinin bir yandan kamu kurumlarında toplumsal faydası olan işlerde çalışabilecekleri, diğer yandan mesleki niteliklerini geliştirebilecekleri programlardır. Program düzenlenebilecek alanlar şöyledir:

• Doğanın korunması.
• Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması.
• Kütüphanelerin bakımı ve düzeni.
• Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi.

Sosyal Çalışma nerede uygulanır?

Sosyal Çalışma Programları, İŞKUR işbirliği ile kamu kurumlarında uygulanır.

SÇP'NİN SÜRESİ NE KADAR?

Bir yaz döneminde Sosyal Çalışma Programının azami süresi 3 aydır. Bir katılımcı haftada 3 gün bu programa katılım sağlayabileceğinden bir yaz döneminde katılım sağlanabilecek toplam süre 42 gündür. 2019 yılı yaz dönemi için bu süre 39 gündür.

Günlük ve haftalık Sosyal Çalışma süresi ne kadardır?

Günlük sosyal çalışma süresi 8 saattir. Bu sürenin 7,5 saati çalışma yarım saati dinlenme süresidir. Haftalık çalışma süresi 3 gündür.

KATILIMCILARA ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILIR?

Yüklenici kurum, hak edişlere ilişkin belgeleri (devam takip çizelgeleri, SGK giriş bildirimleri vs) ve maaş bordrosunu katılım sağlanan ayı izleyen ayın yedinci gününe kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne teslim eder. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü belgelerin tesliminden itibaren yedi gün içerisinde incelemeleri tamamlayarak oluşan giderleri yüklenicinin hesabına aktarır. Bu işlemin akabinde yüklenici kurum katılımcılara ödemeyi gerçekleştirir.

BURSLAR KESİLİR Mİ?

Program dolayısıyla katılımcıların KYK bursları/öğrenim kredileri kesilmez. Ancak diğer kurumlardan alınan burslarla ilgili olarak ilgili kurumla görüşülmesi gerekmektedir.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA KATILANLARIN İZİN HAKKI VAR MI?

Katılımcıların programa devam zorunlulukları vardır. Ancak yüklenicinin onayı olması kaydıyla 5 güne kadar mazeret göstererek programa katılmama hakları bulunmaktadır. Katılımcılara bu günler için herhangi bir ödeme yapılmaz. Sağlık raporları da bu süreye dahildir.

SÇP HER YIL OLACAK MI?

Sosyal Çalışma Programı 2019 yaz döneminde başlayacak şekilde bundan sonraki her yaz tatilinde uygulanacaktır. Öğrencilik dönemi boyunca Sosyal Çalışma Programından toplam 3 ay (90 gün) yararlanma hakkı bulunmaktadır.